Zelfbruiner

Opzoek naar de beste zelfbruiner? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over alle soorten zelfbruiner zoals zelfbruiner druppels en de beste zelfbruiner gezicht, maar ook zelfbruiner lichte huid. Allen kunnen worden gebruikt als een zelfbruiner mannen.

Laatste check september 2021

#1 Collistar Magic Drops

Een vloeibare zelfbruiner in de vorm van zelfbruiner druppels, met een textuur van een bodymilk en geeft je huid een medium bruine teint. hiermee krijg je binnen enkele uren al de gewenste kleur

#2 Lancaster Sun 365

De Lancaster Sun 365 is een zelfbruiner voor het gezicht, de hals en eventueel het decolette. Het bevat ingrediënten die de huid beschermen tegen schadelijke UV stralen.

#3 L’Oréal Paris Sublime Bronze

Het product geeft je huid een mooie, zomerse bruine teint. Dit is een zelfbruiner bodymilk, die hetzelfde aanvoelt als een lotion.

Het hebben van een prachtige en gezond uitziende, bruine teint is al een aantal jaren in de mode! Heb je, zoals velen onder ons, van nature een lichte huidskleur, dan moet je het hebben van zonnebaden of kunstmatig zonnen op de zonnebank. Echter weten we allemaal dat deze opties niet zo gezond en veilig zijn. Daarom gebruiken een heleboel mensen nu zelfbruiners. Een zelfbruiner is een cosmetisch product, (jazeker ook zelfbruiner mannen) dat na het aanbrengen, je huid een bruine teint geeft, ook als een zelfbruiner lichte huid. In vergelijking met zonnebaden of de zonnebank, zijn zelfbruiners veel sneller, handiger en vooral iets veiliger. In onze koopgids vertellen we wat meer over de verschillende soorten beste zelfbruiners, voordelen en gebruik, alsmede de 5 beste zelfbruiner van het moment.

Top 5 Goede Zelfbruiner

[table id=10 responsive scroll /]

 

#1 Collistar Magic Drops

De top 5 beginnen we met Collistar zelfbruiner, een bekend Italiaans merk dat het momenteel erg goed doet op de markt van cosmetische producten. Zelfbruiners horen daar ook bij en een van hun best verkopende producten, is de Collistar Magic Drops; zelfbruiner druppels. Collistar Magic Drops is een vloeibare collistar zelfbruiner, het heeft de textuur van een bodymilk en geeft je huid een medium bruine teint.

Collistar Magic Drops behoort tot de categorie van instant zelfbruiners, na het aanbrengen van de vloeistof heb je binnen enkele uren al de gewenste bruine kleur. Dit dankzij de werkzame stof DHA rapid. Behalve bruinkleuring, heeft Collistar Magic Drops ook een hydraterende werking op de huid. Maisextracten zorgen ervoor dat je huid een beschermlaagje krijgt en daardoor niet uitdroogt door middel van het gebruik van zelfbruiner druppels. Voor wat extra voeding wordt er eveneens vitamine E toegevoegd. Verder is de Collistar Magic Drops bedoeld voor het gezicht, de hals en je décolleté.

Volgens onze experts, is dit de beste zelfbruiner gezicht op de markt! Voordelig aan deze zelfbruiner is, dat het nogal makkelijk aan te brengen is. Het product komt in een flesje met druppelaar. Aan enkele druppels heb je al genoeg. Deze breng je aan op het gezicht en blijven inmasseren totdat het door de huid is opgenomen.

Belangrijk is dat je gezicht schoon en droog is. Voor beter resultaat zou je je gezicht eventueel kunnen scrubben. Om de kleur te behouden of voor een iets donkerdere teint, breng je de druppels meerdere keren per dag en per week aan. Al met al is de Collistar Magic Drops een uitstekende zelfbruiner, die je binnen enkele uren de gewenste, mooie bruine teint geeft.

Ook te koop via:

#2 Lancaster Sun 365

Het merk Lancaster is een andere, veelgehoorde naam voor wat betreft zelfbruiners. Dit merk richt zich op producten die de huid beschermen tegen schadelijke effecten van de zon. Alle Lancaster producten hebben om deze reden, behalve de werkzame stoffen, ook ingrediënten die de huid beschermen tegen schadelijke UV stralen.

De Lancaster Sun 365 is een zelfbruiner voor het gezicht, de hals en eventueel het decolette. Verder is hij voor alle huidtypen te gebruiken en behoort het tot de categorie van geleidelijke zelfbruiners. Dat betekent dat je de Lancaster Sun 365 voor een aantal dagen achter elkaar moet aanbrengen op je gezicht. De bruine teint zal geleidelijk aan verschijnen, wat voor velen natuurlijker lijkt en overeenkomt met wanneer je een dagje zou gaan zonnebaden.

Dit product bevat verder reflecterende goudkleurige pigmenten. Wanneer je huid deze pigmenten opneemt, krijgt het een mooie glans, iets wat je natuurlijk allemaal willen. Daarnaast zitten er nog stoffen in de zelfbruiner, die je huid moeten beschermen bij blootstelling aan de zon. De Lancaster Sun 365 komt in een flesje met handige pomp, heeft de textuur van een crème en zorgt voor een lichtbruine teint.

Evenals de Collistar is deze zelfbruiner een prima product, waarover er maar weinig negatieve reviews gegeven zijn. Heb je niet zo een haast en zie je geleidelijke bruinkleuring van je huid eerder zitten, dan is de Lancaster Sun 365 iets beter geschikt voor jouw.

Ook te koop via:

#3 L’Oréal Paris Sublime Bronze

Hebben we het over zelfbruiners, dan is het onmogelijk om de wereldbekende L’Oréal Paris niet te noemen. Dit merk heeft een scala aan huidverzorgings – en cosmetische producten, waaronder ook zelfbruiners. Onder de L’Oréal zelfbruiners zelf, zijn er meerdere soorten, maar voor deze top 5 kijken we specifiek naar de L’Oréal Paris Sublime Bronze.

De L’Oréal Paris Sublime Bronze is in de vorm van een bodymilk en kan gebruikt worden voor het hele lichaam. Het product geeft je huid een mooie, zomerse bruine teint. De bruine kleur kan je zien als licht, maar uit reviews blijkt dat mensen met een nogal lichte huidskleur deze zelfbruiner het best een beetje kunnen verdunnen met een lotion, het resultaat ziet er dan beter uit.

Voordelig aan de L’Oréal Paris Sublime Bronze is, dat het geen strepen laat. Natuurlijk moet je het product zo goed mogelijk inwrijven, maar omdat het bijna gelijk opgenomen wordt door de huid, heb je geen last van strepen. De L’Oréal Paris Sublime Bronze behoort tot de categorie van geleidelijke zelfbruiners; het is de bedoeling dat je dit product minstens 3 keren in een week aanbrengt op de huid. De bruine teint zal dan geleidelijk aan zichtbaar worden.

Aanbrengen van deze zelfbruiner bodymilk doe je het liefst op een gescrubde huid. Zorg er ook voor dat je even wacht met aankleden, de zelfbruiner moet goed ingetrokken zijn, anders krijg je vlekken. Dit is een soort bodylotion met zelfbruiner. Geleidelijk aan een zomers tintje krijgen, zonder daarvoor in de zon te gaan? En wil je het zo makkelijk hebben als het aanbrengen van bodylotion met zelfbruiner op je lichaam? Dan is de L’Oréal Paris Sublime Bronze DE zelfbruiner voor jouw!

Ook te koop via:

#4 Marc Inbane Natural Tanning Spray

Een merk net zo populair als L’Oréal is Marc Inbane. In tegenstelling tot L’Oréal, heeft dit merk echter geen scala aan cosmetische producten, maar het focust het zich voornamelijke op zelfbruiners en bijbehorende producten. Ze zijn er nog maar kort (2012), maar vandaag de dag is Marc Inbane een huismerk geworden voor vele celebrities, makeup artiesten en dermatologen. De producten worden in bijkans 40 landen verkocht. Voor deze top 5 hebben we gekozen voor de Marc Inbane Natural Tanning Spray, een goede bruiningscreme voor zowel mannen als vrouwen.

Deze zelfbruiner spray geeft een medium tint en kan voor het hele lichaam gebruikt worden. Het handige aan deze zelfbruiner is, dat het in de vorm van een spray komt. Zelfbruiner sprays zijn makkelijker om aan te brengen, moeilijk bereikbare plekken op het lichaam krijgen ook een tintje, zonder dat je te maken krijgt met strepen of vlekken. Ook droogt het nogal snel, binnen 10 – 15 minuten met als resultaat een zomerse tint en egaal gebruinde huid.

Behalve de werkzame stoffen voor bruinkleuring, bevat de Marc Inbane Natural Tanning Spray ook andere ingredienten zoals aloe vera, gingko en vitamine E, allemaal voedende stoffen voor de huid. Het is de bedoeling dat je deze zelfbruiner regelmatig gebruikt, meerdere keren per week, de bruine tint is vaak tot zeker 5 dagen daarna nog goed zichtbaar. Evenals bij de andere zelfbruiners, wordt hier aangeraden om je huid goed te scrubben voor gebruik van de zelfbruiner. Eventueel kun je bij het aanbrengen, bruiningshandschoenen aandoen om ervoor te zorgen dat de teint egaal en zonder strepen blijft.

Ook te koop via:

#5 Sally Hansen Airbrush Legs Tanning Spray

Sally Hansen kennen we allemaal als specialist in producten voor nagels. Echter hebben ze ook een assortiment aan zelfbruiners, speciaal voor de benen: de Airbrush Legs Tanning Spray. Zoals de naam reeds zegt is dit een zelfbruiner spray in verschillende concentraties bruin. Heel vaak hebben we van die bijna witte voeten en dat staat nou niet altijd mooi, vooral niet bij een leuke zomerjurk. Met deze zelfbruiner van Sally Hansen heb je binnen enkele uren een prachtige, diepbruine tint en lijkt het bijna alsof je panties aanhebt.

De spray geeft een frisse en egale look, waarbij sproeten, aderen en andere oneffenheden goed worden bedekt. Het voordelige aan deze tanning spray van Sally Hansen is, dat het niet afgeeft. Je hoeft dus niet te vrezen dat je kleding van die bruine vlekken krijgt. Daarnaast is de spray waterresistent, handig als je bijvoorbeeld begint te zweten. Ook blijft het na aanbrengen gewoon de hele dag door zitten, totdat je het zelf wegspoelt met water en zeep.

Deze zelfbruiner behoort dus tot de categorie van instant zelfbruiners. Met de Sally Hansen airbrush legs tanning spray is het dus niet langer nodig om je mooie benen te bedekken met een lelijke broek, gewoon omdat ze er wat witjes uitzien! Breng de spray aan en je hebt binnen no time, perfect uitziende en egaal getinte, bruine benen..

Ook te koop via:

Hoe werkt zelfbruiner?

Zelfbruiners worden gebruikt om je huid een mooie, bruine teint te geven. Maar hoe komt het dat je zo een bruine kleur krijgt? Dat heeft alles te maken met de samenstelling en werking van zelfbruiners. Alle zelfbruiners hebben als actieve ingredient de stof dihydroxyacetone oftewel DHA, een kunstmatige suiker. Wanneer je nu zelfbruiner aanbrengt op je huid, gaat DHA reageren met de eiwitten die zich in de opperlaag van je huid (de hoornlaag) bevinden. Het is deze reactie die zorgt voor de bruine kleur. De concentratie aan DHA bepaald daarom het resultaat, hoe meer DHA, hoe donkerder.

Wat is een goede zelfbruiner?

Dat zelfbruiners een handiger alternatief zijn om een bruine teint te krijgen, weten we inmiddels al. Maar wat zijn precies de voordelen, waarom zou je moeten overwegen om zelfbruiner te gebruiken in plaats van een zonnebank? De meest belangrijkste redenen om voor een goede zelfbruiner te kiezen vind je hier: Veiliger. Het is tegenwoordig heel normaal om een mooi, bruin kleurtje te hebben. Daarvoor hoef je echter geen schadelijke UV stralen op je huid toe te laten, zoals dat gebeurd bij een zonnebank.

Van zelfbruiners is tot op dit moment niet bewezen dat ze voor enige, schadelijke effecten zorgen voor de huid. Gebleken is dat de huid sneller tekenen van ouderdom gaat vertonen, wanneer het met regelmaat wordt blootgesteld aan de zon. Zelfbruiners hebben dit effect niet, maar helpen de huid juist met voedende en hydraterende stoffen. De snelheid maakt zelfbruiners een hot item! Afhankelijk van de soort zelfbruiner die je gebruikt, is het mogelijk om al binnen een uurtje een perfecte, bruine teint te zien. Dit is veel sneller, veiliger en makkelijker dan zonnebaden of op de zonnebank gaan. Handig voor wanneer je onverwacht naar een feestje moet en je zomerse jurk wilt aantrekken.

Een van de grootste voordelen van zelfbruiners is, dat je zelf in de hand hebt hoe donker of licht je bruine teint wordt. Dit bepaal je met behulp van de concentratie aan DHA in het product, de hoeveelheid die je aanbrengt alsook hoeveel keren je de zelfbruiner gebruikt. Dit heb je niet onder controle bij zonnebaden, de kans is dus groot dat je verbrand!

Zelfbruiner review

Als je tegenwoordig opzoek gaat naar zelfbruiners, kom je een heleboel verschillende merken tegen. Al deze producten kun je indelen in bepaalde categorieen. Deze verdeling kan je maken op basis van de formulering alsook het effect van de zelfbruiners. Kijken we naar de formulering, dan zijn er 5 soorten zelfbruiners:

Bodylotion, zoals de naam het reeds zegt, heb je bij dit type een lotion en zelfbruiner in 1. Bodylotion zelfbruiners zijn makkelijk aan te brengen en daarom een aanrader voor de beginnelingen die nog niet zo goed weten om te gaan met zelfbruiners. Heb je last van droge huid, dan is dit type zelfbruiner een aanrader, omdat ze vaak ingredienten, zoals olie bevatten, die de huid helpen voeden en hydrateren.

 

Melk, een zelfbruiner melk is net als een bodymilk iets dunner dan een lotion en heeft als voordeel dat het makkelijker en sneller intrekt. Lastig kan zijn, dat het ook heel snel overal heenloopt. Zelfbruiner melk gebruik je daarom slechts in kleine hoeveelheden. Mousse, zelfbruiner mousse heeft net als een echte mousse, een hele lichte textuur. Het gevolg hiervan is, dat je deze zelfbruiner gelijk na het douchen kan aanbrengen en aankleden. Vanwege zijn lichte textuur trekt zelfbruiner mousse heel snel en is het een ideaal product voor degenen die haast hebben.

Spray, de meest bekende vorm van zelfbruiner is waarschijnlijk de spray. Het voordeel aan sprays is, dat moeilijk te bereiken plekken, zoals tussen de schouderbladen en aan de achterkant van de benen, ook een gelijkmatige teint krijgen. Zelfbruiner sprays hebben wel wat oefening nodig, maar het resultaat mag er wezen. Tissues, dit is echt iets voor de luie mensen onder ons of wanneer je vlak voor een meeting of feestje, je huid een mooie touch – up wilt geven. Je gebruikt zelfbruiner tissues zoals je een normale tissue zou gebruiken, ze zijn goed geschikt voor gezicht, hals, decollete en zelfs de armen & benen. Altijd haast, maar wil je er toch mooi uitzien? Dan is de zelfbruiner tissue wellicht iets voor jouw.

Aan de hand van het effect van zelfbruiners, kun je een verdeling maken in 3 soorten: geleidelijke zelfbruiners: met dit type krijg je geleidelijk aan een bruine teint. De bedoeling is dat je deze zelfbruiner over een aantal dagen gebruikt, om zodoende je bruine teint langzaam op te bouwen. Hiermee heb je genoeg controle over de mate van de bruine teint, hoe donkerder je het wilt, hoe langer je de zelfbruiner moet gebruiken.
Instant zelfbruiner: zoals de naam al zegt, krijg je met dit type zelfbruiner instant, dus gelijk een bruine teint. De kleur ontwikkelt zich al binnen enkele uren en blijft voor een hele dag. Het nadelige is, dat deze zelfbruiners wat lastiger zijn om aan te brengen.
Afwasbare zelfbruiner: dit type werkt op dezelfde manier als instant zelfbruiners. Het enige verschil is, dat je ze kan uitwassen met water en zeep.

Belangrijk is om voordat je besluit een zelf bruiner aan te schaffen, onze zelfbruiner review eerst goed door te nemen. Dit om er zeker van te zijn, dat jij de beste zelfbruiner aanschaft. Die volledig aansluit aan jouw specifieke persoonlijke wensen.

Zelfbruiner benen & Zelfbruiner gezicht

Heb je ook al genoeg van dat melkflessen uiterlijk en wil je het gehele jaar door met een mooie, bruine teint rondlopen? Dan is een zelfbruiner benen het product bij uitstek voor jouw! Met onze top 5 zie je in 1 oogopslag welke de beste zelfbruiner van dit moment. De beste zelfbruiners zijn te gebruiken op meerdere lichaamsdelen, Zo vind je op onze website Zelfbruiner gezicht, maar ook zelfbruiner benen. Met de zelfbruiner gezicht, krijgt jouw gezicht een gezonde gebruinde vakantie teint.