Foundation

Opzoek naar de beste foundation? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op september 2021

#1 TLM Liquid Foundation

Foundation die zich aanpast aan de kleur van de huid. Yes dat is geen grap maar werkelijkheid met TLM.

#2 Max Factor Foundation 

Deze bevat SPF 15 en zorgt dit ervoor, dat de huid gelijkmatig wordt gedekt en het effect tot wel 8 uren lang merkbaar is.

#3 Maybelline Fit Me Foundation

Medium dekkend uitgevoerd, porien en onevenheden worden zo keurig bedekt, het gezicht krijgt een egaal uiterlijk

Het scoren van de beste foundation kan soms nogal een struggle zijn. na een kijkje te nemen in de schappen van de drogisterijen, kom je er al snel achter dat er enorm veel varianten zijn, waardoor je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Elke foundation heeft namelijk zo zijn eigen effect, maar wat is nou de beste foundation? En welke werkt echt? In deze koopgids hebben onze experts de top 5 beste foundation opgesteld, om ze keuze voor je te vergemakkelijken. De beste foundation vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees er hier alles over.


Beste Foundation 2022

[table id=20 responsive scroll /]

 

#1 TLM Foundation® – Kleurveranderende Liquid Foundation

Het aanbrengen van foundation komt altijd wel met zijn uitdagingen, vooral wanneer het erop aankomt, om de juiste kleur te kiezen. Er mag namelijk niet veel verschil zijn met die van de huid en valt een verkeerd gekozen foundation dan ook meteen op. Dat zal niemand overkomen die de TLM Foundation® – Kleurveranderende Liquid Foundation – Flawless – Color Changing Foundation aanschaft omdat die zich aanpast aan de kleur van de huid. Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar is dat inderdaad wel het geval. De werking wordt bereikt dankzij een unieke formule en zorgt dit er ook voor, omdat er immers geen sprake zal zijn van scherpe kleurovergangen. Ook het aanbrengen van een moisturizer is niet nodig omdat de TLM Foundation zelf voldoende hydraterend werkt op de huid. Omdat de foundation ook nog SPF bevat, is ook het apart aanbrengen van een zonnebrandcrème niet nodig. Deze foundation is ideaal voor zij, die niet zoveel tijd voorhanden hebben voor het aanbrengen van make-up, maar toch altijd piekfijn voor de dag willen komen.
Ook te koop via:

#2 Max Factor Facefinity Compact Foundation

Wie de juiste foundation eenmaal te pakken heeft, zal er altijd goed verzorgt eruitzien en mag daarom de Max Factor Facefinity Compact Foundation niet over het hoofd worden gezien. Deze bevat SPF 15 en zorgt dit ervoor, dat de huid gelijkmatig wordt gedekt en het effect tot wel 8 uren lang merkbaar is. Wie het nodig vindt om ondertussen wat kleine aanpassingen te verrichten, kan dat altijd snel doen dankzij de handig kleine verpakking inclusief spiegel en sponsje. Dankzij de hydraterende bestanddelen, zal de huid nooit uitdrogen en is een aparte moisturizer niet nodig. Na het verwijderen van de Max Factor Facefinity Compact Foundation, komt er dus een stralende huid tevoorschijn. Last van een glimmend gezicht zal je nooit hebben en laat deze foundation zich ook met een kwast aanbrengen. Voor een volkomen glad resultaat, kan er eerst gebruik worden gemaakt van een primer.
Ook te koop via:

#3 Maybelline Fit Me Matte & Poreless Foundation

Voor een foundation is het ideaal wanneer het de huid niet volledig bedekt, maar alleen zorgt voor een egaal uiterlijk. De huidskleur moet dus dwars door de laag foundation te zien zijn en creëert altijd een natuurlijk effect waarbij het niet gelijk opvalt, dat er sprake is van make-up. De Maybelline Fit Me Matte & Poreless Foundation is daarom medium dekkend uitgevoerd en laat deze vloeibare foundation zich met alle gemak aanbrengen. Porien en andere on evenheden worden zo keurig bedekt en krijgt het gezicht een egaal uiterlijk. Ook laat deze foundation geen glans achter en behoudt het gezicht haar natuurlijke uitstraling. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Foundationis olievrij uitgevoerd en biedt tot 12 uren lang het gewenst effect. Voor het aanbrengen kunnen een speciaal sponsje of kwast worden gebruikt, maar kan de foundation ook met de vingertoppen verspreidt worden over het gezicht.
Ook te koop via:

#4 TLM Foundation Review – Color Changing Foundation

Wie zoveel tijd besteedt aan het aanbrengen van een lag foundation, zal wel de wens uitspreken, dat het effect voor een lange duur zo zal blijven. Dat is ook het geval bij de TLM Foundation – Color Changing Foundation en kan het effect tot wel 24 uren duren. Het leuke van deze foundation is ook, dat het snel aan te brengen is omdat er niet steeds gekeken dient te worden of er sprake is van grote kleurverschillen met de huid. De TLM Foundation – Color Changing Foundation past zich namelijk automatisch aan en biedt dus steeds een perfecte match. Ook het apart aanbrengen van een zonnebrandcrème en moisturizer is niet nodig omdat de foundation SPF en hydraterende stoffen bevat. Met één zo een applicatie is de huid dus bedekt met een laag foundation waarbij het gezicht haar natuurlijke uitstraling blijft behouden. Ook geschikt voor de gevoelige huid.
Ook te koop via:

#5 L’Oréal Paris True Match Foundation

Onze gezichtshuid is vrij gevoelig en speelt het een belangrijke rol bij onze uitstraling. Dat is ook de bedoeling achter de L’Oréal Paris True Match Foundation, omdat het een groot aantal hydraterende middelen bevat en hyalonzuur. Deze zorgen voor een optimale verzorging voor de huid en ziet die er na twee weken er weer piekfijn uit. Ook de schadelijke werking van de zon wordt tegengegaan door de aanwezige SPF17. Alle eigenschappen moeten ertoe leiden, dat bij dagelijks gebruik van deze foundation, de huid gelijk verzorgd wordt. De dekking is medium tot hoog en komt de huidskleur op een natuurlijke wijze tot uiting. Het valt dus nooit op dat er foundation is gebruikt en zorgt de fijne textuur ervoor dat alle onevenheden worden weggewerkt. Dat zorgt elke keer weer voor een verzorgt uiterlijk.
Ook te koop via:

Best geteste foundation

Om met een stralend gezicht voor de dag te komen en daar niet eens veel tijd aan te willen besteden, is het kunnen beschikken over de juiste foundation van groot belang. Ideaal is een foundation die al met een paar dunne lagen voldoende dekking biedt zonder dat er sprake is van een masker effect. De TLM Foundation – Color Changing Foundation is daarvoor wel de beste keuze omdat de kleur zich dankzij de speciale formule, automatisch aanpast aan de huidskleur. Het eindresultaat is een egale laag met een volkomen natuurlijke uitstraling. Dat kan ook gezegd worden van de TLM Foundation Review® – Kleurveranderende Liquid  Foundation en bevatten beide ook bestanddelen die de huid vochtig houden en ook nog beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Ook zacht voor de huid en met een gelijkmatige dekking van de huid, is de L’Oréal Paris True Match Foundation – 2.C Rose Vanilla – Natuurlijk Dekkend  foundation. Het is begrijpelijk dat alle soorten foundation getest zijn en de huid niet zo eenvoudig zullen irriteren, ook bij personen met een gevoelige huid.

Goede foundation gebruiken

Het gezicht is nu eenmaal niet altijd egaal van kleur en is het daarom nodig om een goede foundation te gebruiken voor het wegwerken van deze kleine onevenheden. Met een laag goede foundation wordt namelijk het gezicht bedekt met een dunne laag en vertoont de huid na het aanbrengen een egaal uiterlijk. Belangrijk daarbij is de kleur van zo een foundation, omdat het geen grote verschillen mag vertonen met de natuurlijke huidskleur. Zo is er nooit sprake van scherpe overgangen en wordt het “masker effect” vermeden. Met de juiste foundation vertoont het gezicht een natuurlijke uitstraling en is het niet eens gelijk te zien dat er gebruik is gemaakt van een foundation. Naast een passende kleur, moet de huid ook nog beschermt worden tegen het uitdrogen en bevat elke goede foundation natuurlijk effect daarom ook hydraterende bestanddelen. Ook verzorging van de huid staat bovenop het lijstje van eigenschappen waaraan zo een foundation moet voldoen en komt daar nog erbij kijken, dat het gezicht ook nog beschermd moet worden tegen de schadelijke stralen van de zon. Dat gebeurt ook en wel door het plaatsen van SPF. De meeste foundations zijn aan te brengen met een kwast, maar sommigen kunnen ook met een spons of de vingers over het gezicht worden verspreidt. Het vinden van de beste foundations op de markt is zeer eenvoudig aan de hand van onze koopgids.