Wil jij je probiotische huidproducten, 100 procent natuurlijke producten en crèmes die vitamine C of retinol bevatten langer kunnen bewaren? Dan heb je er misschien over gedacht een cosmeticakoelkast aan te schaffen. Als je op zoek bent naar dit handige apparaat, waar let je dan op? Wij geven je wat tips!

Energieverbruik

Wanneer je een groot elektrisch apparaat aanschaft, is energie vergelijken waarschijnlijk een stap die je niet overslaat. Je wilt namelijk zoveel mogelijk op stroomkosten besparen. Nu is een cosmeticakoelkast niet bepaald een groot apparaat, maar kleine apparatuur kan relatief veel stroom verbruiken. Energie vergelijken is altijd een goed idee, want hiermee kun je op al je stroomkosten besparen, maar vergeet ook vooral niet om het verbruik van de minikoelkast te overwegen voor je overgaat tot aankoop. Let daarvoor op het energielabel. Een koelkast met een B-, C- of D-label is zuinig. Veel kleine koelkasten hebben echter een F- of G-label, dus het kan even zoeken zijn om een ‘groener’ model te vinden. Op het energielabel vind je ook altijd het energieverbruik in kWh.

Inhoud van de koelkast

Heb je veel skincare producten of deel je je koelkast met een huisgenoot? Dan wil je een koelkast met voldoende ruimte. Aan de andere koop je beter een zo klein mogelijke koelkast als je niet van plan bent er veel in te bewaren. Let dus op de inhoud van de koelkast. Zo zijn er cosmeticakoelkasten te koop met een inhoud van 4 liter, maar ook bijvoorbeeld van 8, 10 of 12 liter.

Gewicht en het formaat

Kies je voor een draagbare koelkast met een auto-adapter, zodat je het gemakkelijk overal mee naartoe neemt? Vergeet dan niet het gewicht en het formaat goed te overwegen. Het is fijn als je je koelkast overal op kunt laden, maar een groot apparaat kun je minder gemakkelijk ergens kwijt. Nu moeten we daar wel bij zeggen dat zelfs de 8 liter koelkasten vaak niet hoger zijn dan 36 cm en rond de 4 á 5 kg wegen. Deze ruime cosmeticakoelkasten zijn dus nog best draagbaar. 4 liter koelkastjes wegen rond de 2 kg en zijn nog geen 30 cm hoog. Een 12 liter koelkast is rond de 50 cm hoog en weegt meestal 5 kg of meer. Deze is dus wat lastiger mee te nemen.

Het uiterlijk

Hoewel de uitstraling van je cosmeticakoelkast niet het allerbelangrijkste aspect is, speelt het vaak toch wel een rol in de keuze. Bovendien zijn deze apparaatjes in de leukste kleuren en designs te koop. Ga bijvoorbeeld voor een koelkast met een retrolook of een spiegeldeur.