Permanente lip make-up, ook wel lipliner of lippenstift genoemd, is een cosmetische ingreep. Hierbij wordt kleurstof of pigment in de lippen gespoten om de vorm of definitie ervan te verbeteren. De resultaten kunnen één tot vijf jaar aanhouden, hoewel ze na verloop van tijd zullen vervagen.

Permanente lip make-up is een populaire keuze voor degenen die voller uitziende lippen willen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opnieuw aanbrengen van make-up gedurende de dag. Als je overweegt om je lippen permanent te laten schminken, lees dan verder voor meer informatie over de procedure en wat je kunt verwachten. Permanente lipmake-up is een vorm van cosmetische tatoeage die wordt gebruikt om de lippen mooier te maken.

De voordelen zijn onder andere dat de lippen voller en voller worden en er jeugdiger uitzien. Het kan ook worden gebruikt om onvolkomenheden te verdoezelen, zoals littekens of moedervlekken. Permanente make-up op de lippen (of elk ander type permanente make-up) gaat bij de juiste verzorging 3-5 jaar mee. Het is echter aan te raden je lippen ongeveer om de 6 maanden bij te werken, zodat ze er op hun best blijven uitzien.

Er zijn risico’s verbonden aan een permanente lipmake-up. De meest voorkomende risico’s zijn littekenvorming, infectie en asymmetrie. Andere mogelijke risico’s zijn veranderingen in het gevoel, pigmentveranderingen en het laten hangen van de lip. Het is belangrijk dat je voor de operatie alle mogelijke risico’s met je chirurg bespreekt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het wel of niet doorgaan van de ingreep.

Als je erover denkt om je lippen permanent te laten schminken, vraag je je misschien af hoeveel dat gemiddeld kost. Volgens sommige schattingen ligt de gemiddelde kostprijs van permanente lipmake-up tussen 300 en 1000 euro. Dus, als je op zoek bent om je lippen gedaan op de goedkopere kant, kun je in staat zijn om enkele aanbiedingen rond de 300 euro te vinden. Als je echter je lippen gedaan te krijgen in een high-end salon, dan kun je kijken naar een rekening van meer dan 1000 euro.

Uiteindelijk zijn de kosten van permanente lipmake-up afhankelijk van factoren zoals de plaats van de salon en de artiest die de ingreep uitvoert. De beste plaats om professionele permanente lipmake-up te krijgen is zeker in Europa of de Verenigde Staten. In Europa kun je naar plaatsen als Parijs of Londen gaan, waar veel professionele make-up artiesten zijn die gespecialiseerd zijn in dit soort ingrepen.

In de Verenigde Staten zijn Los Angeles en New York City beide goede opties om een gekwalificeerde technicus te vinden. Zorg ervoor dat je je onderzoek vooraf doen en lees recensies van vroegere klanten om ervoor te zorgen je gaat naar een gerenommeerde salon. Je kunt wat pijn en zwelling verwachten. Meestal is dat echter minimaal. Volg alle instructies van je arts op voor een zo goed mogelijk resultaat.

Lipmake-up is een geweldige manier om je uiterlijk te verbeteren en je meer zelfvertrouwen te geven. Zorg ervoor dat je een gekwalificeerde en ervaren professional kiest om de procedure voor je uit te voeren. Zo weet je zeker dat je tevreden bent met het resultaat en dat het proces zo soepel mogelijk verloopt. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van je nieuwe permanente lipmake-up:

  • Zorg ervoor dat je je lippen schoonmaakt voordat je de make-up aanbrengt. Je kunt een mild reinigingsmiddel gebruiken of gewoon wat warm water;
  • Doe een lippenbalsem of primer op voordat je begint om de levensduur van je look te verlengen;
  • Gebruik een lippotlood om je lippen te omlijnen als je meer precisie wilt;
  • Werk vanuit het midden van je mond naar buiten toe als je de kleur invult. Zo voorkom je rare lijntjes of strepen;
  • Om te vervagen gebruik je een penseel gedoopt in setting poeder. Dit absorbeert overtollige kleur en helpt om het glad te strijken;
  • Als je klaar bent, breng je nog een laagje doorzichtige gloss of balsem aan.

Permanente lip make-up is een geweldige keuze voor degenen die willen houden hun lippen op zoek perfect de hele tijd. Het proces kan een beetje intimiderend zijn, maar met de juiste informatie en een goede kunstenaar, zul je blij zijn met de resultaten. Heb je ooit permanente make-up laten doen? Hoe was je ervaring?