Wenkbrauwen zijn een zeer belangrijk kenmerk van je gezicht. Ze kunnen je er jonger en wakkerder uit laten zien en je gezicht een meer gepolijste uitstraling geven. Als je niet tevreden bent met hoe je wenkbrauwen eruit zien, kun je overwegen om permanente wenkbrauw make-up te laten aanbrengen. Maar hoe lang blijft deze vorm van make-up eigenlijk zitten?

En wat zijn de voor- en nadelen van het laten doen? Lees verder om erachter te komen!

Permanente make-up is een vorm van cosmetische tatoeage die wordt gebruikt om de wenkbrauwen te definiëren en te verbeteren. De techniek bestaat uit het implanteren van pigment in de bovenste huidlaag met een steriele naald. De resultaten kunnen één tot vijf jaar aanhouden, afhankelijk van het gebruikte type pigment, het behandelde gebied, en hoe goed de persoon zijn wenkbrauwen onderhoudt. Het is over het algemeen een veilige procedure, maar er zijn enkele risico’s aan verbonden, zoals infectie, littekenvorming, of allergische reactie op het pigment.

Hoewel permanente make-up enkele jaren kan blijven zitten, is het volgens sommige deskundigen slechts een paar maanden tot een jaar houdbaar op de wenkbrauwen. Dit komt omdat het gezicht voortdurend in beweging is en het wrijven van de ogen en de wenkbrauwen ervoor kan zorgen dat de cosmetische pigmenten vervagen. Er zijn retoucheerprocedures beschikbaar om je wenkbrauwen er op hun best te laten uitzien. Zoals bij elke vorm van make-up bestaat er een risico op huidirritatie of een allergische reactie.

Als de procedure echter wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional die steriele apparatuur gebruikt en de juiste hygiëneprocedures volgt, worden de risico’s tot een minimum beperkt. Andere mogelijke risico’s van permanente make-up voor wenkbrauwen zijn migratie van pigment naar andere delen van het gezicht, hobbeligheid of oneffenheden in de wenkbrauwlijn, en vervaging of verandering van kleur na verloop van tijd. Het is belangrijk om een technicus grondig te onderzoeken voordat je een permanente make-up procedure laat uitvoeren.

Zoals bij elke vorm van make-up bestaat er een risico op huidirritatie of een allergische reactie. Als de procedure echter wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional die steriele apparatuur gebruikt en de juiste hygiëneprocedures volgt, worden de risico’s tot een minimum beperkt. Andere mogelijke risico’s van permanente make-up voor wenkbrauwen zijn migratie van pigment naar andere delen van het gezicht, hobbeligheid of oneffenheden in de wenkbrauwlijn, en vervaging of verandering van kleur na verloop van tijd.

Het is belangrijk om een technicus grondig te onderzoeken voordat u een permanente make-up procedure laat uitvoeren. Als je vraagt naar de kosten van permanente make-up voor je wenkbrauwen, kan het antwoord variëren afhankelijk van waar je naartoe gaat. In Europa, bijvoorbeeld, is cosmetische tatoeage vrij gebruikelijk en de prijzen kunnen variëren van ongeveer € 100 tot € 400. Uiteindelijk hangt het echt af van je locatie en de prijzen van de individuele artiest of salon. Er zijn een paar verschillende factoren die de prijs van permanente make-up wenkbrauwen kunnen beïnvloeden.

De eerste is de geografische locatie van de kliniek – klinieken in grotere, duurdere steden zullen over het algemeen meer in rekening brengen dan die in kleinere plaatsen. De tweede is de kwalificaties en ervaring van de arts. Een gekwalificeerde en ervaren arts zal meestal meer in rekening brengen dan iemand die nieuw is in de industrie. En ten slotte het soort pigment dat wordt gebruikt – sommige pigmenten zijn duurder dan andere. In het algemeen kun je verwachten dat je tussen de € 200 – € 600 betaalt voor permanente make-up wenkbrauwen, afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd.

Permanente wenkbrauw make-up is niet alleen om er goed uit te zien. Er zijn een paar voordelen aan dit type cosmetische behandeling. Om te beginnen kan het je ’s ochtends tijd besparen. Als je iemand bent die altijd te laat komt, dan kan permanente wenkbrauw make-up je helpen je schoonheidsroutine te verkorten. Als je je niet elke dag zorgen hoeft te maken over het opvullen van je wenkbrauwen, heb je een paar extra minuten om uit te slapen of je klaar te maken voor het werk. Het kan ook je zelfvertrouwen vergroten.

Als je je onzeker voelt over je wenkbrauwen, dan kan het professioneel laten doen je zelfvertrouwen een boost geven. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over of ze er goed uitzien of niet – je weet dat ze er geweldig uitzien. Permanente wenkbrauw make-up is een geweldige manier om je gelaatstrekken te verbeteren en je de wenkbrauwen te geven die je altijd al hebt gewild. Niet alleen zien ze er natuurlijk uit, maar ze blijven ook lang zitten. Als je overweegt om permanente wenkbrauwen te laten doen, zorg er dan voor dat je je onderzoek doet en een gerenommeerde artiest vindt die je de best mogelijke resultaten zal geven.