Met een toenemende welvaart is er steeds meer ruimte voor het uiterlijk. Alles waar je heen kijkt is mode. Niet alleen de kleren, maar ook kapsels, auto’s en huizen. Make-up bestaat als sinds de egyptenaren, hier werd het zowel door mannen als vrouwen gedragen. In de huidige tijd zijn het vooral de vrouwen die zich uitgebreid optutten voor de spiegel. Toch is er ook zeker een ontwikkeling voor mannen in dit proces. Dan hebben we het natuurlijk niet over deo’s of verschillende parfums. Deze worden namelijk vaak door iedereen gedragen. We gaan vandaag kijken naar opkomende cosmetica trends voor mannen.

Gezichtscrème

Vrouwen hebben van nature een dunnere huid. Ze krijgen hierdoor sneller rimpels en dit compenseren ze vaak met verschillende gezichtscrèmes. Het zorgt ervoor dat het  vochtgehalte toeneemt. Hierdoor heb je een sterke en gezonde huid. Voor mannen is dit dus minder snel nodig, maar het kan je toch wel helpen. Steeds meer mannen blijken een zachtere huid toch te prefereren over een ruwere. Na het verzorgen van de huid gaan ze dan wel vaak sports live streamen, zodat zich toch nog mannelijk voelen. Terwijl er toch helemaal geen schaamte in het verzorgen van je eigen lichaam zit?

Make-up

Steeds meer mannen dragen make-up en het is toch echt een feit. Vaak hebben we het zelf niet eens door, omdat het niet perse de normale gang van zaken is in de maatschappij. Toch komt het nog vaker voor dan je denkt. Vrouwen zijn namelijk niet de enige die een rode, vettige of gerimpelde huid kunnen krijgen. Ook de kerels kunnen er last van hebben en zo niet voor de dag komen. Toch doen deze mannen beter hun best om het te verstoppen. Subtiele hints van een foundation of concealer zie je echter niet snel op youtube. Hier zijn namelijk genoeg heren die je het fijne van het vak willen leren. Ze verdienen hier dan ook grof geld mee, omdat ze vaak worden bestempeld als dapper.

Scheren

Al sinds de oudheid moeten de mannen zich, afhankelijk van haargroei, wekelijks of zelf dagelijk scheren. Dit gebeurde vroeger uiteraard niet met elektrische scheerapparaten of scheermesjes. Omdat het vaak veel tijd kost worden er constant nieuwe technieken verzonnen. Harsen helpt vaak voor een langere gladdere periode. Ook zijn er nu verschillende ontharingscrèmes te vinden. De crème zorgt ervoor dat de keratine in de haren wordt afgebroken. Deze haren verslappen en zijn gemakkelijk met de crème samen weg te vegen. Het gaat dus een stuk sneller, maar je betaald er voor ook wat meer voor. Gebruik wel altijd ontharingscrèmes voor mannen. De haren van vrouwen zijn namelijk anders opgebouwd en bevatten minder keratine. Hierdoor zijn ze van nature al slapper en bevat het product ook minder chemische stoffen.