Als je overweegt om te gaan blonderen, zijn er een paar dingen die je moet weten voor je de stap waagt. Je haar blond maken is een grote inzet, en het is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn een paar stappen die je moet nemen om de perfecte blonde look te bereiken, en als je niet oppast, kun je met beschadigd haar eindigen. In deze blogpost schetsen we de stappen om je haar veilig en effectief te blonderen. Dus als je klaar bent om blond te gaan, lees dan verder!

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je je haar thuis kleurt. Ten eerste is het belangrijk de juiste tint blond te kiezen. Als je niet zeker weet welke tint je moet kiezen, vraag dan een vriend of familielid om hun mening. Ten tweede, zorg ervoor dat je de instructies op de doos verfkit nauwkeurig volgt. Ten derde is het belangrijk je haar goed te verzorgen na het kleuren. Dit helpt om je haar gezond te houden en te voorkomen dat het droog en beschadigd wordt. Tenslotte, als je niet tevreden bent met het resultaat van je thuiskleuring, aarzel dan niet om een professionele haarstylist te bezoeken.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je haar voor te bereiden op het bleken van blond haar. Eerst is het belangrijk om een Clarifying Shampoo te gebruiken om eventuele ophopingen op je lokken te verwijderen. Dit helpt het bleekmiddel gelijkmatiger te werken en mogelijke schade te voorkomen. Zorg er ook voor dat je je haar voor het bleken diep conditioneert, want dit helpt eventuele schade door het bleken zelf te verzachten. Tenslotte is het altijd een goed idee om een proef op een lokje van je haar te doen voor je je hele hoofd gaat bleken.

Gewoon om zeker te zijn dat je haar het proces aankan. Thuis je haar bleken kan riskant zijn omdat het moeilijk is het bleekmiddel gelijkmatig door je haar te verdelen. Dit kan leiden tot vlekkerige blonde highlights of een algehele oranje tint. Een ander risico is dat thuisbleeksets vaak hoge concentraties waterstofperoxide bevatten dat bij verkeerd gebruik je haar kan beschadigen. Bovendien kan waterstofperoxide irritatie en jeuk aan de hoofdhuid veroorzaken. Als je toch besluit je eigen haar thuis te bleken, zorg er dan voor dat je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig volgt en een bleekkit van goede kwaliteit gebruikt.

En test het bleekmiddel altijd eerst op een klein stukje van je haar voor je het helemaal aanbrengt, om zeker te zijn dat je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de schade van het bleken van je haar blond te helpen beperken. Ten eerste, gebruik een bleekmiddel van hoge kwaliteit dat zacht is voor je haar. Dit helpt om de hoeveelheid schade die je haar tijdens het bleken oploopt tot een minimum te beperken. Ten tweede, zorg ervoor dat je je haar goed verzorgt na het bleken van blond haar.

Dit zal helpen om vocht en voedingsstoffen aan te vullen die tijdens het bleken verloren kunnen zijn gegaan. Probeer ten slotte te vermijden dat je je haar te veel blond bleekt. Bleekmiddel kan heel schadelijk zijn voor je haar, dus het is belangrijk het alleen te gebruiken als het absoluut nodig is. Als je deze tips volgt, zou je de schade van het bleken van je haar tot blond, moeten kunnen beperken tot een minimum. Het is het beste om het bleken van je haar zo veel mogelijk te vermijden om het gezond te houden.

Door bleken kun je haar droog, broos en breukgevoelig worden. Als je je haar toch moet bleken, probeer dat dan niet vaker dan eens per maand te doen. En gebruik daarna zeker een goede conditioner om het vochtgehalte en de elasticiteit te helpen herstellen. Er zijn een paar alternatieven voor het bleken van je haar blond als je het lichter dan je natuurlijke kleur wilt. Je zou kunnen proberen een haarverf te gebruiken die een of twee tinten lichter is dan je natuurlijke kleur. Of je zou highlights of lowlights kunnen gebruiken om je haar meer dimensie te geven en het lichter te laten lijken.

Tenslotte zou je kunnen proberen een oplichtende shampoo en/of conditioner te gebruiken. Geen van deze methoden zal echter zo effectief zijn als het bleken van je haar blond maken. Dus, als je je haar op een gezonde manier wilt bleken of blonderen, hopen we dat deze blog je in de goede richting heeft helpen sturen. Het is belangrijk dat je een online make-up workshop vindt die je alle informatie en hulpmiddelen geeft die je nodig hebt om mooie, gezond uitziende resultaten te bereiken. Bedankt voor het lezen!