Asblond haar kan een mooie en unieke kleur zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om het te verzorgen. Weten welke haarproducten je moet gebruiken en hoe je je haar moet stylen kan helpen om je asblonde lokken er op hun best uit te laten zien. Hier zijn wat tips voor de verzorging van asgrauw blond haar.

De verzorging van asblond haar begint met het gebruik van de juiste shampoo en conditioner. Zoek producten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar, want die helpen de kleur van je haar te behouden en vervaging te voorkomen. Het is ook belangrijk een zachte shampoo te gebruiken die je haar niet van zijn natuurlijke oliën ontdoet. Concentreer je bij het conditioneren op de punten van je haar, want daar is de kans op beschadiging het grootst. Behalve de juiste haarverzorgingsproducten gebruiken, moet je je haar ook tegen de zon beschermen.

Uv-stralen kunnen je haarkleur doen vervagen, dus zorg ervoor dat je een hoed of sjaal draagt als je buiten bent. Als je deze eenvoudige tips volgt, zul je je asblonde haar er op zijn mooist uit kunnen laten zien. Blond haar kan aan de drogere kant zijn, dus is het belangrijk om producten te vinden die dit probleem kunnen verhelpen. Tenslotte wil je producten zoeken die Uv-filters bevatten. Deze filters zullen je blonde tint helpen beschermen tegen koperachtig of dof worden na verloop van tijd.

Enkele favorieten voor asgrauw blond zijn de volgende:

  • Aveda Blue Malva Shampoo en Conditioner;
  • Paul Mitchell Super Skinny Shampoo en Conditioner;
  • Moroccanoil Moisture Repair Shampoo en Conditioner;
  • Color Extend Blond.

Om de asblonde kleur van je haar te behouden, hoef je het niet elke dag te wassen. Als je het iedere dag wast, kan het resultaat vervagen. Je kunt beter een keer in de week je haar wassen met een shampoo en conditioner voor blond haar. Asblond haar kan moeilijk te stylen zijn, maar er zijn een paar tips die kunnen helpen. Ten eerste kun je overwegen om een volume versterkende shampoo en conditioner te gebruiken om je haar meer body en volheid te geven. Je kunt ook mousse of een volumespray gebruiken voor je je haar droogt.

Als je tijd hebt, laat je haar dan zoveel mogelijk aan de lucht drogen, zo voorkom je hitteschade. Probeer bij het stylen van asblond haar zachte warmte stylingtools te gebruiken en vermijd overmatig gebruik van producten die je haar kunnen verzwaren. Tenslotte zal regelmatig bijknippen je helpen om je asblonde kapsel er fris en gezond te laten uitzien. Als je je zorgen maakt dat je asblonde haar na verloop van tijd koperachtig wordt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om dat te voorkomen.

Ten eerste, vermijd zoveel mogelijk het gebruik van hete instrumenten op je haar. Als je ze toch moet gebruiken, zorg er dan voor dat je eerst een hittebeschermend product gebruikt. Ten tweede, gebruik een of twee keer per week een paarse shampoo en conditioner om je haarkleur fris te houden. Tenslotte, probeer te voorkomen dat je je haar te veel wast; om de dag zou voldoende moeten zijn. Door deze tips te volgen, zou je je asblonde haar langer mooi moeten kunnen houden!

Zo, daar heb je het – de beste manier om asblond haar te verzorgen. We hopen dat deze informatie nuttig is geweest en dat je je asblonde lokken er nog vele maanden (of jaren) mooi uit kunt laten zien. Als je vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan gerust hieronder achter – we horen altijd graag van onze lezers. En vergeet tot slot niet dit bericht te delen met je vrienden en familie die ook asblond haar hebben!