Ontharen is best een lastige klus. Het moet vaak gebeuren, het kost vrij veel tijd en ontharingsproducten zijn allesbehalve goedkoop. Daarom zijn veel vrouwen nog altijd op zoek naar de beste ontharingsmethode. Eén praktische oplossing voor ontharen is de epilator. Dit apparaatje snijdt de haren niet af, zoals een scheermesje doet, maar trekt de haar er juist uit. Het resultaat is een veel gladdere huid en een mooi resultaat waar je tot wel twee weken na het ontharen van kunt genieten. Epileren is daarom een geliefde oplossing voor ontharen voor velen. Maar hoe kies je nu een goede epilator? En waar moet je op letten? Wij geven 5 tips voor het kopen van de beste epilator voor jouw behoeften.

Tip 1. Oriënteer je op de mogelijkheden

Er zijn veel verschillende epilators op de markt en de mogelijkheden lijken eindeloos. Welke epilator geschikt is voor jou hangt af van waar je deze voor nodig hebt. Gebruik je de epilator alleen voor de benen of ook voor het gezicht, de oksels of de schaamstreek? Als je de epilator op veel plekken wilt gebruiken, is het namelijk slim om een apparaat met diverse opzetstukken aan te schaffen. Er zijn epilators met opzetstukken die speciaal bedoeld zijn voor epileren in het gezicht of voor gevoelige zones en je hebt zelfs massagekoppen en beautysponsjes als opzetstukken. Zo ben je ervan verzekerd dat je met één apparaat alle plekjes kunt epileren en de huid kunt verzorgen na de behandeling.

Tip 2. Check de reviews

Een epilator is eigenlijk niet even uit te proberen. Je bent voor gebruikservaringen dus volledig afhankelijk van de ervaringen van andere mensen. Heb je nu niemand in jouw omgeving die gebruik maakt van een epilator? Dan vind je gelukkig online talloze reviews van tevreden en ontevreden klanten. Op reoverview.nl kun je bijvoorbeeld een handig overzicht vinden van de consumentenreviews voor diverse epilators. Maar ook op de websites van aanbieders vind je vaak de gebruikerservaringen en beoordelingen van klanten. Dat is wel zo handig bij het maken van een keuze.

Tip 3. Bepaal het budget

Epilators zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. Welke epilator geschikt is voor jou is ook afhankelijk van jouw beschikbare budget. Als je een vrij ruim budget hebt, is het altijd verstandig om een epilator van een betrouwbaar merk met veel mogelijkheden aan te schaffen. Is jouw budget beperkt, dan zal het aanbod aan mogelijk epilators ook beperkter zijn. Gelukkig kun je op veel websites het aanbod eenvoudig filteren op functionaliteiten en prijs.

Tip 4. Nat of droog epileren

Bepaal, voor je een epilator gaat kopen, of je het apparaat graag nat of droog wilt gebruiken. Veel mensen geven de voorkeur aan droog scheren of epileren, maar sommige epilators zijn ook te gebruiken in het bad of onder de douche. Nat epileren gaat soepel en kan de pijn verminderen tijdens het gebruik. Epileren kan tenslotte vrij pijnlijk zijn. Droog epileren is echter vaak makkelijker en effectiever. Lang niet alle apparaten zijn geschikt voor nat epileren. Oriënteer je dus goed voor je een aankoop doet. En vergeet niet om de huid na het epileren goed te verzorgen en een crème te gebruiken wanneer je onverhoopt toch last krijgt van ingegroeide haren.

Tip 5. Handzaamheid

De meeste epilators zijn zo vormgegeven dat ze goed in de hand liggen, maar lang niet alle apparaten zijn even praktisch. Bekijk dus ook het uiterlijk van de epilators goed en ontdek welke apparaten prettig in gebruik zullen zijn voor jou. Heeft de epilator voldoende grip voor gebruik in de douche? En kun je de epilator goed vasthouden wanneer je epileert op lastige plekjes? Dit zijn allemaal belangrijke afwegingen voor je een definitieve keuze maakt.