Zoals we allemaal weten is bruin haar een natuurlijke kleur die met de juiste tint haarverf lichter of donkerder gemaakt kan worden. Maar wat als je wat highlights aan je bruine haar wilt toevoegen? Of je nu je look wilt opfleuren voor de zomer of een beetje diepte en dimensie aan je lokken wilt geven, de juiste kleur voor je highlights kiezen kan lastig zijn.

Dus, waar moet je op letten bij het kiezen van highlights voor bruin haar? Blijf lezen om het te weten te komen!

Er zijn veel verschillende tinten bruin haar, van licht as bruin tot diep kastanjebruin. Bruin haar kan ook een scala aan ondertonen hebben, waaronder warm goud of rood, of koel violet. Bij het kiezen van highlights voor bruin haar is het belangrijk rekening te houden met het gewenste effect. Voor een zon gekuste look complimenteren warmere highlights in tinten honing of karamel, mooi lichtbruin haar. Om dimensie aan donkerbruin haar te geven, probeer je lichtere highlights in de tinten platina of asblond.

En voor een gedurfdere look kunnen levendige highlights in kleuren als koper of bordeauxrood bruin haar echt laten opvallen. Welke tint bruin je ook hebt, er zijn genoeg mogelijkheden als het gaat om het vinden van de perfecte accentkleur. Als het gaat om het kiezen van de juiste kleur die bij je huidskleur en oogkleur past, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Eerst moet je beslissen of je een warme of koele tint wilt.

Mensen met warme tinten hebben de neiging gele of olijfkleurige ondertonen in hun huid te hebben, terwijl mensen met koele tinten eerder roze of blauwe ondertonen hebben. Als je eenmaal een algemene richting hebt bepaald, kun je gaan nadenken over specifieke kleuren. Heb je warme tonen, dan kun je misschien tinten geel, oranje, of bruin proberen. Heb je koele tonen, dan kun je blauw-, groen-, of paarstinten proberen. Je moet bij het kiezen van een kleur ook rekening houden met je oogkleur.

Mensen met hazelnootkleurige of bruine ogen hebben de neiging er het beste uit te zien in aardetinten, terwijl mensen met blauwe of groene ogen de neiging hebben er het beste uit te zien in fellere kleuren. Uiteindelijk is de beste manier om een kleur te kiezen: experimenteren tot je iets vindt dat je natuurlijke kleuring aanvult. Bij het kiezen van highlights voor bruin haar is het belangrijk om alles te vermijden wat er overdreven of nep uitziet. Het doel moet zijn om dimensie en diepte aan het haar toe te voegen, niet om een totaal nieuwe kleur te creëren.

Te lichte of te grimmige highlights kunnen er vaak hard en onnatuurlijk uitzien. Kies in plaats daarvan voor iets in een vergelijkbare tinten-reeks als je natuurlijke haarkleur. Dit zal helpen om een natuurlijker ogend resultaat te krijgen. Je moet ook in gedachten houden dat minder meestal meer is als het om highlights gaat. Een paar goed geplaatste strepen kunnen belangstelling en diepte toevoegen, maar te veel highlights kunnen het haar er cartoonesk uit laten zien.

Werk samen met een professionele stylist om het juiste evenwicht voor je haar te vinden. Highlights zijn een geweldige manier om dimensie en belangstelling aan je haar toe te voegen, maar ze vereisen wel wat onderhoud om ze er op hun best te laten uitzien. Afhankelijk van het soort highlights dat je hebt, en van je natuurlijke haarkleur, kan het nodig zijn ze om de 4-6 weken bij te laten werken. De kosten van highlights variëren naargelang de salon en het soort highlights dat je kiest, maar je kunt verwachten dat je ergens van $ 60 – $ 120 betaalt.

Voor wie lichter haar heeft, zijn gedeeltelijke highlights misschien al wat je nodig hebt om je look op te fleuren, terwijl wie donkerder haar heeft misschien voor volledige highlights wil gaan. Wat voor soort highlights je ook kiest, regelmatig bijwerken zal helpen om ze er fris en levendig uit te laten zien. Dus, welke kleur highlights moet je kiezen voor bruin haar? De beste manier om daar achter te komen is door te experimenteren met verschillende tinten en schakeringen.

Je kunt beginnen met te kijken naar de kleuren die je natuurlijke huidskleur en oogkleur aanvullen. Zoals altijd raden we je aan naar een professionele stylist te gaan die je kan helpen de perfecte look voor je gelaatstrekken te vinden. Met een beetje experimenteren zul je de perfecte set highlights kunnen vinden die je bruine haar laten stralen.