Couperose crème

Opzoek naar de beste couperose crème? Wij hebben een beste couperose crème test selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste couperose crème.

Laatste check op september 2021

#1 Biodermal couperose creme

Beschermt de huid tegen zonnestralen.

#2 Webecos Antelea crème

Vermindert roodheid.

#3 Yasumi Sensitive Skin Cream

Het versterkt de haarvaatjes.

De huid is een van de eerste dingen die opvallen wanneer je met iemand in gesprek bent. Het spreekt daarom voor zich dat je je huid altijd goed moet verzorgen. Deze verzorging is nog belangrijker als je een gevoelige huid hebt of vaker last krijgt van vervelende huidaandoeningen. Zo een aandoening is couperose. Couperose kenmerkt zich door opvallende roodheid van de huid, voornamelijk in het gezicht. Deze aandoening is op verschillende manieren te behandelen, maar de meest eenvoudigste is toch, het aanbrengen van een couperose crème. Welke de best verkopende couperose cremes van het moment zijn en wat je nog meer kan doen tegen deze huidaandoening, lees je in deze koopgids!

Top 5 Beste Couperose Crème Test

 

 

 

#1 Biodermal couperose

De eerste couperose crème die we aanraden, is van het welbekende. Nederlands merk Biodermal. Biodermal kennen we allemaal van huidverzorgingsproducten, stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit. De Biodermal couperose is te gebruiken door zowel mannen als vrouwen, die een gevoelige huid hebben. Wat kan deze crème betekenen voor je couperose? De werking van de Biodermal couperose bevat 3 onderdelen: herstellen, beschermen en kalmeren.

Met het aanbrengen van de crème wordt ten eerste je huidbeschermingslaag hersteld, zodat de huid minder gevoelig wordt voor schadelijke factoren van buitenaf. Denk daarbij aan wisselende temperaturen, vervuilde lucht, enz. Biodermal couperose bevat daarnaast de zogenaamde UV filters, waarmee je huid beschermd wordt tegen zonnestralen. Tenslotte zorgt de crème ervoor dat de roodheid van de huid wat minder wordt, het werkt dus kalmerend. Biodermal couperose creme is vrij van alcohol en parabenen, een ideaal product dus als het aankomt op het behandelen van couperose.

De bedoeling is dat je deze crème 2 keren per dag, dun aanbrengt op de huid. Zorg er wel voor dat je je gezicht vooraf goed gewassen hebt, het liefst met lauw water. Biodermal couperose is veilig om voor een lange tijd te gebruiken. De Biodermal couperose creme ervaringen van gebruikers van dit product zijn over het algemeen erg positief te noemen. Opzoek naar een kwalitatief product voor je couperose, waarmee niet alleen de symptomen onder controle worden gehouden, maar je huid ook beschermd wordt tegen zonnestralen? Heb je een gevoelige huid die niet tegen alcohol en geurstoffen kan? Dan raden we je aan deze Biodermal couperose te gebruiken.

Ook te koop via:

#2 Webecos Antelea Couperose crème

Een ander Nederlands merk, die het ook gemaakt heeft op gebied van cosmetische producten,is Webecos. Webecos is een van de oudste merken binnen de cosmetische industrie en specialiseert in de ontwikkeling van huidverzorgingsproducten. Van deze producten is bekend dat ze allemaal voor het grootste deel uit natuurlijke grondstoffen worden gemaakt en dierproefvrij zijn. De Antelea couperose crème is te gebruiken door zowel vrouwen als mannen met een gevoelige, geirriteerde huid.

Deze crème behandelt voornamelijk de roodheid op je gezicht, als gevolg van couperose. Roodheid ontstaat vanwege kleine bloedvaatjes, die uitzetten en zichtbaar worden op je huid. De Antalea crème gaat op deze vaatjes inwerken, actieve stoffen zoals kastanje en maretak – extract zijn daarvoor verantwoordelijk. Het uitzetten van de vaatjes wordt als het ware verminderd, zodat de roodheid afneemt en je huid er egaler uit gaat zien. Voor degenen die voornamelijk roodheid als gevolg van couperose willen aanpakken, is de Webecos Antalea een prima product om mee te beginnen. De natuurlijke ingredienten en het feit dat Webecos zoveel ervaring heeft, maken de Antalea tot een uitstekende keus voor de gevoelige huid, en is dan ook een van de beste couperose creme keuzes online.

Ook te koop via:

#3 Yasumi Sensitive & Couperose Skin Cream

Aziatische landen zijn behoorlijk ver als het aankomt op huidverzorging. Heel wat grote bedrijven halen hun inspiratie daarom vanuit deze gebieden. Zo ook Yasumi, een Europees merk die van alles maakt, op het gebied van gezicht, huid en haarverzorging: cremes, maskers, lotions, enz. Ontwikkeling van de Yasumi producten vind plaats op basis van Japanse bereidingstechnieken. Een van de best verkopende couperose cremes is de Yasumi Sensitive & Couperose Skin Cream.

Yasumi Sensitive & Couperose Skin Cream is te gebruiken voor alle huidtypen, zowel door vrouwen als mannen. De ingredienten in deze crème zorgen er allemaal gezamelijk voor, dat couperose onder controle wordt gehouden. De hoofdoorzaak van roodheid is het uitzetten van bloedvaatjes in je gezicht. De Yasumi crème bevat ingredienten als paardenkastanje extract, die deze bloedvaatjes verstevigen. Ook helpt het bij bevordering van de doorbloeding. Dit allemaal zorgt ervoor dat je huid er minder rood uitziet.

Behalve de effecten van couperose zelf tegen te gaan, bevat de Yasumi crème ook ingredienten die de huid beter bestand maken tegen invloeden van buitenaf. Als het ware wordt het afweermechanisme van de huid versterkt. Dit zijn onder ander toverhazelaarextract, aloe vera en vitamine E. Je huid wordt er eveneens zachter en beter gehydrateerd door. Klein minpuntje is dat de Yasumi crème alcohol bevat. Echter zitter er geen parabenen in. Al met al is de Yasumi Sensitive & Couperose Skin Cream een uitstekend product, die niet alleen helpt bij de roodheid alsgevolg van couperose, maar je huid eveneens hydrateert, verzacht en beter bestand maakt tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Ook te koop via:

#4 RAU Couperose Serum

De volgende couperose crème die het ook erg goed doet op de markt, is van het merk RAU. RAU Cosmetics is een Duits bedrijf dat niet zo lang geleden (2009) werd opgericht. Dit bedrijf focust zich op de ontwikkeling van huidverzorgingsproducten. Kenmerkend voor RAU producten is, dat ze zoveel als mogelijk natuurlijke ingredienten gebruiken. RAU producten zijn grotendeels vrij van minerale olien, siliconen, parabenene, kunstmatige kleurstoffen, enz.

Degenen met een gevoelige huid zijn hier dus aan het juiste adres volgens de beste couperose crème test! Van de RAU Couperose serum kan hetzelfde gezegd worden. Dit product is bedoeld voor vrouwen en komt in een handige flacon. De belangrijkste ingredient is paardenkastanje extract, een stof waarvan we inmiddels al weten dat het positieve invloed heeft op de bloedvaten. De bloedvaatjes worden versterkt en de doorbloeding verbeterd. Hierdoor wordt de roodheid op het gezicht veel minder. Daarnaast geeft de RAU Couperose serum je huid een ontspannen en heerlijk verzachtend gevoel.

Dit vanwege extra ingredienten zoals kamille en calendula. Deze hebben een kalmerend effect op de huid. Zoals reeds aangegeven heeft deze couperose serum geen minerale en silicone olien, parabenen en kleur – en geurstoffen. Allemaal stoffen die couperose kunnen verergeren. De RAU Couperose serum gebruik je elke dag, nadat het gezicht goed schoongemaakt is. Na het intrekken van de serum, mag je andere producten zoals een dagcreme gebruiken. Couperose op een zo natuurlijk mogelijke manier behandelen, zonder alle chemische toevoegingen in het product? Dan is de RAU Couperose serum HET product voor jouw!

Ook te koop via:

#5 Declaré Couperose Solution

Een huidaadoening als couperose is erg vervelend en als je daarbovenop nog een gevoelige huid hebt, worden de symptomen vaak erger. In deze gevallen is het goed om opzoek te gaan naar producten, speciaal voor de gevoelige huid. Zo een product is de Declaré Couperose Solution. Het Zwitsers merk Declaré is gespecialiseerd in de productie van producten voor de gevoelige huid. Dit geldt dus ook voor de Couperose Solution.

De Declaré Couperose Solution is eigenlijk een crème, bedoeld voor zowel mannen als vrouwen met een gevoelige huid. Net als de Biodermal, heeft deze crème zowel herstellende als beschermende functies. Extracten van citrusschillen zijn er bijvoorbeeld om de roodheid op het gezicht te verminderen. Tegelijkertijd wordt de natuurlijke beschermlaag van de huid versterkt en zorgt de crème ervoor dat je huid minder snel geirriteerd raakt.

Tevens krijgt je huid flink wat voeding en vocht, dankzij ingredienten als vitamine E, sheabutter, enz. De Declaré Couperose Solution breng je aan op goed schoongemaakte huid van het gezicht en de hals. Deze crème is elke dag, als een normaal huidverzorgingsproduct te gebruiken. Uiteindelijk, zullen de resultaten bij regelmatig gebruik goed zichtbaar worden: minder roodheid, je huid voelt steviger en minder gevoelig aan en de couperose wordt niet erger.

Ook te koop via:

Wat is couperose?

Couperose is een ongevaarlijke, niet besmettelijke huidaandoening, die het meest voorkomt bij mensen boven de dertig jaar, met een blanke huid. Als vrouw heb je tevens meer kans op couperose. Couperose kun je herkennen aan opvallende roodheid in het gezicht, voornamelijk op de kin, wangen en neus. In feite heb je te maken met uitgezette rode of blauwe bloedvaatjes, die vooral in het gezicht goed zichtbaar zijn.

Het uitzetten van de bloedvaatjes zorgt ook voor klachten zoals jeuk, prikkelingen en branderigheid aan de huid. Wil je voor jezelf nagaan of je te maken hebt met couperose? Druk dan even met een vingertop tegen een uitgezet bloedvaatje. Bij couperose zal de roodheid na het indrukken even verdwijnen, maar komt binnen enkele seconden al terug. Adequate huidverzorging kan al behoorlijk verschil uitmaken als het gaat om couperose. Het gebruik van speciale couperose cremes wordt daarom ook aangeraden. De best verkopende couperose cremes zie je hier staan.

Best geteste couperose cremes

Couperose wordt vaak verward met een andere huidaandoening, rosacea. Dit komt omdat beide aandoeningen een kenmerkende roodheid van de huid veroorzaken. Daar eindigen dan ook de overeenkomsten, bij rosacea heb je namelijk met een aantal, andere symptomen te maken. Een daarvan is ontsteking van de huid, waardoor je last krijgt van bulten en puistjes. Goed bekeken is couperose een milde vorm van rosacea.

Beste creme tegen roodheid

Zoals reeds eerder aangehaald is, heb je bij couperose te maken met het uitzetten (verwijden) van bloedvaatjes in het gezicht, waardoor je een zichtbaar rode huid hebt. Het uitzetten heeft te maken met afnemen van de elasticiteit van de bloedvaatjes. De afname in elasticiteit kan weer een aantal oorzaken hebben. De meest belangrijkste zijn veroudering en erfelijkheid. Bij veroudering van de huid, neemt de elasticiteit af, dit is normaal. Daarom krijg je pas na je 30ste te maken met couperose.

Zit deze aandoening is de familie, dan is het genetisch bepaald en maak je meer kans op het krijgen van couperose. Eveneens zijn er andere, externe factoren die couperose kunnen veroorzaken of de symptomen verergen. Dit zijn onder andere overmatige blootstelling van de huid aan de zon, alcoholgebruik, (extreme) temperatuurwisselingen, langdurig gebruik van bepaalde medicamenten en smeersels, enz.

Couperose behandeling met een dagcreme tegen couperose.

Evenals bij rosacea, gaat couperose niet vanzelf over. Het vergt wat extra zorg en behandeling, alsook proberen de factoren die couperose symptomen verergeren, te vermijden. Een van de meest makkelijkste manieren om couperose symptomen onder controle te krijgen, is door gebruik van een speciale, couperose crème. Deze producten zijn bij de meeste drogisterijen te vinden. Van een couperose crème kun je verwachten dat ze een van de volgende 2 dingen doen:

  • roodheid aan de huid verminderen
  • de jeuk en het branderig gevoel verlichten

Zoals je ziet, genees je couperose niet met zo een crème, maar de symptomen blijven wel handelbaar. De dagcreme couperose huid, kan eveneens onder controle gehouden worden door je huid te beschermen tegen (schadelijke) externe factoren. Gebruik ten eerste milde huidproducten, ga niet teveel en intensief scrubben en vermijd producten waarvan je weet dat ze je huid irriteren. Ga je vaker in de zon, dan is het aangeraden om een goed sunblock te gebruiken, ook in de winter.

Probeer verder het gebruik van alcohol en pittig eten zoveel als mogelijk te verminderen, bescherm je huid in de kou met een vette crème en voorkom extreme temperatuurwisselingen. Een sauna is bijvoorbeeld een no – go! Iets wat nu ook vaker voorkomt, is behandeling van couperose met lasertheraptie. Bij lasertherapie kan je couperose als het ware laten verwijderen, doordat de verwijde bloedvaatjes onder invloed van licht en radiofrequente energie worden vernietigd. Na zo een behandeling zie je gelijk, dat de bloedvaatjes minder duidelijk te zien zijn. Laserbehandelingen zijn relatief veilig en vrijwel pijnloos, je wordt dan ook niet verdoofd. Zorg er natuurlijk wel voor, dat je naar een erkende en geregistreerde huidtherapeut gaat voor deze behandelingen.

Couperose créme, de meest eenvoudige oplossing.

Ongevaarlijk en niet besmettelijk, maar toch erg lastig; dat is precies hoe je couperose kan beschrijven. Deze huidaandoening die zorgt voor zichtbare roodheid aan de huid, is vervelend maar wel onder controle te houden. De meest eenvoudige manier is met behulp van een goede couperose crème. Welke couperose cremes het op dit moment erg goed doen, zie je in onze top 5 beste couperose crème test!