We werken zo hard aan het perfectioneren van onze beauty routine, maar toch kan het zijn dat er af en toe nog een probleem opspeelt. Goed, je verwacht natuurlijk niet dat je na een korte nacht met maar 5 uur slaap helemaal strak opstaat zonder wallen. Maar hoe zit het met die haaruitval? Acne? Of nagelproblemen? In deze blog gaan we het hebben over 3 veel voorkomende beauty problemen en wat je ertegen kunt doen!

Haaruitval

Als we over beauty problemen spreken, dan is haaruitval toch een ernstige en daarom ook de eerste waar we mee gaan beginnen. Haaruitval komt vaker voor dan je denkt en de meeste meiden hebben op een bepaald moment in hun leven ervaren dat er ineens kale plekken op hun hoofd waren. Dit is een aandoening dat alopecia heet, hierbij ontstaan kale plekken op je hoofdhuid.

Over het algemeen treedt alopecia op wanneer het haarzakje na verloop van tijd krimpt, wat ervoor zorgt dat je haar korter en fijner wordt. Uiteindelijk groeit op die plek geen nieuw haar. De haarzakjes blijven in leven, wat suggereert dat het nog steeds mogelijk is om nieuwe haren te laten groeien.

De reden voor haaruitval bij vrouwen is niet goed begrepen, maar kan te maken hebben met:

          Stress

          Veroudering

          Genetische bepaling

          Geneesmiddelen zoals de pil

Er is nog geen bekende remedie tegen haaruitval. Er zijn echter wel behandelingen die je kunt proberen om de toekomstige haaruitval te vertragen of het haar te helpen sneller terug te groeien. Hiervoor kun je het beste een huisarts raadplegen.

Kalknagels

Laat jij altijd mooi je voeten en nagels verzorgen, maar heb je ineens een kalknagel? Dat komt omdat er een schimmel onder je nagel is gaan zitten, nadat er een opening in de huid rondom de nagel was. Gelukkig kun je, als je er snel bij bent, hier gemakkelijk vanaf komen met een middel tegen kalknagels. Als de schimmel zich al te diep in je nagel heeft gevestigd dan kan het zijn dat een drogisterij middeltje niet meer helpt en zul je bij de huisarts om medicatie moeten vragen.

Twijfel je of je een kalknagel hebt? Dit zijn de symptomen:

          Verdikking in de nagel

          Verkleuring in de nagel; wit/geel/bruin

          Broze nagel die af kan breken

          Schilferig rondom de aangedane teen en nagel

          Misvorming in de nagel

Acne

Acne ontstaat wanneer de poriën in je huid verstopt raken met olie en dode huidcellen. Dit resulteert in ontstekingen in de huid, mee eters en puisten.

Er zijn veel factoren die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van acne, zoals:

          Genetische bepaling

          Stress

          Slecht dieet

          Hormoonveranderingen

          Infecties

Behandelingen bij een dermatoloog of schoonheidsspecialist zijn het meest effectief voor het verminderen van acne. Thuis kun je nog aan de slag met huismiddeltjes, zoals je gezicht reinigen met witch hazel of appelazijn.