Vind je het prachtig om highlights in je haar te hebben, maar heb je niet de tijd of het geld om naar een salon te gaan? Nu, dan heb je geluk! In deze blogpost geven we je onze beste tips om zelf je highlights te zetten. Blijf lezen voor meer informatie. Als je je hele haardos lichter wilt maken, is het belangrijk om eerst te bepalen of je alleen bepaalde lokken of de gehele haardos lichter wilt maken.

Als je alleen bepaalde lokken wilt verlichten, is het eenvoudig om dit met een permanente kleuring te doen. Als je de gehele haardos lichter wilt maken, zul je moeten besluiten of je het beste highlights kunt laten zetten of over gaat op een lightener. Highlights kun je thuis relatief gemakkelijk en goedkoop doen, en ze kunnen je een natuurlijk ogende afwerking geven. Om te beginnen kies je een highlighting kit die alles bevat wat je nodig hebt, waaronder handschoenen, een penseel, en ontwikkelaars.

Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing voor je aan de slag gaat, en doe altijd eerst een lapproef om zeker te zijn dat je niet allergisch bent voor een van de producten. Als je de formule gemengd hebt en op je haar hebt aangebracht, gebruik je het penseel om de kleur gelijkmatig te verdelen. Wacht dan gewoon de aanbevolen tijd voordat je het uitspoelt. In slechts een paar eenvoudige stappen kun je highlights van salon-kwaliteit krijgen die er natuurlijk en prachtig uitzien.

Vloeibaar bleekmiddelen werken op de meest efficiënte manier om haar te bleken. Het poeder formulier is ook effectief, maar kan meer schade aanrichten. Crèmeachtige bleekmiddelen zijn niet zo effectief als de vloeibare of poeder en je kunt er gemakkelijker fouten mee maken. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het bleken van je haar, of je nu bestaande highlights wilt behouden of je algehele kleur wilt egaliseren. Allereerst is het belangrijk om een goede kwaliteit bleekmiddel te gebruiken en de instructies nauwkeurig op te volgen.

Als je je haar bleekt, moet je daarna ook een conditioner gebruiken om eventuele schade te herstellen. Zorg er ten slotte voor dat je je haar extra goed verzorgt in de dagen en weken na het bleken, want het zal in die periode vatbaarder zijn voor breuken en beschadigingen. Als je deze eenvoudige tips volgt, kun je ervoor zorgen dat je haar gezond blijft en er op zijn best uitziet na het bleken. Het duurt ongeveer 5 tot 10 behandelingen om je haar te laten bleken naar een gewenste kleur.

Elke behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Gedurende deze tijd moet je het haar nauwkeurig beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals Uv-straling en wind. Het is belangrijk om het juiste product te gebruiken voor je haartype en de gewenste resultaten. Er zijn een paar mogelijke risico’s verbonden aan het thuis doen van je eigen highlights. Een daarvan is dat je je hoofdhuid kunt irriteren als je niet voorzichtig bent. Een ander risico is dat je ongewenste bleekresultaten krijgt.

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk dat je de instructies op de highlighting kit nauwkeurig opvolgt. Als je ergens niet zeker van bent, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en een professionele stylist te raadplegen. Met een beetje zorg en aandacht kun je je haar thuis veilig en zonder problemen highlighten! Als je niet tevreden bent over het resultaat van je bleken zelf, is het altijd een goed idee om een professionele styliste in te huren.

Hij of zij zal ervoor zorgen dat de juiste behandeling wordt toegepast en kan eventueel ook advies geven over de beste manier om je haar te onderhouden. Dus, wat zijn de beste tips om je haar thuis te highlighten? We hebben hierboven een paar van onze favorieten op een rijtje gezet, maar denk eraan dat je altijd een strengtest doet om zeker te zijn dat de kleur goed voor je is.

Wees geduldig en neem de tijd – je eigen haar accentueren kan lastig zijn, maar het is het zeker waard als je die salon-waardige look bereikt vanuit het comfort van je eigen badkamer. Heb je al een van deze tips voor het highlighten van je haar geprobeerd? Laat het ons weten in de comments!