Laserontharing is de oplossing voor haargroei. Bij een laserontharing ben je verzekerd, dat je in de toekomst niet meer hoeft te scheren. Maar wat is een laserontharing precies en hoe gebeurt het precies? Deze blog geeft jou alle informatie die je wilt weten over een laserontharing.

De betekenis van een laserontharing

Bij een laserontharing richten lasers zich op het pigment van het haar. Het licht van de laser verwarmt de haarzakjes en beschadigd deze. Dit leidt tot het afsterven en uitvallen van de haren. In de meeste gevallen zal op dit behandelde oppervlak geen haar meer terug groeien.

Waarom kiezen mensen voor een laserontharing?

Laserontharing is een behandeling, die door steeds meer Nederlanders wordt uitgevoerd. De oorzaken van deze behandeling lopen uiteen. Er zijn sommige mensen die kiezen voor een laserontharing, omdat zij onzeker over hun lichaam zijn. Iemand anders kiest voor gemak. Wanneer de behandeling heeft plaatsgevonden, is de persoon in toekomst vrijgesteld van scheren van het oppervlak. Dit bespaart tijd en is gemakkelijk. Het kan ook zijn dat iemand voor de behandeling kiest, vanwege irritatie. Veel personen ervaren een jeukend gevoel, bij te lange haren.

Wat is de eis bij een laserbehandeling?

Bij een laserbehandeling is het belangrijk, dat het gaan om donkere haren. Iemand met blond, grijs of rood haar kan geen laserontharing ondergaan. Deze eis is een gevolg van het pigmentgehalte in de haren. Iemand met blond, grijs of rood haar heeft minder pigment in de haren, dan iemand met donkere haren.

Hoe verloopt een laserontharing?

Intakegesprek

Voordat een laserontharing plaatsvindt, vindt er eerst in intakegesprek plaats. Bij het intakegesprek wordt het behandelingsproces uitgelegd. Voor de klant wordt duidelijk welke middelen gebruikt worden en hoe deze middelen worden ingezet. Tijdens het intakegesprek wordt er ook besproken wat de wensen van de klant zijn. Op deze manier wordt duidelijk welk resultaat de klant voor ogen heeft en worden eventuele misstanden voorkomen.

Scheren van het oppervlak

Als het intakegesprek voorbij is, wordt er nog niet begonnen met de laserontharing. Voorafgaand aan de behandeling wordt verzocht, eerst het oppervlak kaal te scheren. Dus wanneer mensen de benen laten laseren, wordt verzocht de benen van tevoren kaal te hebben geschoren. Het scheren van het oppervlak mag niet langer dan 24 uur geleden zijn.

De behandeling

Wanneer deze stappen zijn afgerond, kan de behandeling beginnen. De behandeling duurt in de meeste gevallen tussen de 60 tot 90 minuten. De eerste resultaten van de behandeling zijn na 2 tot 3 weken zichtbaar.

Het proces na de behandeling

Wanneer de behandeling heeft plaatsgevonden, kan het oppervlak nog branderig aanvoelen. Het oppervlak kan dan gekoeld worden op verschillende manieren. Een koude doek of een crèmepje kunnen een verkoelend gevoel brengen. Het kan zijn dat na de eerste behandeling nog haartjes op het oppervlak te zien zijn. Om deze haartjes te verwijderen is een tweede behandeling nodig. De tweede behandeling kan pas na 6 tot 10 weken plaatsvinden.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een duidelijk beeld hebt gekregen van een laserontharing. Je kunt het beste bij het intakegesprek al jouw wensen bespreken. Op deze manier voorkom je eventuele misstanden na de behandeling.