Dus je hebt het perfecte kapsel gevonden, de perfecte snit gekregen, maar weet niet zeker hoe je het er goed uit kunt laten zien. Geen wonder, met alle verschillende stylingproducten waar mannen nu uit moeten kiezen. Een industrie die zich traditioneel op vrouwen richtte en nog niet zo lang geleden mannen slechts een paar opties bood, zoals VO5 en Brylcream, is uitgegroeid tot een megastatus en kan zelfs de besten van ons zeker verwarren. Welke verschillende soorten producten zijn er en hoe kun je ze gebruiken, zodat je die perfecte look kunt behouden!

Plooibaar en fixeerbare haarproducten

Dit zijn de twee categorieën waarin alle stylingproducten zijn ingedeeld. Plooibaar, zoals de naam al aangeeft, zijn producten die flexibel zijn en het haar laten bewegen. Fixeer baar zijn producten die hard drogen en het haar op zijn plaats houden door het stijf te maken en niet te plooien. Je kapsel en haarkwaliteit bepalen welk product het beste bij je past.

Grooming spray met pomade

Grooming Spray is een spray die je haar vast kan zetten eventueel met een pomade. Het is helemaal aan jezelf hoe je dat gaat doen. Je hebt echt maar een klein beetje nodig om je haar lekker in model te zetten en vast te zetten. Je kan de grooming  spray ook gebruiken zonder de pomade zodat het allemaal dan wat losser wordt. De pomade geeft een goede glans en heeft niet dezelfde eigenschappen als haarlak, dus het zal niet klitten of gaan schilferen. Heb je dan een drukke dag buiten, dan kan je het beste het goed vastzetten met de pomade of als je gaat feesten dan is het ook aan te raden om alle twee deze producten tegelijk te gebruiken.

Wat is haar pomade

Haar pomade is een wasachtige substantie die wordt gebruikt voor het stylen van haar. Haar pomade geeft meer glans maar minder hold, waardoor het de hele dag door flexibel kan worden. Pomade droogt niet uit en verhardt niet op je hoofd, pomade houdt je stijl op zijn plaats en je haar blijft soepel.

Iedereen kan het!

Zoals je snel zult zien, kan bijna iedereen het pomade-kapsel uittrekken. Het enige dat je nodig hebt, zijn de juiste producten en een beetje knowhow. De verschillende soorten pomade die tegenwoordig populair zijn, kun je verkrijgen bij je vertrouwde stylist voor de beste stylingproducten om een langdurige look te krijgen.