Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten make-up sponsjes op de markt. Maar welke is geschikt voor jou? In deze blogpost vergelijken we twee van de meest populaire soorten: latexvrije schuimsponsen en siliconen make-up sponsjes. We bespreken de voor- en nadelen van elk type, zodat je kunt beslissen welke voor jou het beste is. Blijf op de hoogte!

Sponsjes die gebruikt worden bij het aanbrengen van make-up zijn meestal gemaakt van een synthetisch schuim of van een natuurlijke spons zoals een zeespons. Voordelen van het gebruik van make-up sponsjes zijn onder andere het gelijkmatig aanbrengen van foundation, blush en poeder zonder dat borsteltjes nodig zijn. Make-up sponsjes helpen ook om een meer airbrushed afwerking te krijgen. De meeste make-up sponsjes zijn latexvrij, wat gunstig is voor mensen met allergieën.

Bovendien kunnen ze gemakkelijk met warm water en zeep worden schoongemaakt en meerdere keren worden hergebruikt. Sommige mensen vinden dat het gebruik van een make-up sponsje helpt om de zichtbaarheid van poriën te minimaliseren. Er is geen echte “juiste” manier om een make-up sponsje te gebruiken, maar er zijn een paar technieken die je kunnen helpen de meest gelijkmatige dekking te krijgen. Maak het sponsje eerst vochtig met water of make-up primer – dit helpt het product gelijkmatiger te verdelen.

Breng dan je foundation of concealer aan op het sponsje en tic het op je huid, beginnend in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe. Je kunt het sponsje ook gebruiken om moeilijk bereikbare plaatsen te vervagen, zoals rond de neus of onder de ogen. Maak het sponsje regelmatig schoon (ik raad aan een milde zeep te gebruiken en het goed uit te spoelen) om ophoping te voorkomen en het steeds gladder aan te brengen. Sponsjes van latex zijn poreus en kunnen veel product opnemen, dus ze zijn goed voor vloeibare foundation of concealer.

Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze zijn niet zo duurzaam als sponzen van siliconen of schuim. Siliconen sponsjes zijn niet poreus en nemen geen product op, dus ze zijn goed om poeder of blush mee te zetten. Ze zijn er ook in verschillende vormen en maten, en ze gaan lang mee omdat ze duurzaam zijn. Schuimsponsen zijn poreus en kunnen veel product opnemen, dus ze zijn goed voor vloeibare foundation of concealer. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, en ze zijn de meest betaalbare soort sponsjes.

Als je een droge huid hebt, kun je het beste een sponsje gebruiken dat eerst met water bevochtigd is voor je het gebruikt om je make-up aan te brengen. Als je een vette huid hebt, kun je het beste een sponsje gebruiken dat droog is om je make-up mee aan te brengen; dit helpt om de olie op je gezicht te absorberen. Als je een gecombineerd huidtype hebt, kun je het beste een sponsje gebruiken dat met water bevochtigd is voor je het gebruikt om je make-up aan te brengen. Dit helpt om de droge delen van je gezicht te bevochtigen en helpt ook om de olie op de vette delen van je gezicht te absorberen.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een make-up sponsje gebruikt om foundation of concealer aan te brengen:

  • Zorg dat het sponsje vochtig is voor je begint. Dit helpt de make-up soepeler op te glijden;
  • Gebruik lichte, cirkelvormige bewegingen om het product aan te brengen. Zo kan het beter in elkaar overlopen en krijg je een natuurlijker resultaat;
  • Als je concealer gebruikt, gebruik dan een lichte hand zodat je niet met een te grote dekking eindigt. Met een beetje kom je een heel eind!

Zo, dit zijn al de verschillende manieren waarop je een make-up sponsje kunt gebruiken. Hopelijk heb je nu wat houvast over welke je moet kopen en hoe je hem op de juiste manier gebruikt! Veel succes met je schoonheid toegewenst.