Als het gaat om make-up voor kinderen, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Veel soorten make-up kunnen veilig bij kinderen worden gebruikt vanaf zeer jonge leeftijd, maar er zijn ook een paar producten die moeten worden vermeden totdat het kind ouder is. In deze blogbijdrage bekijken we welke soorten make-up bij kinderen kunnen worden gebruikt en vanaf welke leeftijd. 

We zullen ook enkele tips geven over hoe je veilig make-up aanbrengt op het gezicht van je kind. Blijf lezen voor meer informatie! Verschillende kinderen zullen verschillende niveaus van gevoeligheid hebben. De algemene opvatting is echter dat het beste is om het gebruik van welk soort cosmetica dan ook bij kinderen te vermijden.

Totdat ze een leeftijd hebben bereikt waarop ze eventuele allergieën of gevoeligheden goed kunnen aangeven. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar cosmetische producten die veiliger worden geacht voor kinderen. Zo wordt minerale make-up vaak als een veiliger optie beschouwd, omdat het niet zoveel agressieve chemicaliën bevat als andere soorten make-up. 

Daarnaast bieden babyvriendelijke huidverzorgingslijnen zoals Burt’s Bees natuurlijke en milde oplossingen voor de verzorging van de huid van uw kind. Als het gaat om het kiezen van make-up voor je kind, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste: vermijd cosmetica die lood of andere schadelijke chemicaliën bevatten. 

Ten tweede moet u niets kopen van een merk dat geen goede reputatie heeft of waarvan het merk geen goede reputatie heeft. En ten slotte moet u het huidtype van uw kind laten testen voordat u nieuwe producten koopt. Met deze richtlijnen in gedachten moet het lukken om de perfecte make-up voor je kleintje te vinden!

Als het gaat om het kiezen van make-up voor je kind, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste: vermijd cosmetica die lood of andere schadelijke chemicaliën bevatten. Ten tweede moet u niets kopen van een merk dat geen goede reputatie heeft of waarvan het merk geen goede reputatie heeft. 

En ten slotte moet u het huidtype van uw kind laten testen voordat u nieuwe producten koopt. Met deze richtlijnen in gedachten moet het lukken om de perfecte make-up voor je kleintje te vinden! Niets is zo glamoureus als een tiener met een perfecte make-up applicatie – helaas is er ook niets gevaarlijker. Volgens een recente studie gebruikt bijna 60% van de tienermeisjes dagelijks cosmetica, maar weet slechts 37% hoe ze die veilig kunnen aanbrengen.

Veiligheid begint met reinheid. Zorg ervoor dat uw kind haar gezicht en handen wast voordat ze make-up aanbrengt. Ze moet ook haar kwasten regelmatig schoonmaken (indien mogelijk dagelijks) om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen. Vervolgens is het belangrijk om de juiste producten te kiezen. Zoek naar hypoallergene en niet-comedogene formules die de poriën niet verstoppen en de huid niet irriteren. 

En laat glitters achterwege – producten met glitters kunnen bijzonder problematisch zijn voor de acnegevoelige huid. Er zijn een paar voordelen van het gebruik van make-up op jonge leeftijd. Eén voordeel is dat het kan helpen om de huidskleur te egaliseren en oneffenheden te verbergen. Daarnaast kan het dragen van make-up jonge vrouwen helpen zich zelfverzekerder te voelen en beter voorbereid op sociale situaties. 

Het dragen van make-up kan jonge vrouwen ook helpen zich voor te bereiden op hun toekomstige carrière, aangezien veel professionele vrouwen elke dag make-up dragen. Uiteindelijk is de beslissing om al dan niet make-up te dragen aan de persoon zelf, maar er zijn enkele duidelijke voordelen aan het gebruik ervan op jonge leeftijd.

Dus, om samen te vatten, als het gaat om het gebruik van cosmetica op een kind, begin altijd met een kleine hoeveelheid en test op een onopvallende plaats. Als er na 24 uur geen reactie is, kunt u het product volgens voorschrift blijven gebruiken. Let wel op tekenen van irritatie of allergie en stop zo nodig met het gebruik. Met deze richtlijnen in gedachten kunt u veilig samen genieten van uw schoonheidsproducten! 

Heb jij ooit cosmetica gebruikt bij een kind? Welke tips heb je te delen?