Je trouwdag is een ontzettend stressvolle dag. Heb je besloten om je eigen make-up te doen? Dan heb je nog een grote stressfactor aan je lijstje toegevoegd. Op je trouwdag zullen er namelijk meer foto’s van je worden genomen dan ooit te voren! Hebben we je bang gemaakt? Geen angst! Je bent hier namelijk aan het goede adres, we gaan je namelijk een aantal tips geven voor je make-up op je bruiloft.

Oefen je make-up

Bij mooie trouwjurken hoort mooie make-up, maar je moet je er ook zeker in voelen. Om je zeker te voelen in je eigen creatie op een van de belangrijkste dagen van je leven is het belangrijk dat je al op tijd begint met oefenen. Met op tijd bedoelen we weken of misschien best maanden van te voren. Je wilt verschillende looks uit proberen en de mogelijkheid hebben om jezelf te verbeteren voordat de grote dag aanbreekt. Heb je inspiratie nodig? Youtube is je vriend! Youtube staat vol met make-up tutorials voor je speciale dag.

Test verschillende kleurtinten ondertonen

Een van de meest gebruikelijke fout dat wordt gemaakt, is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van de verkeerde kleurtinten in foundation. Daarom is het verstandig om verschillende kleurtinten te testen en hier foto’s van te maken zowel binnen als buiten. Een tint kan in je badkamer misschien heel mooi vallen, maar buiten zie je er toch een beetje vreemd uit. Dit wil je natuurlijk voorkomen op je bruiloft.

Gebruik een primer

Een primer is iets wat de meeste vrouwen niet in hun dagelijkse routine implementeren, maar mag zeker niet ontbreken in je trouwmake-up! Een primer zorgt er namelijk voor dat je huid gehydrateerd wordt en je make-up op z’n plaats blijft. Met een primer hoef je je geen zorgen te maken dat je make-up gedurende de dag helemaal verdwenen is.

Gebruik een setting spray

Naast primer is een setting spray ook ontzettend belangrijk om je make-up de hele dag en nacht op zijn plek te houden. Een setting spray zorgt er ook voor dat je huid toch alle benodigde mineralen binnenkrijgt om je huid ook na je trouwdag mooi te houden.

Let op je zonnebrand factor

Zonnebrand met een hoge factor is ontzettend belangrijk voor je huid. Helaas kan een hoge factor zonnebrand een lelijke uitstraling geven op foto’s en dat wil je zeker niet op je trouwfoto’s! Let er daarom op dat je een BB-cream of dagcrème met factor 15 of lager neemt voor het mooiste resultaat!