De juiste haarverzorgingsroutine voor je haartype vinden kan een ontmoedigende taak zijn. Maar als het om koel blond haar gaat, is het vinden van de juiste producten en technieken essentieel om je lokken er op hun best te laten uitzien. In deze post delen we enkele tips over de verzorging van koel blond haar, zodat je het gezond en glanzend kunt houden.

Er zijn een paar verschillende shampoos en conditioners die goed werken om koel blond haar op zijn best te houden. Een paarse shampoo of conditioner kan helpen om gele of koperkleurige tinten in het haar te neutraliseren, terwijl het ook gehydrateerd blijft en er gezond blijft uitzien. Een sulfaatvrije shampoo is ook een goede optie voor blondines, omdat die het haar zachtjes reinigt zonder de natuurlijke oliën te verwijderen.

En tot slot kan een lichte conditioner een of twee keer per week helpen om je blonde lokken gehydrateerd en glanzend te houden. De algemene opvatting is dat je je haar om de dag moet wassen als het normaal haar is, of om de drie dagen als het droog of krullend is. Je zou ook minder moeten wassen in de winter, wanneer je hoofdhuid minder olie produceert. Een teken van te veel wassen is een droge, schilferige hoofdhuid. Als je haar niet vet aanvoelt na een dag of twee zonder shampoo, was je het waarschijnlijk niet genoeg.

Een andere manier om dit te testen is om de tijd tussen de shampoos geleidelijk te verlengen; als je haar er sneller dan normaal vet begint uit te zien, dan weet je dat je vaker moet beginnen met wassen. Er zijn een paar verschillende manieren om koel blond haar te stylen, en de beste methode hangt af van je individuele haartype en wat je zoekt in een stijl. Als je op zoek bent naar een manier om je haar gezond te houden en schade door hittestyling te vermijden, dan is aan de lucht drogen met wat zeezout spray een goede optie.

Als je een gladde, gepolijste look wilt, dan is stijl strijken of föhnen met een ronde borstel de juiste manier. En als je gewoon op zoek bent naar iets snels en makkelijks, dan zijn stijlen zoals paardenstaarten of top knots altijd betrouwbare opties. Eigenlijk zijn er geen voedingsmiddelen of dranken die specifiek koel blond haar beschadigen. Het enige wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je haar mooi blijft levendig en schoon is het regelmatig wassen met een goede shampoo en conditioner.

Verder trimmen wanneer nodig en het vermijden van buitengewone hitte (of kou). Andere producten zoals bleekmiddel, toner en shampoo kunnen ook bijdragen tot beschadiging als ze niet correct worden gebruikt. Om dit te vermijden, moet u altijd een goede kwaliteit shampoo en conditioner gebruiken die geschikt is voor blond haar. Zorg ervoor dat je haar regelmatig een diepe conditioner krijgt om verloren vocht aan te vullen. En gebruik een leave-in conditioner of verzorgingsproduct om het te helpen beschermen tegen verdere beschadiging.

Als je merkt dat je blonde haar er dof of beschadigd begint uit te zien, raadpleeg dan een professionele stylist voor advies. Een van de beste indicatoren of je koel blond haar gezond is of niet is hoe goed het zijn kleur behoudt. Als je koelblonde lokken er een beetje te asgrauw, flets of vergeeld uitzien, dan kan dat een teken zijn dat ze niet in de beste conditie zijn. Andere factoren waar je op moet letten zijn broosheid, droogheid en overmatige pluizigheid.

Als je koele, blonde haar niet meer gezond is, kun je het beste een diep donkerbruin of zwarte haarkleur kiezen. Deze tinten absorberen de warmte beter dan andere haarkleuren en voorkomen daardoor schade aan het haar. Ook kan het helpen om je haar te verven met henna, omdat dit natuurlijke ingrediënt de warmte beter absorbeert dan chemische kleurstoffen. Dus, wat is de beste manier om koel blond haar te verzorgen? We hopen dat we je een paar goede ideeën hebben gegeven.

Het komt erop neer dat je zachte producten wilt gebruiken en agressieve chemicaliën wilt vermijden, vooral als je haar met kleur behandeld is. Lees zeker de etiketten op je shampoo, conditioner, en stylingproducten, en kies die die speciaal voor gekleurd haar ontworpen zijn. En vergeet tenslotte niet een hittebeschermer te gebruiken als je je haar met hete gereedschappen stylet! Bedankt voor het lezen van onze blogpost over hoe je koel blond haar kunt verzorgen.