Zo’n 3 op de 100 Nederlanders heeft last van een winterdip. Het gekke van zo’n seizoensdepressie is dat je dit niet alleen merkt aan hoe je je voelt, maar dat je het ook opmerkt aan hoe je eruitziet. Je huid ziet er grauw uit, je haren zijn droog en je wallen zijn aanweziger dan je zou willen.

Een gebrek aan daglicht en zon zorgt ervoor dat we er al gauw bleek uitzien. Nu de lente eindelijk officieel weer is begonnen, betekent dit hopelijk meer zon en een frissere look. Daar kun je gelukkig ook zelf nog wat aan bijdragen, bijvoorbeeld door naar een huidkliniek Amsterdam te gaan en door veel water te drinken. In dit artikel lees je er meer over.

1. Water is van groot belang voor je huid

Je uitstraling een boost geven begint bij het kijken naar je huid. Je huid is immers het grootste orgaan van je hele lichaam! Daar moet je dus goed voor zorgen; voor je gezondheid én voor een healthy look. Omdat je huid voor een groot deel uit water bestaat, is het belangrijk om het geheel goed gehydrateerd te houden door voldoende water te drinken. Zorg ervoor dat je iedere dag 1,5 tot 2 liter water krijgt. Dat kan in pure vorm, maar ook in de vorm van thee, (zwarte) koffie of andere drankjes.

Wanneer je genoeg water drinkt, merk je dit direct aan je huid. Je gezicht ziet er bijvoorbeeld minder dof uit, je armen en benen voelen minder droog aan en je zit algeheel lekkerder in je vel. Daarbij heeft voldoende water drinken ook invloed op je hoofd. Grote kans dat je minder last hebt van hoofdpijn, dat je je energieker voelt en dat je je beter kunt concentreren. Zet die fles water dus maar klaar op je bureau.

2. Maak je lichaam summer proof met laserbehandeling ontharen

Nu de zon zich meer gaat laten zien en de temperaturen warmer worden, is het weer tijd voor jurkjes, korte broeken en rokken met… blote benen! Hoewel iedere vrouw het zelf moet weten of ze haar benen scheert, vindt een groot deel van de vrouwen het wel prettig om met gladde benen te shinen in het voorjaar en de zomer. Dat eindeloos scheren is alleen misschien niet iets waar je zin in hebt.

In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een laserbehandeling ontharen waarbij de haartjes definitief worden verwijderd. Deze effectieve methode zorgt er namelijk voor dat de haartjes bij de wortel worden vernietigd waarna ze uitvallen. Meestal zijn hier gemiddeld zes tot tien behandelingen voor nodig. Daarna geniet jij volop van je gladde benen!

3. Kies voor lichte en natuurlijke make-up

Natuurlijk heb je met een laserbehandeling ontharen en het drinken van water een goede basis voor een gezonde uitstraling, maar daarmee ben je er nog niet. Je kunt je look ook een handje helpen met wat make-up. Waar je in de winter misschien wat meer make-up draagt om net wat minder bleek te zijn of om je wallen weg te werken, is de lente het ideale seizoen om te kiezen voor lichte make-up die er natuurlijk uitziet.

Ga voor een rustige basis met een beetje concealer en een opvallende blush voor een beetje kleur in je gezicht. Ook highlighter is een product dat zeker niet mag ontbreken in jouw voorjaarslook. Doe daarbij een beetje highlighter onder je wenkbrauwen en in de hoeken van je ogen om er extra wakker uit te zien. Maak je opgewekte look af met een lipgloss of nude lipstick.

4. Houd je haar fris voor goede look

Bij een fijne uitstraling hoort tot slot ook een fris kapsel. Wanneer je haar er goed en gezond uitziet, heb je al een groot deel van een goede look te pakken en hoef je verder niet zo heel veel meer te doen. Er is een aantal handige tips dat je kunt gebruiken bij het fris houden van je haar. Zo moet je weten wat de juiste producten voor specifiek jouw haar zijn. Mensen met droog haar hebben andere producten nodig dan mensen met vet haar.

Daarnaast moet je je haar niet te vaak wassen. Des te vaker je aan de slag gaat met shampoo, conditioner en maskers, des te sneller je haar vervolgens vet wordt. Je kapsel went namelijk aan de routine en dat ga je duidelijk zien. Is je haar snel vet dan kun je tussendoor bijvoorbeeld droogshampoo gebruiken om het iets op te frissen.