Haarmousse

Opzoek naar de beste haarmousse? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op september 2021

#1 Andrélon Perfecte Krul

Speciaal ontwikkeld voor krullend haar.

#2 Garnier Fructis Style Densify 

2 functies: verstevigen en voeden.

#3 Curl Power by Simcha

Voor zachte krullen.

Haarverzorging is op dit moment een booming business! Er zijn tal van haarverzorgings – en stylingsproducten te vinden, die er allemaal voor moeten zorgen dat je haardos een glanzend en gezond uiterlijk krijgt. Een zo een product is haarmousse. Het wordt ook wel haarfoam of haarschuim genoemd en is een van de meest gebruikte haarstylingsproducten. Veel mensen zijn daarom ook op zoek naar de beste haarmousse. De belangrijkste functie van een haarmousse is om het haar meer volume en stevigheid te geven. Handig aan dit product is, dat het voor elk haartype gebruikt kan worden. Hoe een haarmousse je haar meer volume geeft, op welke manier mousse haar het best te gebruiken is en welke 5 de beste haar mousse op dit moment zijn, vind je in deze koopgids. In de koopgids vind je niet alleen de beste haarmousse voor normaal haar, maar ook de beste mousse voor krullen

Top 5 Beste Haarmousse 2022 

Click here to learn more

 

#1 Andrélon Perfecte Krul Beste Haarmousse Krullen

Op de allereerste plek voor de beste 5 haarmousses van het moment, vinden we een merk dat in bijna elk Nederlands huishouden een vaste plek heeft, we hebben het over Andrélon. Andrélon is een van de meest verkochte merken op het gebied van haarverzorgingsproducten. Dat ook haarmousse Andrelon daarbij hoort, spreekt voor zich. Voor deze top 5 kijken we naar de Andrélon Perfecte Krul. Zoals de naam reeds doet vermoeden is Andrélon Perfecte Krul een perfecte haarmousse krullen, speciaal ontwikkeld voor krullend haar.

Krullend haar ziet er altijd prachtig uit, maar degenen met zo een krullenbos weten hoeveel tijd en moeite er in de verzorging van die krullen gaat zitten! Veel gehoorde klachten zijn dat de krullen niet lang blijven of dat ze gewoon onhandelbaar zijn. Andrélon Perfecte Krul brengt hierin oplossing. In feite is het een ideale haar mousse voor krullen, dat zorgt voor een intensieve verzorging van krullend haar. Wat doet deze haar mousse krullen nou precies voor je krullen? Na het aanbrengen van Andrélon Perfecte Krul wordt het haar in de eerste plaats weer handelbaar, zodat je het makkelijk in model kan brengen. Je haar voelt dan weer zacht, flexibel en veerkrachtig aan. Ook gaat het pluizen tegen.

Het meest belangrijkste blijft echter dat de Andrélon Perfecte Krul, je krullen terugbrengt en ze verder accentueert, zonder dat je haar daarbij hard of plakkerig wordt, iets dat vaker gebeurd bij haarspray. Je krullen zien er dus weer natuurlijk en glanzend uit, zonder dat je schadelijke producten hebt moeten gebruiken. Hoe gebruik je Andrélon Perfecte Krul schuim voor krullend haar? Deze haarmousse komt in handige spuitflesjes, zodat je makkelijk een hoeveelheid mousse in je hand kan nemen. Voor gebruik schud je de fles eerst goed, daarna houd je het ondersteboven om een hoeveelheid mousse in je handen te spuiten. Dit breng je dan aan op handdoekdroog haar. Zorg er hier wel voor dat de mousse gelijkmatig over je haar en haaraanzet wordt verdeeld. Daarna mag je je haar in model brengen, al dan niet met een haarföhn. Fohnen na het gebruiken van mousse, zorgt er namelijk voor dat je haar meer volume krijgt.

Ook te koop via:

#1 Garnier Fructis Style Densify Volume & Mass Maker Mousse

Een ander merk dat hier ook veel gebruikers kent, is Garnier. Garnier is onderdeel van het wereldbekend merk L’Oréal en houdt zich bezig met de productie van haar – en huidverzorgingsproducten en is een top merk voor mousse voor krullen. Voor deze koopgids kijken we naar de haarverzorgingslijn Garnier Fructis, met name de Style Densify Volume & Mass Maker Mouse. Het is een mondvol, makkelijker uitgelegd gaat het hier om een haarmousse van Garnier, die 2 functies heeft: verstevigen en voeden.

Garnier Fructis Style Densify Volume & Mass Maker Mousse past dus in de categorie van verzorgende haarmousses. Wat betekent dit product precies voor je haar en wie kan het allemaal gebruiken? De Garnier Fructis Style Densify Volume & Mass Maker is voor elk haartype, je hoeft dus niet perse krullend haar te hebben om dit product te kunnen gebruiken. Om te begrijpen wat voor effect deze haarmousse heeft, zou je eerst moeten weten wat er in het product zit.

De voornaamste ingredienten zijn fixerende polymeren, micromineralen en extracten van natuurlijke ingredienten waaronder granaatappel. De polymeren zorgen ervoor dat haarvezels een soort omhulsel krijgen. Dit geeft je haar vorm, textuur, grip en volume. Het effect blijft tot 24h daarna nog merkbaar. Ook is deze haarmousse zonder parfum of toegevoegd alcohol.

Ingredienten zoals granaatappelextract geven het haar een voedende touch door de huid te hydrateren en het haar te beschermen tegen schade van buitenaf. Goed bekeken is de Garnier Fructis Style Densify Volume & Mass Maker een perfecte combinatie voor het krijgen van volumineus en verzorgd haar! Weg zijn dus de dagen dat je haar vettig, stijf en droog achterblijft, alleen omdat je het meer volume wilde geven.

Het kan nu ook makkelijker en veel gezonder dankzij Garnier Fructis Style Densify Volume & Mass Maker haarmousse. Dit is zonder twijfel de beste volume mousse in onze top 5!

Ook te koop via:

#3 Curl Power by Simcha

Onze derde haarmousse, Curl Power by Simcha, is zo een product dat je makkelijk voorbij zou lopen in de winkel, omdat hij minder bekend is. Wij zeggen: vergis je daar vooral niet in! Curl Power wordt door een van de beste krullenkappers (Simcha) gezien als een echte aanrader. Reden genoeg voor ons om dit product ook in onze top 5 te hebben. Kappers weten als geen ander welk product precies goed is voor een haartype. Daarom kun je ervan uitgaan dat Curl Power ook echt goed is!

Het eerste dat we kunnen vertellen over Curl Power is, dat het gemaakt is voor haar met slag en krul, een mousse voor krullen, dus niet perse voor iemand met steil haar. Voor de krullenbollen is Curl Power een echte aanrader. Waarom precies, wat kan Curl Power betekenen voor het haar? In feite is Curl Power een crème, maar hij is te gebruiken als haarmousse. Dit resulteert in krullend haar, waarvan de krullen zacht, glanzend en handelbaar zijn, de droom van elke krullenbol!

Verder ga je met deze haarmousse/crème statische electriciteit en pluizen in het haar tegen. Een ander voordeel is de hitte – beschermende eigenschap; na het aanbrengen van Curl Power zou je dus met de fohn of krultang aan de slag kunnen, zonder zorgen te maken over beschadigd haar alsgevolg van hitte. Hiermee zit Curl Power in de categorie van beschermende haarmousses. Hoe gebruik je Curl Power het best? Een ander voordeel aan deze haarmousse is, dat je het zowel op vochtig als droog haar kunt gebruiken.

In beide gevallen geldt dat je een hoeveelheid mousse neemt en deze gelijkmatig over je haar verdeelt, vanaf de haaraanzet. Bij vochtig haar zou je daarna een fohn kunnen gebruiken, terwijl bij droog haar ook een stijltang te gebruiken is. Moeten je krullen niet alleen textuur krijgen, maar is bescherming tegen hitte en pluizen ook van belang? Dan is Curl Power by Simcha het product voor jouw.

Ook te koop via:

#4 John Frieda Frizz Ease Curl Reviver Haarmousse

John Frieda is een ander, bekend merk op het gebied van haarverzorgingsartikelen. Met name de Curl Reviver haarmousse is erg populair, gebruikers vinden het zelfs evengoed als producten die bekende haarsalons gebruiken. Waar wel op gelet moet worden is, dat deze haarmousse speciaal ontwikkeld is voor haar met krul en slag. Heb je steil haar, dan is dit dus niets voor jouw. Wat kan de John Frieda Curl Reviver betekenen voor de krullenbol?

In de eerste plaats is dat veel meer dan alleen textuur geven aan je krullen. Behalve dat de mousse je krullen weer zacht en handelbaar maakt, gaat Curl Reviver ook pluizen tegen en biedt het bescherming tegen hitte. Op het laatst heb je dus niet alleen prachtig uitziende, glanzende krullen, je haar blijft ook beschermd tegen schade als gevolg van het gebruik van een haarfohn of stijltang. De haarmousse mannen van John Frieda is naast een haarmousse, ook een fijn verzorgingsproduct voor het haar.

Verder maakt het niet uit hoeveel krullen je haar heeft, of je behoorlijk veel of juist weinig pluis hebt, je haar geverfd of anders behandeld is; John Frieda Curl Reviver is in elke situatie te gebruiken. Maar hoe gebruik je dit product precies? Zoals we dat met de meeste haarmousses gewend zijn, gebruik je John Frieda Curl Reviver het best op handdoekdroog haar. De mousse breng je met de vingertoppen gelijkmatig aan over je haar en haaraanzet. Daarna kan het haar natuurlijk of met een haarfohn (inclusief diffuser) gedroogd worden. Belangrijk is dat je de mousse niet uitwast.

Als je dus behalve stevigheid en textuur, ook opzoek bent naar een oplossing voor al dat pluis, dan is de John Frieda Frizz Ease Curl Reviver Haarmousse wel degelijk iets voor jouw.

Ook te koop via:

#5 Schwarzkopf Mousse Silver Reflext

De allerlaatste haarmousse voor deze top 5 is weer een apart product, voornamelijk omdat het speciaal gemaakt is voor grijs, wit en blond haar. Bij haar dat langzamerhand grijs begint te worden, is er extra verzorging nodig. Zou je dan niet meer moeten rekenen op volumineus haar? Dankzij de Schwarzkopf Mousse Silver Reflex hoeft dat gelukkig niet! Dit is een van de enige haarmousse zonder alcohol siliconen.

Zo op het eerste gezicht lijkt deze haarmousse voor vergrijzend, wit haar te zijn, maar vergis je daar niet in. Ook de blondines kunnen van dit product genieten. Schwarzkopf Mousse Silver Reflex heeft 2 functies. Ten eerste krijgt je haar meer volume en dit geldt voor elk type haar, het is niet alleen een mousse voor krullen. Bij haar in deze kleurcategorie (grijs, wit, blond) is veelgehoorde klacht dat het haar een minder aantrekkelijke, gele gloed heeft.

Door deze haarmousse te gebruiken, wordt de gele gloed geneutraliseerd en krijgt je haar weer zijn natuurlijke kleur en glans terug. Zoals met andere haarmousses, gebruik je Schwarzkopf Mousse Silver Reflex eveneens op vochtig/handdoekdroog haar door een kleine hoeveelheid in je hand te spuiten en dit gelijkmatig over de haaraanzet en haar te verdelen. Je haar kan vervolgens op natuurlijke wijze of met een fohn gedroogd worden. Pluspuntje aan dit product is, dat het geen schadelijke parabenen en een haarmousse zonder alcohol siliconen is.

Wil je nu eindelijk verlost zijn van die vervelende gele gloed, zodat je blonde haar weer prachtig en vol uitziet? Gebruik dan deze Schwarzkopf Mousse Silver Reflex.

Ook te koop via:

Best geteste haarmousse producten

Haarmousse is zo een product dat makkelijk over het hoofd gezien wordt. Erg jammer natuurlijk omdat haarmousse juist zo een uitstekend product is voor het haar! Dit heeft allemaal te maken met de eigenschappen van haarmousse. In grote lijnen komt het erop neer dat je met haarmousse meer textuur, stevigheid en vocht geeft aan je haar.

Het resultaat is een prachtige, volle haardos met meer volume. Maar dit bereik je toch ook met een haarspray, zul je denken? Haarspray heeft inderdaad dezelfde eigenschap, maar het voordeel aan haarmousse is, dat het geen klonters of andere restjes achterlaat. De bedoeling van haarmousse is niet om de textuur van je haar te veranderen (wat wel gebeurd bij haarspray), maar op een zo natuurlijk mogelijke manier te ondersteunen. Het is daarom niet vreemd, dat van haarmousse weleens gezegd wordt dat het heel licht is voor je haar. Maar hoe zorgt haarmousse voor zo een effect? Dit heeft voornamelijk te maken met de ingredienten die in het product zitten.

Hoe werkt haarmousse?

Dat haarmousse het haar textuur en volume kan geven, komt door de ingredienten die erin zitten. Bijna alle haarmousses bevatten standaard ingredienten als water, alcohol en een grote hoeveelheid aan polymeren. Vooral de polymeren zijn belangrijk, omdat ze zorgen voor textuur, grip en volume. Dankzij die grip hoef je niet bang te zijn dat haarmousse tijdens het kammen, uit je haar gaat. Andere ingredienten in haarmousse kunnen varieren van vitaminen en kleurstoffen tot silicon en sunscreen. De bedoeling is dat met deze ingredienten, haarmousse extra, verzorgende en/of hydraterende functies krijgt.

Voordelen van haarmousse

Haarmousse geeft het haar textuur en volume, iets waar een heleboel dames en heren naar verlangen! Maar daar eindigt het niet bij. Gezien de eigenschappen en de manier waarop haarmousse werkt, zijn deze voordelen zeker op hun plaats:

  • Haarmousse geeft volume zonder dat je haar zwaar wordt. Ze zijn dus veel lichter dan wax of gel.
  • Met haarmousse wordt je haar niet plakkerig en/of hard. Dit zie je vaker bij haarspray, met als gevolg dat je je haar nadien flink moet wassen om alles eruit te krijgen. Dit hoeft niet bij haarmousse.
  • Behalve voor styling, is haarmousse (afhankelijk van de ingredienten) ook voedend en verzorgend voor het haar. In tegenstelling met andere stylingsproducten, kan je haarmousse elke dag gebruiken, zonder dat je haar beschadigd raakt.
  • Haarmousse is geschikt voor een ieder, zowel mannen als vrouwen met kort, lang of middellang haar. Verder hoef je niet perse krullend haar te hebben, haarmousse is voor elk haartype geschikt.

Verschillende soorten haarmousse

In principe heeft elke haarmousse een aantal standaard ingredienten, die zorgen voor verbeterde textuur en volume van het haar. Daarnaast hebben we wat extra bestanddelen en door deze te varieren krijg je haarmousses die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. De meest bekende soorten zijn:

  • Verzorgende haarmousse: dit product is voornamelijk bedoeld voor mensen met droog en/of beschadigd haar. De haarmousse heeft dan 2 functies: herstellen van de schade en het haar in model brengen.
  • Haarmousse extra sterk: haarmousse op zich zorgt al voor een stevige grip op je haar, maar soms is wat extra stevigheid nodig. Denk bijvoorbeeld aan een stormachtige dag waarop je een belangrijke vergadering heb. Voor deze gevallen is haarmousse met extra stevigheid beter geschikt.
  • Beschermende haarmousse: de bedoeling van dit product is, dat het in combintie met een fohn of krultang gebruikt wordt. De haarmousse beschermt je haar dan tegen hitte.
  • Haarmousse combinatie: meestal gaat het om een combinatie van haarmousse en gel, zodanig dat je haar wel wat steviger wordt (dankzij de gel), maar niet zwaar of hard.

Hoe gebruik je haarmousse?

Het handige aan haarmousse is, dat je niet veel ervaring of oefening nodig hebt om het te kunnen gebruiken. Enkele eenvoudige instructies en tips zijn al meer dan genoeg. Belangrijk is wel dat je de instructies goed opvolgt, omdat je haar anders niet zoveel volume krijgt. Gebruik haarmousse in de eerste plaats alleen op handdoek droog haar, dit geeft de beste resultaten.

Doorweekt of droog haar niet zo zeer. Daarna neem je een hoeveelheid mousse, ter grootte van een tennisbal in je hand of op je haarborstel en verdeel je dit gelijkmatig over de haaraanzet en het haar. Vervolgens kan het haar gefohnd worden. Let hierbij op dat de fohn niet op zijn warmste stand staat en fohn vanaf de haaraanzet. Dit zorgt voor voor meer volume. Na het fohnen breng je je haar verder in model.

Een fohn is niet verplicht, je haar kan na het aanbrengen van mousse, ook op natuurlijke wijze drogen, maar dan is het volume veel minder. Zorg er tenslotte voor, dat alle haarmousse bij de eerstvolgende wasbeurt, eruit gespoeld wordt.

Haarmousse kopen, waar let je dan op?

We horen heel vaak dat haarstylingsproducten behalve de gewenste effecten, ook minder leuke bijwerkingen hebben. Het haar voelt zwaar aan, wordt plakkerig, raakt bij regelmatig gebruik beschadigd, enz. In de hele reeks zit er echter een product, dat alleen maar positieve eigenschappen heeft, namelijk haarmousse. Wil je daar ook van profiteren? Kijk dan naar onze top 5 van de beste haarmousses!