Wanneer we naar de geschiedenis van de mensheid kijken is het zeker niet ongewoon: mannen met een kapsel van lange lokken. Toch is het iets wat de laatste jaren een beetje verdwenen lijkt te zijn. Maar ondanks dat merken we toch dat een lange coupe bij mannen weer zijn opmars aan het maken is. Wij zullen je in dit artikel dan ook uitleg geven over deze nieuwe trend en je tips geven over hoe ook jij met een stijlvol, langharig kapsel voor de dag kunt komen.

 

Trendsetters op het gebied van lange lokken

We hebben het misschien niet altijd door, maar onbewust worden we heel erg beïnvloed door wat beroemdheden met hun uiterlijk doen (of juist niet doen). Het is dan ook niet gek dat er genoeg beroemdheden zijn die in de afgelopen jaren hebben gekozen voor lang haar. Een voorbeeld hiervan is Jared Leto, die vaak op de rode loper verschijnt met zijn lange, golvende lokken. Andere bekende mannen met lang haar zijn Game of Thrones acteurs Jason Momoa en Kit Harrington. Ook de acteur die Marvel’s Thor portretteert, Chris Hemsworth, gaat voor een lange coupe.

 

Deze mannen, die vaak personages personifiëren die geassocieerd worden met een hoge mate van masculiniteit en kracht, laten zien dat lang haar zeker ook stoer en mannelijk kan zijn.

 

Verschillende lange haarstijlen voor mannen

Ben jij als man geïnspireerd en wil je zelf ook gaan voor een lange haarstijl? Dan zijn er verschillende haarstijlen waarvoor je zou kunnen kiezen. Een aantal voorbeelden zijn:

 

De Man Bun

De Man Bun is zoals de naam al aangeeft een kapsel waarbij het langere haar van de man in een knotje gedragen wordt. Afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft kun je ervoor kiezen om jouw knotje hoog op je hoofd te dragen, of juist lager in de nek. Deze stijl kan zowel bij een casual als formele stijl gedragen worden.

 

De Bro Flow

Dit kapsel is een perfecte middenweg tussen een iets langer kapsel dat nog altijd onder de noemer ‘kort’ haar valt en lang haar. Dit schouderlange haar wordt vaak gescheiden in het midden, of juist naar een kant gekamd.

 

De Sleek Style

Zoek je een makkelijke manier om jouw lange haar te stijlen? Dan is een sleek style wellicht een optie. Je hoeft je haar alleen een beetje nat te maken, wellicht in combinatie met wat gel, en naar achteren te kammen. Zo creëer je snel een stijlvolle look.

 

Zo kun jij je lange haar dus dragen als man. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende stijlen en is het ook deels afhankelijk van jouw haartype welke stijl het beste bij je past.

 

Goed voor je lange haar zorgen.

Wanneer je kiest voor een lang kapsel is het uiteraard ook belangrijk om te leren hoe je het beste voor jouw lange haar kunt zorgen. In tegenstelling tot een kortere coupe zul je merken dat jouw lange haar meer zorg nodig zal hebben om het gezond en sterk te houden.

 

Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om jouw haar niet te vaak te wassen. Twee keer per week is ruim voldoende. Gebruik daarnaast ook een conditioner. Dit zorgt ervoor dat jouw haar zacht en glanzend blijft, wat zorgt voor een gezonde uitstraling. Denk er daarnaast ook aan om regelmatig de punten van je haar te laten knippen. Lang haar betekent wellicht minder regelmatige bezoekjes aan de kapper, maar voor gezond haar is het wel belangrijk om dit goed bij te houden.

 

Kortom, lang haar is dus zeker niet alleen weggelegd voor vrouwen, kijk maar eens naar alle mannelijke beroemdheden die stralend voor de dag komen met hun lange lokken. Het is puur een kwestie van het vinden van de juiste look voor jou en een goede verzorging en ook jij kunt een kapsel met lang haar rocken!