Ben jij een Nederlandse visagist die veel onderweg is? Moet je vaak je cosmetica vervoeren, maar weet je niet welke etui je moet gebruiken? Lees dan verder voor tips over wat je moet zoeken in een goed cosmeticatasje! Er zijn veel verschillende soorten koffers verkrijgbaar, van hard-shell koffers tot treintassen. Het kan dus moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou de juiste is.

Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 • Hoeveel opslagruimte heb je nodig; 
 • Welk type materiaal beschermt je producten het best;
 • Hoe makkelijk is het om te vervoeren? 

Lees verder voor tips bij het kiezen van de perfecte cosmeticatasje voor jou!

Bij het kiezen van een cosmeticatasje, moet je rekening houden met de volgende factoren:

 • De grootte van de tas. Zorg ervoor dat je een tas kiest die groot genoeg is om al je cosmetica in op te bergen;
 • Het materiaal van de tas. Kies een tas die gemaakt is van duurzaam materiaal dat je cosmetica beschermt tegen beschadiging;
 • De stijl van de tas. Kies een tas die stijlvol is en bij je persoonlijkheid past.

Voor je cosmetica  heb je ongeveer evenveel opbergruimte nodig als voor een kleine boodschappentas. Dat betekent, als je een cosmeticatasje hebt die ongeveer even groot is als een kleine boodschappentas, dan zou je goed moeten zitten. Natuurlijk, als je veel cosmetica hebt, heb je misschien meer opbergruimte nodig dan dat. Maar als algemene regel geldt dat dit genoeg ruimte moet zijn voor de gemiddelde persoon. En zo niet, dan kun je altijd nog een grotere tas kopen of een extra opbergdoos.

Er is veel discussie over welk materiaal voor cosmeticatasjes het beste is om je make-up producten te beschermen. Sommige mensen zeggen dat PVC de beste optie is omdat het waterdicht en duurzaam is. Anderen zeggen dat nylon een betere keuze is omdat het licht is en gemakkelijker schoon te maken. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Als u iemand bent die voortdurend onderweg is, dan is een PVC-cosmeticatasje misschien de beste optie voor jou.

Als u echter de voorkeur geeft aan een lichtere tas die u gemakkelijk kunt dragen, dan is nylon misschien een betere keuze voor u. Een cosmeticatasje is niet zo gemakkelijk mee te nemen als je zou denken. Hij is volumineus en kan behoorlijk zwaar zijn als hij vol is. Toch is het mogelijk om de toilettas met gemak te dragen. Hier volgen enkele tips om het dragen van een cosmeticatasje te vergemakkelijken:

 • Gebruik een draaghengsel of riem: Dit zal helpen het gewicht van de tas te verdelen en het gemakkelijker te dragen maken;
 • Kies een lichtere tas: Sommige cosmeticatasjes zijn gemaakt van lichtere materialen waardoor ze gemakkelijker te dragen zijn;
 • Kies voor een kleinere tas: Een kleinere tas zal lichter en minder groot zijn, waardoor u hem gemakkelijker kunt dragen.

Echter, wil je weten als het gemakkelijk is om een cosmeticatasje bij te houden – d.w.z. ervoor te zorgen dat je alle artikelen hebt die je nodig hebt wanneer je ze nodig hebt – dan is het antwoord minder eenduidig. Het kost wat moeite om bij te houden wat er allemaal in een cosmeticatasje zit. En ervoor te zorgen dat alles georganiseerd en toegankelijk is. Maar als je eenmaal een systeem hebt dat voor je werkt, kan het vrij gemakkelijk te onderhouden zijn.

Er zijn een paar verschillende manieren om je cosmetica in een zakje op te bergen. Eén manier is om ze allemaal in een zakje te doen, gesorteerd op soort cosmetica. Zo kun je bijvoorbeeld al je oogschaduw in een zakje doen, al je blush in een ander zakje, enzovoort. Een andere manier om je cosmetica op te bergen is door ze te verdelen in afzonderlijke zakjes. Dit is een goede optie als u specifieke cosmetica mee wilt nemen op reis.

Je kunt bijvoorbeeld al je lippenstiften in een zakje doen, al je oogpotloden in een ander zakje, enzovoort. Ten slotte vinden sommige mensen het prettig om hun cosmetica per productcategorie op te bergen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een tasje voor gezichtspoeders, een ander tasje voor mascara en ook een apart tasje voor kwastjes. Er zijn verschillende soorten cosmeticatasje op de markt. Het populairste type is de treintas, die perfect is voor op reis.

Deze koffers hebben meestal meerdere compartimenten en kunnen gemakkelijk in een koffer worden verpakt.  Andere soorten cosmeticakoffertje zijn opbergdozen, die ideaal zijn voor het organiseren van je make-upcollectie, en vitrines, die perfect zijn voor het pronken met uw meest gewaardeerde schoonheidsproducten. Wat je behoeften ook zijn, er is altijd wel een cosmeticakoffertje dat perfect bij je past!

Hier zijn wat tips over hoe je je cosmeticatasje kunt onderhouden: 

 • Investeer in een tas van goede kwaliteit. Ik heb er graag een die stijlvol is en gemaakt van duurzame materialen. Hij moet ook verschillende vakken hebben om je producten te organiseren;
 • Houd je tas schoon. Veeg hem regelmatig af met een vochtig doekje. Zo voorkom je dat je make-up zich ophoopt en blijft het er mooi uitzien;
 • Bewaar je tasje op een koele, droge plaats als je het niet gebruikt. Zo gaat hij langer mee;
 • Let goed op wat je in je cosmeticatasje doet. Scherpe voorwerpen zijn sowieso schadelijk.

Dat was het voor onze blog over cosmetische tassen en etuis. We hopen dat je nu beter weet welke je moet kiezen, hoe je ze moet verpakken en hoe je ze in goede staat kunt houden. Laat het ons weten als je vragen of suggesties hebt. Tot de volgende keer!