Ingegroeide haren creme

Moet je een ingegroeide haar verwijderen? Opzoek naar de beste ingegroeide haren creme? Een ingegroeid haartje kan heel vervelend en soms zelfs pijnlijk zijn. Niet alleen vrouwen, ook mannen kunnen last krijgen van ingegroeide haar, denk bijvoorbeeld aan ingegroeide haar baard.

Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op oktober 2021

#1 YLONN Raka

Voor bikinilijn, benen en oksels.

#2 Skin Doctors

Bevat geen parabenen.

#3 Eco Masters

Heeft een exfoliërende werking.

Ingegroeide haren, niet prettig om mee te maken en vooral niet leuk om te zien, maar het overkomt iedereen. Bij ingegroeide haren, krijg je te maken met haartjes die om een of andere reden in de verkeerde richting gaan groeien. Meestal is dit onder de huid zelf, bijvoorbeeld een ingegroeide baardhaar. Dit resulteert in de kenmerkende, rode en pijnlijke bultjes onder de huid. Het is allemaal ongevaarlijk, maar toch vervelend om mee rond te lopen. Gelukkig hoeft dat ook niet, omdat er een aantal manieren zijn waarop je dit kan behandelen door ingegroeide haar verwijderen of zelfs voorkomen. Heel eenvoudig en goedkoop is het gebruik van speciale cremes tegen ingegroeide haren. Wat de functie van deze creme tegen ingegroeide haartjes is en welke maatregelen je allemaal nog kan treffen om ingegroeide haartjes te voorkomen, lees je hier. Ook krijg je een overzicht van de 5 best verkopende ingegroeide haren cremes, zodat je gelijk nog eentje kan kopen.

Top 5 Middelen tegen ingegroeide haartjes

[table id=12 responsive scroll /]

 

#1 YLONN Raka

Het eerste product voor deze top 5 komt van het Nederlands merk Ylonn, miscchien minder bekend, maar daardoor niet minder goed! Ylonn heeft zich gespecialiseerd in producten die het ontharen aangenamer en minder pijnlijk moeten maken. En dat willen we natuurlijk allemaal! Ylonn producten zorgen er in het algemeen voor dat de nasleep van het ontharen of scheren, iets milder wordt. Denk aan jeuk, rode bultjes, donkere oksels en natuurlijk, ingegroeide haartjes. Het Ylonn product dat we voor ingegroeide haartjes aanraden, is de Ylonn Raka. Ylonn Raka is een ongeparfumeerde lotion die voor alle huidtypen gebruikt kan worden.

Dit product is speciaal voor gebruik na het ontharen, waxen of epileren en zorgt ervoor dat de eventuele symptomen zoals jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes voorkomen worden. Dit heeft te maken met de samenstelling van de lotion. Kamferolie bijvoorbeeld, heeft een pijnstillende werking en gaat jeuk tegen, zodat je de irritatie en rode bultjes niet verergert. Wilgenbast is in de Ylonn Raka een exfoliant, het zorgt ervoor dat dode huidcellen zich niet ophopen, zodat haartjes vrij kunnen groeien.

De Ylonn Raka is een aanvullend product, met als unieke eigenschap dat je het dagelijks kan en moet gebruiken. Dit omdat verwijderde haartjes niet gelijk, in 1 keer teruggroeien, je kan dus elke dag te maken krijgen met ingegroeid haar. Soms moet je een ingegroeide haar verwijderen.  Daarom is het aangeraden om deze lotion elke dag, vlak voor het slapengaan, heel dun aan te brengen met de handige roller. De Ylonn Raka werkt met een garantie van “30 dagen niet tevreden, geld terug” wat al behoorlijk veel zegt over de kwaliteit van dit product. Ons advise is daarom: kopen maar! Als je eindelijk verlost wilt zijn van die vervelende jeuk en bultjes door ingegroeid haar, dan is Ylonn Raka jouw product.

Ook te koop via:

#2 Skin Doctors Ingrow Go

Zoals je waarschijnlijk al aan de naam ziet, hebben we hier te maken met een merk dat specialiseert in huidverzorgingsproducten. Van Skin Doctors is bekend dat ze een complete lijn van producten hebben, van anti – rimpel crème tot aan de producten voor ingegroeide haartjes. Allemaal zijn ze van goede kwaliteit en tegen een betaalbare prijs. Voor het probleem van ingegroeide haartjes heeft Skin Doctors de Ingrow Go, een lotion die voornamelijk exfolierende werking heeft.

Met exfolierend wordt bedoeld dat je huid als het ware een goede scrubbeurt krijgt, zodat dode huidcellen de kans niet krijgen om zich op te hopen. Hiermee wordt voorkomen dat haartjes niet uit hun haarzakje kunnen groeien en dus de andere kant opgaan, met als gevolg ingegroeid haar. Tevens kan je met de Ingrow Go eventueel hardnekkige haartjes die toch zijn gaan ingroeien, loskrijgen. De lotion zorgt er verder voor dat je huid weer glad aanvoelt en er gezond, glanzend uitziet.

Voor degenen die al van nature een gevoelige huid hebben, raden we de Ingrow Go zeker aan, omdat dit product geen parabenen, geurstoffen bevat, welke je huid nog meer kunnen irriteren. Herstel van je huid, alsgevolg van ingegroeid haar wordt weer aangenaam en effectief met de Skin Doctors Ingrow Go!

Ook te koop via:

#3 Eco Masters Ingrown Hair Lotion

Eco Masters is een Europees merk, dat zich bezighoudt met allerlei schoonheids – en verzorgingsproducten voor zowel de man als de vrouw. Producten voor ingegroeide haartjes horen daar dan ook bij. De Eco Master Ingrown Hair is een lotion die je best kan vergelijken met het vorige product van Skin Doctors. Het product is voor alle huidtypen en kan door zowel vrouwen als mannen gebruikt worden. Net als Skin Doctors, heeft Eco Masters haar lotion een exfolierende werking gegeven.

Daarmee wordt in de eerste plaats, dode huidcellen opgeruimd, zodat haartjes niet geblokkeerd worden in het groeien. Het exfolieren, scrubben eigenlijk, zorgt er ook voor dat eventueel ingegroeide haartjes als het ware losgeweekt worden, zodat je daar geen last meer van krijgt. Om te voorkomen dat je reeds geirriteerde huid, nog meer te verduren krijgt van producten die je eigenlijk zouden moeten helpen, heeft de Eco Masters geen parabenen in haar samenstelling. Pluspunt aan dit scrubben is, dat je huid zijn natuurlijke glans weer terugkrijgt.

Tevens zitten er bepaalde ingredienten in de Eco Masters lotion, die een verzachtende werking op je huid hebben. Behalve pijnloos en zonder bultjes, ziet je huid er binnen korte tijd weer gezond, stralend en zacht uit, zodat je met alle vertrouwen die leuke bikini of zomerjurk kan aandoen. De kans dat je een ingegroeide haar verwijderen moet wordt zo steeds kleiner.

Ook te koop via:

#5 Kalo Ingrown

Kalo is een uit de USA afkomstig product, dat zowel de irritatie na het scheren behandelt, alsook de eigenlijke ingegroeide haartjes voorkomt. Dit product is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen en kan gebruikt worden op de normalen, vettige en gecombineerde huid. Verder krijg je de Kalo Ingrown in een handige spray flacon, aanbrengen is dus geen probleem.

Waar is de Kalo Ingrown allemaal goed voor? In de eerste plaats zorgt het, met haar ingredienten ervoor dat ingegroeide haartjes te verminderen of helemaal te voorkomen. Dit is mogelijk vanwege de exfolierende werking van de lotion, er wordt mild gescrubd waardoor dode huidcellen worden verwijderd en eventuele kleine, ingegroeide haartjes worden losgeweekt.

Je krijgt hierdoor minder vaak last van die vervelende bultjes en als je ze onverhoopt toch hebt, kan je je huid met deze lotion enigzins kalmeren en de ingegroeide haar verwijderen. Kalo Ingrown kan je tenslotte nog gebruiken als reinigingsmiddel voor de vettige huid en als je last hebt van huidaandoeningen zoals acne. Het product bevat geen parabenen en is veilig te gebruiken op het gezicht en andere, gevoelige plekken. Kalo Ingrown is zelfs tot 5 keren per dag te gebruiken. Met Kalo Ingrown hoef je dus niet meer te vrezen voor wat er na het scheren of waxen met je huid zal gebeuren; de irritatie, rode bultjes en jeuk zijn allemaal verleden tijd, zodra je de Kalo Ingrown lotion gebruikt.

Ook te koop via:

Best geteste Ingegroeide Haren Cremes

Een van de meest voorkomende huidaandoeningen is ingegroeid haar. Iedereen, in elke leeftijdsgroep krijgt er ooit eens mee te maken, maar in de meeste gevallen begint het rond de puberteit. Je haar krult terug of groeit zijwaarts terug in de huid, wat natuurlijk niet de bedoeling is, met alle gevolgen van dien. Een van de grootste oorzaken voor het ontstaan van ingegroeide haren is incorrect scheren.

Ingegroeide haartjes zie je daarom het meest terug op plekken waar vaker geschoren wordt, zoals de bikinilijn, een ingegroeide baardhaar, de benen, gezicht, nek, heupen en de bil. Om deze aandoening effectief te behandelen is het aan te raden een middel tegen ingegroeide haartjes te gebruiken, zoals bijvoorbeeld één van de bovenstaande anti ingegroeide haren creme.

Oorzaken ingegroeide haren

Bij een heleboel mensen is gebleken, dat ingegroeide haartjes ontstaan wanneer er niet op de juiste manier geschoren wordt. Vaak worden haartjes te dichtbij het haarzakje afgeschoren, waardoor de scherpe uiteinden van het haar de huid doorboren, om in verkeerde richting te gaan groeien. Andere haarverwijderingstechnieken zoals waxen kunnen daarom ook voor ingegroeide haartjes zorgen, terwijl te strakke kleding de situatie verergert.

Echter kunnen ingegroeide haartjes ook op natuurlijke wijze ontstaan, dit gebeurd bijvoorbeeld als er zich teveel dode huidcellen op de huid bevinden, waardoor de toegang tot de haarzakjes geblokkeerd raakt. Haartjes kunnen dan niet naar buiten groeien, met als gevolg het ingroeien. Goede huid hygiëne is daarom erg belangrijk in het voorkomen van ingegroeide haartjes.

Behalve deze algemene oorzaken, schijnen bepaalde mensen meer last te hebben van ingegroeide haartjes in vergelijking met de rest. Meestal krijgt elke puber en volwassene er ooit eens mee te maken, maar het meest komen ingegroeide haartjes voor bij mensen met dik, grof en krullend haar. De structuur van het haar maakt dat het meer kans heeft om bij scheren of waxen terug te krullen en in verkeerde richting te groeien.

Wat zijn ingegroeide haren?

Zoals de naam het reeds zegt, krijg je bij deze aandoening te maken met haartjes die in oftewel onder de huid gaan groeien in plaats van vanuit het haarzakje naar buiten. Het is een ongevaarlijke, maar zeer vervelende huidaandoening die in alle leeftijdsgroepen en bij zowel mannen als vrouwen kan voorkomen. Je krijgt in de meeste gevallen dat de haarzakjes onder de huid ontstoken raken, wat te zien is als een groot aantal rode bultjes.

De huid is op deze plekken vaak erg gevoelig en je krijgt soms last van jeuk. Hebben deze bultjes ook pus, dan is er sprake van een infectie door bacterien die van nature al op je huid zitten en bij beschadiging van je huid, naar binnen dringen. Op zich totaal onschuldig, maar wel vervelend en pijnlijk.

Afhankelijk van de ernst, kunnen ingegroeide haren en de bultjes die daardoor ontstaan, uit zichzelf weer genezen. Dit gebeurd meestal binnen enkele dagen tot een week. Echter zijn er een heleboel manieren voor ontharen en middeltjes om de genezing te versnellen of ingegroeide haren helemaal te voorkomen. Om deze reden hebben we een overzicht van de beste 5 ingegroeide haren cremes gemaakt, om de keuze voor u te vergemakkelijken.

Wat te doen tegen ingegroeide haren

In feite is het niet nodig om ingegroeide haartjes te behandelen, tenzij het om een verergerd geval gaat waardoor je niet instaat bent de dagelijkse dingen normaal uit te voeren, bijvoorbeeld een ingegroeide baardhaar. Meestal genezen de bultjes binnen enkele dagen en raken de ingegroeide haartjes uit zichzelf los. Wil je er toch iets aan doen, dan zijn er een aantal manieren. Hierbij moeten we denken aan chemische ontharingsmiddelen, permanente verwijdering van het haar, cremes en betere scheertechnieken. Meestal wordt aangeraden om, voor een beter resultaat, een combinatie van deze manieren te gebruiken.

Het effect van speciale ingegroeide haren cremes kan afhankelijk van de samenstelling, varieren. Bepaalde cremes hebben ingredienten die de epidermislaag op de huid verdunnen, zodat de kans op ingegroeid haar vermindert. Weer anderen zorgen ervoor dat het aantal dode huidcellen minder wordt, zodat haartjes vrij uit het haarzakje kunnen groeien. Ook zijn er cremes die het ingroeien van de haartjes in het haarzakje zelf, tegengaan. Heb je al last van ingegroeide haartjes, met de bijbehorende pijnlijke bulten? Ook daarvoor zijn er cremes, die de ontsteking enigzins verminderen. In geval van bultjes met pus, heb je te maken met een ontsteking en kan de arts een crème met antibiotica voorschrijven.

Het is dus geheel en al afhankelijk van de reden waarom je zo een crème wilt gebruiken; voorkomen of de symptomen enigzins verlichten. Natuurlijk zou je ook kunnen overwegen om permanent af te zijn van ingegroeide haartjes, door het haar op die plekken te verwijderen. Dit kan onder andere met lasertherapie.

Ingegroeide haren voorkomen

Cremes en permanente verwijdering van het haar kunnen helpen bij het voorkomen/behandelen van ingegroeide haartjes. Toch hoef je niet altijd zo moeilijk te maken, er zijn namelijk een heleboel maatregelen die je kan nemen om het ingroeien helemaal te voorkomen. In de eerste plaats is het van belang dat je niet tegen de groeirichting van het haar scheert. Het helpt ook om vooraf aan het scheren de huid goed te hydrateren en te verzachten. Hiermee voorkom je dat haartjes scherpe uiteinden krijgen en de de huid binnendringen. Een milde scrub behandeling met bijvoorbeeld zout of suiker kan ook helpen hardnekkige haartjes te verwijderen.

Creme tegen ingegroeide haren.

Niemand wilt er mee te maken krijgen, maar het gebeurd weleens. Ingegroeide haartjes hebben geen behandeling nodig, maar mocht je dat toch willen, dan zijn er een aantal creme tegen ingegroeide haren. Die deze aandoening kunnen helpen voorkomen of de symptomen verlichten. Zorg er in ieder geval voor de juiste scheertechnieken te gebruiken en als extra hulp, een van onze ingegroeide haren cremes uit te proberen!