We houden allemaal van aangenaam ruikende vocht inbrengende crèmes, toch? Hoewel deze parfums, natuurlijk of kunstmatig, in onze cosmetica voorkomen, bieden ze eigenlijk geen voordelen voor onze huid. Soms zijn ze juist zeer irritant en veroorzaken ze jeuk en huiduitslag. Dan kun je beter kiezen voor een product zonder parfum.

Waarom hebben cosmetica parfums?

De cosmetische producten die we meestal op de markt vinden, hebben een geur om twee eenvoudige redenen: ten eerste houden consumenten van cosmetische producten die lekker ruiken en de tweede reden is dat het de natuurlijke geur maskeert van verschillende ingrediënten, de geur hiervan kan soms onaangenaam zijn.

Nadelen van huidverzorging producten met parfums

Parfums, of ze nu natuurlijk of kunstmatig zijn, zijn allemaal allergenen. Dit betekent dat ze, wanneer ze worden aangebracht, onze huid kunnen irriteren, de huid kan gevoelig worden en allergische reacties kunnen worden veroorzaakt. Laat je niet misleiden door te denken dat ze alleen de meest gevoelige huid treffen, allergenen kunnen alle huidtypes aantasten! Door de geur kunnen we het cosmetische product identificeren met een specifiek geslacht. Als onze gezichtscrème een aroma heeft en we later parfum gebruiken, kan het zijn dat de geuren zich vermengen, wat resulteert in een combinatie die we niet lekker vinden.

Parfumvrije Dermalogica huidverzorging producten

De Dermalogica producten zijn allemaal zonder parfum en dat is niet zonder reden. Met parfumvrije producten kunnen ook mensen met een gevoelige huid alle cosmetische crèmes gebruiken. Als je een gevoelige huid hebt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat je maar heel weinig opties hebt als het gaat om het vinden van een geavanceerde vocht inbrengende crème. Dankzij parfumvrije producten en de mogelijkheid om de actieve ingrediënten afzonderlijk te kiezen, zal je nu wel de ideale crème voor je huid kunnen vinden.

De geur in elk Dermalogica huidverzorgingsproduct

Het goede nieuws is dat huidverzorgingsbedrijven formuleringen kunnen maken die bekende geuringrediënten die allergische reacties uitlokken kunnen vermijden. Bovendien is het geurpercentage in huidverzorgingsproducten meestal minder dan één procent.

Ethanol

Geuren zijn meestal gemaakt van etherische oliën en aromatische chemicaliën. Ze zijn meestal een concentratie van chemicaliën verdund met ethanol of een mengsel van ethanol en water. Ze kunnen ook worden gemengd met kokosolie, aceton, benzylalcohol, kamfer, ethylacetaat, vloeibare was en vele andere chemicaliën.

Afgeleide geuren

Hoe zit het met natuurlijk afgeleide geuren? Het zal je misschien verbazen te horen dat ze niet per se een veiliger alternatief zijn. Hoewel we natuurlijk vaak gelijkstellen aan beter in termen van huidverzorging, kunnen natuurlijke geuren net zo irriterend en/of allergeen zijn als kunstmatige geurstoffen. Daarom is het beter om voor een geurvrij huisverzorgingsproduct te kiezen.