Tea tree olie is over de afgelopen jaren steeds bekender geworden en komt vaker voor in cosmeticaproducten. Maar werkt deze olie ook zo goed als wordt omschreven? Dit verschilt heel erg per toepassing. In sommige gevallen kan tea tree olie heel goed werken, en in sommige minder. In dit artikel focussen wij ons op de positieve voordelen van tea tree olie op de huid. De stof heeft namelijk een aantal aangename eigenschappen.

Waarom tea tree olie goed voor je huid is

De naam “tea tree olie” is steeds vaker te vinden op het label van verschillende cosmeticaproducten. Hoewel “tea” in de naam zit heeft het niks te maken met het hete drankje. De olie komt van de zogenoemde “theeboom” die groeit in Australië. De naalden van de boom worden gebruikt om deze goudgele olie te produceren. De olie bevat onder andere alpha terpineol, alpha-pinene en terpinen-4-ol. Deze ingrediënten werken schimmeldodend, antibacterieel en parasiet dodend.  In dit artikel bespreken we de voordelen van tea tree olie.

Tea tree olie wordt vooral gebruikt in producten tegen acne. Er zijn onderzoeken gedaan op de werking van tea tree olie tegenover het product benzoylperoxide. Over het algemeen werkten de producten met 5% tea tree olie beter tegen acne dan benzoylperoxide. Als je dus van plan bent om acne te behandelen is tea tree olie de juiste keuze. 

Daarnaast werkt de olie ook tegen een droge huid en infecties. Het voorkomt de vorming van lelijke littekens. De olie heeft een erg sterke geur en daarom raden wij het aan om het product in de avond te gebruiken. Door de antibacteriële werking desinfecteert de olie je huid. Daarnaast kan de olie ook nog eens pijn verminderen en versnelt de wondgenezing. Dit is bewezen door meerdere onderzoeken!

Hoe breng je de olie aan?

Als je de olie wilt gebruiken voor puistjes raden wij het aan om een kleine hoeveelheid olie zachtjes op de acne te deppen. De olie trekt in de huid en ontstopt de talgklieren waardoor de puistjes weggaan. De makkelijkste manier om dit te doen is om een wattenstaafje of schijfje nat te maken en een paar druppels op het watje te mengen. Stip vervolgens voorzichtig de puistjes aan. 

Ben je van plan om de olie te gebruiken voor je huid? Gebruik 5 à 6 druppels olie en mix deze met een lichte dag- of nachtcrème. Zo kan je de olie gebruiken voor je gehele gezicht. Een te hoge concentratie olie kan irritatie veroorzaken.

Ben je benieuwd naar andere producten die de kwaliteit van je huid kunnen berekenen? Hoewel tea tree olie erg werkzaam is tegen acne, is het middel niet het beste voor skin-care. Er zijn veel andere producten met positieve invloed op verschillende aspecten van je huid. Benieuwd naar andere huidproducten? Bekijk deze website.