Niemand wil een slechte adem hebben maar soms is het niet anders. Dat wil niet zeggen dat je er niets aan kunt doen natuurlijk. Het is daarbij vooral zaak dat je het probleem bij de bron aanpakt. Dit betekent dat je de schadelijke bacteriën die de slechte adem veroorzaken te lijf gaat met een middel dat daarvoor geschikt is. Kijk altijd voordat je iets koopt met welk middel jij het beste uit de voeten kunt. Neem een middel dat je prettig vindt in het gebruik zodat je het ook blijft nemen en er niet te vroeg mee stopt.

Gebruik mondwater dat veilig is

Op zoek naar een mondwater dat je altijd veilig kunt gebruiken, zelfs als je per ongeluk wat mocht doorslikken tijdens het spoelen of gorgelen? Kijk dan eens naar het mondwater van Oravall. Dit mondwater is gemaakt van enkel biologische grondstoffen en er zijn geen kunstmatige toevoegingen aan gedaan. Dit laatste komt namelijk nog wel eens voor bij mondwaters omdat dit de gebruiker ervan doet denken dat het dan beter werkt. Dit is echter niet waar en mondwater zonder toevoegingen die zelfs schadelijk kunnen zijn werkt net zo goed. Oravall is onschadelijk voor gebruiker en milieu maar pakt wel je mondproblemen bij de basis aan door de schadelijke bacteriën in je mond te bestrijden. De goede bacteriën worden daarbij met rust gelaten zodat deze hun werk kunnen blijven doen. Zo zijn er ook verschillende mondwaters tegen ontstoken tandvlees.

Kies voor kauwgom zonder kunstmatige toevoegingen

De juiste kauwgom gebruiken kan ook goed helpen tegen een slechte adem. Kies je hierbij voor Moist-R® kauwgom dan heb je een natuurlijk middel in huis gehaald. De kauwgom zit vol met natuurlijke xylitol die op basis van berkenhars gemaakt wordt. Doordat het een natuurlijk product is zitten er geen schadelijke stoffen in zoals de zoetstof aspartaam. Er worden geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd, noch suiker of titaandioxide. Dit laatste wordt gebruikt als witte kleurstof maar kan zeer slecht voor je gezondheid zijn. Met Moist-R® hoef je je daar geen zorgen over te maken want de kauwgom is gecertificeerd GMO-vrij, hetgeen wil zeggen dat er geen genetisch gemodificeerde ingrediënten in zitten. De kauwgom is veilig te gebruiken en vormt geen bedreiging voor je tanden en je algemene gezondheid.

Gebruik het Cupping Glass

Denk niet meteen dat de oorzaak van een slechte adem altijd in je mond zelf ligt. Deze kan namelijk ook ontstaan door problemen in de neus of keel. In dat laatste geval heb je vrijwel zeker te maken met amandelstenen. Dit zijn stinkende brokjes die zich ophopen in de keelamandelen. Bij voorkeur zo ver mogelijk naar achteren zodat het verwijderen moeilijker te doen is. Je kunt voor de verwijdering echter wel een speciaal apparaatje zoals het Tonsil Fresh Cupping Glass gebruiken. Hiermee haal je op een simpele en veilige manier de stenen van de keelamandelen af door ze aan te zuigen. Als ze eenmaal verwijderd zijn betekent dit dat ook de schadelijke bacteriën die erop gekweekt worden weg zijn en dat je adem meteen een stuk frisser is.

Bestrijd de bacteriën met neusdruppels

Als je last hebt van een slechte adem hoeft de oorzaak daarvan niet altijd in de mond zelf te liggen. Deze kan namelijk ook uit de keel of neus afkomstig zijn. Als je een allergie hebt of verkouden bent maak je doorgaans meer neusslijm aan. Dit zorgt ervoor dat je speeksel minder goed zijn reinigende taak kan doen en dat zich meer bacteriën ophopen in het slijm en in de mond. Vandaar de slechte adem. De vorming van te veel neusslijm kun je tegengaan met druppels zoals de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops. Hiermee bestrijd je de bacteriën snel en zorg je ervoor dat deze zich niet meer afzetten op de tong of amandelen. Je krijgt er ook snel weer een frisse adem mee terug.

Geef je tong een goede schoonmaakbeurt

Je tong krijgt aardig wat te verduren op een dag. Alle eten en drinken passeert je tong en de kans dat daar wat aan blijft hangen is natuurlijk groot. Op de tong kan zich aanslag vormen die voor een slechte adem kan zorgen. In maar liefst 90% van alle gevallen van een slechte adem is deze dan ook afkomstig van aanslag op de tong. Om dit te voorkomen is het verstandig je tong regelmatig goed te reinigen. Hiervoor heb je een gel en borsteltje nodig en zijn California Breath tongdruppels ook aan te raden. Om niet alles los te hoeven kopen kun je ook de Tongue Clean Kit aanschaffen waar dit allemaal in zit. Ben je meteen helemaal klaar om de strijd met de bacteriën op je tong aan te gaan.

Poets met tandpasta zonder gevaarlijke toevoegingen

Tandpasta is in allerlei soorten te koop. Heb je bijvoorbeeld gevoelige tanden of tandvlees, dan koop je daar iets speciaals voor. Heb je regelmatig last van een slechte adem of andere mondproblemen? Dan is de Oxyd-8 tandpasta daar een goed middel tegen. De tandpasta kent zijn werking op basis van actieve zuurstof die zorgt voor minder bacteriën in de mond. Er zijn geen hulpstoffen zoals bijvoorbeeld sacharine aan toegevoegd. Dit kan een bittere nasmaak geven en daar zit je net na het poetsen natuurlijk niet op te wachten. De tandpasta is vrij van kunstmatige stoffen zoals kleurstoffen en schuimmiddelen en is gemaakt van natuurlijke bestanddelen zodat deze veilig in het gebruik is maar niet zijn doel mist.

Gebruik gezonde pastilles

Ben je op weg naar een afspraak en heb je net een droge mond of slechte adem? Niet zo prettig natuurlijk en daar wil je dan wel zo snel mogelijk van af. Als je dan niet kunt spoelen of tandenpoetsen kunnen de Lozenges van Dr. Katz de helpende hand bieden. Hiermee pak je namelijk ook effectief mondproblemen aan en krijg je direct verlichting. De pastilles zorgen ervoor dat je meer speeksel aanmaakt en een frissere mond krijgt. Het verbetert daarnaast sterk de ademkwaliteit. De pastilles zijn PH-neutraal zodat ze veilig zijn voor het tandglazuur en er zijn geen suikers of kunstmatige zoetstoffen aan toegevoegd.