Beste Haargels 2020

Bij het horen van stylingproducten voor de man, denken de meeste mensen gelijk aan haargel. Haargel is zo een typisch product dat je het meest aantreft bij mannen. Het is een van de meest bekende haarstylingsproducten en wordt gebruikt om je haar voor lange tijd in model te houden. Kenmerkend aan dit product is, dat je haar na insmeren hard wordt. Als een van de meest gewilde haarstylingproducten, zijn er tegenwoordig ontelbare merken haargels te vinden, waardoor je op den duur door de bomen, het bos niet meer ziet! Daarom hebben we hier een top 5 van de bestverkopende haargels van het moment samengesteld. Meer weten? Lees dan verder!

NaamGeslachtInhoudVoor haartypeMeer informatie
LOréal Paris Studio Line Invisi Fix GelUnisex150 ml Alle haartypes
Bounce Curl Light Creme Gel Styling GelVoor vrouwen238 ml Kroeshaar | Krullend haar
Schwarzkopf Taft Titane Power Haargel CubusVoor mannen250 ml Alle haartypes
SexyHair haargel Hard Up GelUnisex500 ml Alle haartypes
Elegance Hair Black GelVoor mannen100 ml Alle haartypes
N

Specificaties:

 • Maakt je haar niet hard
 • Heeft een lichte textuur
 • Op nat en droog haar aan te brengen
N

Voordelen

 • Haar wordt niet hard
 • Niet plakkerig
 • Laat geen restjes achter
N

Nadelen

 • Geen

L’Oréal Paris Studio Line Invisi Fix Gel

De koopgids beginnen we met een haargel van een wereldbekend merk, namelijk de L’Oréal Paris Studio Line Invisi Fix Gel. Deze haargel is bestemd voor mannen en komt in een handige tube, wat makkelijker is om te gebruiken. Verder is de gel geschikt voor alle haartypen.

Wat kan de Invisi Fix Gel voor je betekenen, wat zijn de voordelen? In de eerste plaats zorgt de gel ervoor dat je haar na het inbrengen voor zeker 24 h in model blijft! Uitstekende fixatie van het haar dus. Wat opvalt is dat dat de Invisi Fix Gel in vergelijking met de standaard gelsoort, niet zorgt voor verharding/stijf worden van het haar! Dit heeft te maken met de aangepaste ingredienten die in het product zitten en waarvan we het recept natuurlijk niet kennen, vandaar ook het succes van de Invisi Fix Gel.

Het voordelige aan deze eigenschap is, dat je haar er wat levendiger uit gaat zien en je het na een tijdje eventueel nog kan bijwerken of aanpassen. Een ander groot voordeel aan de Invisi Fix Gel is, dat het geen restjes achterlaat in je haar en niet plakkerig wordt. Tenslotte is deze haargel behalve effectief, ook erg gezond voor het haar. Bepaalde haargels worden verrijkt met vitaminen en mineralen, zodat het haar en de hoofdhuid tijdens gebruik van de gel gevoed en verzorgd worden. De Invisi Fix Gel van L’Oréal is daar een van. Je krijgt dus niet alleen een mooi kapsel, ook je haar krijgt de nodige voedingsstoffen zodat het er altijd verzorgd en stevig uitziet. Wat kan je nog meer verwachten van zoiets eenvoudigs als een haargel!

Hoe gebruik je de Invisi Fix Gel? Deze gel is te gebruiken op zowel droog als vochtig haar. Verdeel de gel over het haar en breng het met een kam, je vingers en/of een fohn in model. Zo eenvoudig als wat!

N

Specificaties:

 • Ingredienten bestaan uit aloë en zwarte zaadolie
 • Bestaat 80% uit gel en 20% uit crème
 • Vormt mooie krullen zonder pluis
N

Voordelen

 • Voelt niet zwaar
 • Effect lang zichtbaar
 • Inclusief voedenede stoffen
N

Nadelen

 • Prijzig

Bounce Curl Light Creme Gel

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is haargel niet perse een mannenproduct, ook de vrouwen kunnen profiteren van een goede haargel. En dat is precies de reden waarom dit product in onze top 5 op de tweede plaats zit. We hebben het over de Bounce Curl Light Crème Gel. Zoals de naam het reeds zegt, is dit een soort combinatie product waarin zowel gel als crème voorkomen. Specifiek heeft de Bounce Curl 80% haargel en 20% lichte crème, waardoor het eindresultaat meer wegheeft van een gel.

Maar wat is de bedoeling van de Bounce Curl en wie kan het allemaal gebruiken? In de eerste plaats is de Bounce Curl special ontworpen voor vrouwen. Verder is het te gebruiken door alle haartypen, maar de focus ligt toch echt bij degenen met kroes of krullend haar. Dit heeft vooral te maken met de werking van de Bounce Curl. Zoals we van haargel gewend zijn dat het je haar voor lange tijd in model houdt, zo heeft de Bounce Curl hetzelfde effect, maar dan voor krullen. Met deze haargel/crème worden je krullen niet alleen geaccentueerd, ze worden ook voor lange tijd in vorm gehouden, zodat je haar tijdens een lange avond feesten of stappen gewoon mooi blijft.

Daar eindigt het echter niet bij, Bounce Curl heeft nog een aantal voordelen voor het haar. Zo zorgt de combinatie van haargel en crème ervoor, dat je haar niet zwaar of stijf aanvoelt. Juist krijgt je kapsel meer volume en gaat de gel pluis tegen! Tenslotte heeft de Bounce Curl nog ingredienten zoals aloe extracten en essentiele olien. Hiermee wordt je haar gevoed en verzorgd, zodat het er weer gezond en glanzend uit kan zien. Net als het vorig product, heeft Bounce Curl niet alleen werkzame, maar ook voedende eigenschappen.

Voor wat meer stevigheid van die mooie krullen, terwijl je ze ook nog gezond en verzorgd achterlaat, gebruik je het best de Bounce Curl Light Crème Gel.

N

Specificaties:

 • Je krijgt 3 stuks
 • Het is waterbestendig
 • Plakt niet
N

Voordelen

 • Waterbestendig
 • Extra sterk
 • Laat geen restjes achter
N

Nadelen

 • Potjes zijn niet zo handig

Schwarzkopf Taft Titane Power Haargel

De derde haargel staat bekend om zijn ultieme stevigheid en dat is wat we weleens nodig hebbben, bijvoorbeeld tijdens slecht weer. Taft Titane Power Gel maakt deel uit van de wereldbekende Schwarzkopf lijn voor haarverzorgingsproducten. Deze gel is bestemd voor mannen en elk haartype en komt in kleine potjes.

De eerste en meest belangrijkste eigenschap van de Taft Titane Power Gel is, dat het uiterst sterk is, de fixatie van het haar is uitstekend, vandaar ook de naam Titane, wat staat voor ultieme sterkte. Gemeten op niveau van sterkte, staat de Taft Titane Power Gel op nummer 6. Het voordeel is, dat de gel ondanks haar stevigheid, je haar niet verzwaart. Verder is de Taft Titane Power Gel erop gemaakt om ook tijdens slechte weersomstandigheden zoals een harde wind of regen, zijn werk te blijven doen. Het is namelijk waterbestendig en zal dus niet zo makkelijk wegwassen.

Een ander voordeel aan de Taft Titane Power Gel is dat het in vergelijking met andere gels, niet plakkerig wordt en geen restjes achterlaat. Dit is een opluchtig voor velen, die na het gebruiken van haargel met rommel en aan elkaar geplakte haren achterblijven. De Taft Titane Power Gel gebruik je het liefst op handdoekdroog haar, waarna je het haar in model kan brengen met een fohn. Deze werkwijze geeft het beste resultaat.

Ben je zelf opzoek naar een haargel of kijk je uit naar eentje voor je man en is de enigste vereiste dat de gel gewoon goed en sterk moet zijn? Dan is de Taft Titane Power Gel zeker iets voor jullie!

N

Specificaties:

 • Extra sterk
 • UV-filter beschermt je haar
N

Voordelen

 • Extra sterk
 • Geeft mooie glans
 • Ook geschikt voor droog haar
N

Nadelen

 • Geen

SexyHair Hard Up Gel

Een van de eerste vereisten bij het zoeken naar een haargel is, dat het extra stevigheid moet hebben. De bestverkopende haargels hebben deze eigenschap dan ook vaak. Zo ook dit product van het merk Henkel. De SexyHair Hard Up gel vertoont wat overeenkomsten met het vorige product, de Taft Titane power gel, maar er zijn toch wat verschillen.

In de eerste plaats is de SexyHair Hard Up gel niet specifiek voor mannen alleen, deze gel valt in de categorie van unisex en kan dus ook door vrouwen gebruikt worden. Verder maakt het haartype ook niet uit. Net als de Taft Titane Power Gel, zorgt de SexyHair Hard Up gel voor ultieme stevigheid van het haar, dat zeker 24 h meegaat. Een extraatje bij deze gel is, dat je behalve stevigheid ook kan rekenen op een mooie glans van het haar.

Wat ook erg voordelig is aan de SexyHair Hard Up gel, is de toegevoegde UV filter, waarmee je haar niet alleen stevig in model blijft, maar ook nog eens beschermd wordt tegen schadelijke effecten van de zon. In 1 keer stevigheid en bescherming, dat is waar je op kan rekenen met de SexyHair Hard Up gel.

Gebruik van deze haargel is net zo eenvoudig als de rest, alleen kan je de SexyHair Hard Up gel zowel op vochtig als droog haar gebruiken. Handig als je je haar door de dag heen wilt stylen en het niet perse nat wilt maken. De gel krijg je in een flesje met handige spuitpomp.

N

Specificaties:

 • Touch-up voor wit/grijs haar
 • Geeft volume en glans
 • Houdt de hele dag vol
N

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Laat geen schilvers achter
 • Lekkere geur
N

Nadelen

 • Onhandig potje

Elegance plus Hair Black Gel

Naarmate je ouder wordt, verandert ook de structuur van je haar en is het soms lastig om je kapsel de hele dag in model te houden. Een normale gel kan daarbij helpen, maar extra verzorging is zeker meegenomen. Om die reden hebben we als laatste haargel de Elegance plus Black Gel.

Wat kun je van deze haargel verwachten? Ten eerste is de Elegance plus Black Gel bedoeld voor mannen en voor elk haartype, maar het gaat specifiek om mannen met grijs of wit haar. De reden hiervoor is dat de gel niet alleen zorgt voor stevigheid, maar het haar ook kleur geeft. Zoals je van een normale haargel kunt verwachten, geeft de Elegance plus Black Gel ultieme stevigheid, waardoor je haar de hele dag goed blijft zitten. Daarnaast is de gel makkelijk in te brengen en geeft het het haar volume. Ook heeft je haar een prachtige glans.

Het grote voordeel aan de Elegance plus Black Gel is, dat het ook zwarte kleurstoffen heeft. Hierdoor geef je je haar niet alleen stijl, maar verberg je de grijze of witte haren voor een tijdje. Dit geeft je gelijk een prachtige, verjongende look! De Elegance plus Black Gel is tenslotte nog van uitstekenden kwaliteit, laat geen schilvers achter en ruikt erg lekker.

De Elegance plus Black Gel heeft voor de mannen op middelbare leeftijd of degenen die vroeg grijs zijn geworden, de meest ideale oplossing: stijl, stevigheid, volume en tijdelijke kleuring, alles in 1 product.

Best geteste haargel producten

Het gebruik van haargels gaat vele, honderden jaren terug, maar echt bekend werd het pas in de jaren ’60. Tegenwoordig is het veelgebruikt stylingproduct bij zowel mannen als vrouwen. De meest bekende toepassingen zie je in kapsels zoals de mohawk en het zogenaamde stekeltjes haar. Maar wat doet haargel precies, hoe komt het dat haargel je haar de hele dag door in model houdt?

Hoe werkt haargel?

Om te begrijpen hoe haargel werkt, moet je eerst weten wat erin zit. De meeste haargels komen in de vorm van een gelei – achtige, bijna doorzichtige substantie, waarin behalve water, een grote hoeveelheid polymeren voorkomen. De polymeren hebben als eigenschap dat ze kunnen uitrekken en weerstand bieden. Dit zorgt ervoor dat wanneer je haargel aanbrengt en je haar in model brengt, het voor de hele dag vrijwel onveranderd blijft. Kenmerkend voor haargel is dat het haar hard en stug wordt. In tegenstelling met haarwax, die ook dezelfde werking heeft, kan je je haarkapsel na het aanbrengen van haargel, niet zo makkelijk meer veranderen of bijwerken.

De voordelen van haargel

Een stylingproduct waarmee je haar voor langere tijd in model blijft, dat is waar haargel voor staat. Maar wat betekent een haargel precies voor jouw, welke voordelen zijn er aan het gebruiken van haargel?

Meer controle over je haar

Een van de meest genoemde voordelen van haargel is, dat je meer controle hebt over je haar. Wat we allemaal gewend zijn, is dat je haar na een douche of wasbeurt als het ware zijn eigen gang gaat. Dit kan van alles zijn: droog, slap, futloos, pluizig, enz. Met haargel breng je dit alles onder controle en heb je binnen no – time het gewenste kapsel klaar, of dat nu een heuse mohawk of eenvoudige stekeltjes look is, het kan allemaal met haargel.

Nutrienten

Behalve voor stevigheid en textuur te zorgen, is haargel ook een uitstekende manier om je haar en hoofdhuid te voorzien van hoognodige nutrienten. Aan heel wat haargels worden er namelijk organische kruiden toegevoegd, zodat bij het aanbrengen van de gel, je huid deze substanties opneemt. Vooral voor mensen met droog of beschadigd haar, zijn deze haargels een uitweg.

Kleur

Een hele leuke eigenschap aan haargel is, dat je kan experimenteren met verschillende haarkleuren. Bepaalde haargels bevatten namelijk kleurstoffen, waardoor je haar na het aanbrengen van de gel een andere kleur krijgt. Deze kleuren zijn makkelijk weg te wassen, waardoor het een uitweg is voor mensen die om bepaalde redenen hun haar niet mogen kleuren of voor mensen die willen experimenten, voordat ze een permanente kleur nemen.

Hoe gebruik je haargel?

Wanneer het aankomt op zo een handig product als haargel, zou je niet denken dat mensen vragen hebben over hoe het te gebruiken, maar deze vraag komt echt heel vaak terug. In feite bestaat er geen standaard manier voor het gebruiken voor haargel, iedereen heeft zijn eigen werkwijze. Wil je toch enige houvast hebben, gebruik dan de volgende stappen:

 • Zoek de juiste haargel. Voordat je nog kan overgaan op het aanbrengen, moet je bepalen welke haargel geschikt is voor jouw. Dit doe je door na te gaan waarvoor de haargel gebruikt gaat worden. Is het in de bedoeling een eenvoudige, messy – head stijl te creeeren, dan heb je genoeg aan een lichte haargel, waarvan je haar niet al te hard wordt. Wil je echte spikes hebben, dan moet je opzoek naar haargel met medium tot sterke grip. In alle gevallen is het aangeraden om haargels met alcohol zoveel als mogelijk te vermijden, deze zijn nogal schadelijk voor de huid.
 • Was het haar. Om ervoor te zorgen dat haargel beter vasthoudt, breng je het het liefst aan op pas gewassen haar. Droog het af met een handdoek, zodanig dat het nog vochtig is.
 • Verdeel gelijkmatig over het haar. Na het afdrogen, neem je een hoeveelheid gel in handen en wrijf je het tussen de handpalmen. Breng het daarna vanaf de haaraanzet tot aan de uiteinden aan en zorg ervoor dat de gel overall gelijk verdeeld is. Wat vele mensen soms ook vragen is, welke hoeveelheid nu precies goed is. In feite is dat afhankelijk van je haar: hoe meer en hoe langer het haar, hoe meer haargel nodig is.
 • Kammen en fohnen. Na het aanbrengen rest nog je haar in model te brengen. Behalve een kam, zou je hier ook je vingers kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in het geval van spikes. Wat ook aangeraden wordt, is om het haar te fohnen, de grip wordt daardoor beter, je haar blijft langer in model.

Tot slot

Haargel is een heel bekend stylingproduct, maar dat ze meer doen dan alleen je haar in model houden, wisten ook wij niet! Met de vele voordelen is haargel een uitstekend middel om je haar op een makkelijke en gezonde manier, het gewenste model te geven. Ga je binnenkort zelf ook opzoek naar een goede haargel? Kijk dan zeker in onze top 5!