Mannenparfum

Opzoek naar de beste mannenparfum? Wij hebben een selectie gemaakt van de mannen parfum top 5 die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Je kunt hier parfum vergelijken en zelf een beslissing maken. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op september 2021

#1 Hugo boss Bottled

Hugo boss parfum is een van de moderne geuren voor de man.

#2 Nikos Sculpture

Gemaakt voor de sportieve man en is geschikt voor  zomerse of warme dagen.

#3 David Beckham Instinct

Een parfum met een lekkere geur.

Niet alleen vrouwen hebben speciaal geurende parfums, maar ook mannen. De mannen huid verschilt met dat van een vrouw, vandaar dat mannen parfum anders ruiken dan parfums voor vrouwen. Speciaal voor mannen zijn er verschillende top merken mannen parfum beschikbaar, gewoon omdat men gelooft dat elke man ook recht heeft op verzorging en lekkere luchtjes mannen. En dat klopt helemaal. Een man die lekker ruikt is aantrekkelijker. Veel mannengeuren bevatten tonen van hout, ceder, groene peper en amber, dus aan die geuren herken je een herenparfum. Parfum op zich is een mengsel van diverse geurstoffen. Doordat er verschillende geuren door elkaar worden gemixt ontstaat er een nieuwe geur. Bent u opzoek naar een de beste parfum heren, of wilt u misschien iemand verassen met een presentje? Bekijk dan de beste mannen parfum 5 top van het moment en maak een keus.

Beste Mannen Parfum 2022

resultaten weergeven

 

#1 Hugo boss Bottled

Tot de collectie van de top 5 beste mannen parfum behoort de Hugo Boss parfum. Hugo boss is  wereldwijd een bekend merk. Eerst was dit merk bekend om de kledingstukken die ze maken en verkopen, maar sinds het bedrijf ook parfums is gaan ontwikkelen, zijn ze enorm populair geworden. Hugo Boss werd opgericht door Hugo Ferdinand Boss vandaar alle producten de benaming Hugo Boss hebben. Naast parfum en kleding zijn er ook zonnenbrillen en horloges verkrijgbaar in dit merk.

Over het product

Hugo boss parfum is een van de moderne geuren voor de man.  De meeste herenparfums bevatten een houtachtige geur, zo ook deze parfum. De houtachtige geur dient om de man lekker te laten ruiken omdat een mannenlichaam verschilt met dat van een vrouw. Vrouwen kunnen zoete geuren gebruiken, maar niet elke zoete geur is gangbaar voor de man vandaar dat hun parfum bestaat uit een houtachtige geur die lekker ruikt op hun lichaam en huid.

Specificaties

De Hugo Boss parfum komt in een flesje van 100 ml, het heeft een geelachtige kleur met een houtachtige geur. De topnoten die deze flesje toebehoren zijn: appel, kaneel en bergamot. De bijbehorende hartnoten( geuren die opkomen nadat de topnoten zijn verdampt) van dit product zijn klaver, tagete en geranium. De basisnoten die zorgen voor een goede afsluiting van de geur zijn: ceder en sandelhout, vetiver gras en olijfbomenhout.  Voor een goed resultaat kun je de Hugo Boss parfum in de avond gebruiken, dit omdat het in de avond uren koeler is en het lichaam waarschijnlijk ook minder zweet.

Ook te koop via:

#2 Nikos Sculpture

Tot de selectie van de top 5 beste mannen parfum behoort ook de Nikos Sculpture parfum. Voordat we het product beschrijven, vertellen wij jou eerst over Nikos. Nikos is een Griekse modehuis die in Parijs, de hoofdstad van Frankrijk is opgericht. Aan de hand van zijn afkomst is besloten de parfum te maken.

De beste mannen parfum

De Nikos Sculpture parfum is gemaakt voor de sportieve man en is geschikt voor  zomerse of warme dagen.  In die bepaalde periode van het jaar is het warm waardoor de geuren combinatie goed inwerkt op de huid. De Sculpture parfum opent heel fris met een lichte zoete geur. De meeste sportieve geuren bevatten een geur als van sinaasappelen, bergamot en citroen. Zo ook de Sculpture parfum van Nikos.

Specificaties

Nikos Sculpture op zich, is een oriëntaals, houtachtig parfum voor mannen. De bestandsdelen van de parfum zijn: vanille, tonka, ceder en oranje bloesems. In elk parfum of geur komen de hoofdtonen, hartnoten en de basis noten voor. De hoofdnoten van de Nikos Sculpture parfum zijn: mandarijnen, bergamot, oranje bloesems en citroen. De hartnoten van dit product zijn: jasmijn, lelietje-van dalen, rozen en geranium. De basis noten die het product vormen zijn: tonkabonen, amber, benzoine en ceder.  De Nikos Sculpture parfum komt in verschillende inhouden, het heeft een geweldige geur en de geur blijft een hele dag nog ruiken. Verder is deze parfum geschikt om overdag te dragen.

Ook te koop via:

#3 David Beckham Instinct

Ook de David Beckham instinct parfum behoort tot categorie van de top 5 beste mannen parfums. David Beckham producten zijn wereldwijd bekende merken. Omdat David Beckham een bekende sporter is, kijken een heleboel mensen (in het bijzonder sporters) graag naar hem op. Met de komst van zijn nieuwe parfum lijn is hij nu nog populairder geworden.

Product informatie

De parfum lijn van David Beckham is enorm populair onder de heren en wordt gezien als een van de beste luchtjes mannen. Zijn parfum lijn bestaat uit grote varianten van rijke geuren en zijn geuren collectie is gemaakt voor de man die weet wat mode, onderhoudt en netheid is, dus de stijlvolle man. Zo is de David Beckham instinct een parfum met een lekkere geur. Zulke geuren zijn vaker ook de geuren die de vrouw verleiden, wat natuurlijk ook moet. Wanneer deze geur in eerste instantie wordt aangebracht opent het met een geur van de Italiaanse bergamot en een heerlijke aromatische geur van Citrus vruchten als sinaasappelen en lemmetjes.

Specificaties

Verder bestaat de David Beckham parfum uit verschillende geurentonen. De Italiaanse bergamot, en de Citrus geuren behoren tot de hoofdnoten. De geuren van steranijs en kardemom vormen de hartnoten en de witte Ambers en patchoeli vormen de basisnoten van dit product. Dit merk parfum duidt ook de romantische man aan middels de sensuele geuren die naar voren komen. Dus voor mannen die indruk willen maken is dit product wel een aanrader. Als laatst wat u ook nog moet weten omtrent dit product: het komt in een doosje in een spray vorm en de inhoudt bepaalt u zelf, het heeft een verleidelijke karakter en het mag in de avond gedragen worden.

Ook te koop via:

#4 Guess Seductive

In de categorie van de top 5 beste mannen parfum komt de Guess Seductive heren parfum ook voor. Guess is opgericht in begin jaren ‘80. Het is een Amerikaanse kledingmerk, maar heden ten dage is het uitgegroeid tot een lifestyle merk. Guess producten kun je in verschillende categorieën vinden. Naast de parfums heb je ook kleding, tassen, portemonnees en andere accessoires die behoren tot het merk Guess.

Over het product

Deze Guess parfum heren is geschikt om in de avond uren te dragen. Het heeft een geelachtige kleur met een lekkere geurstof. Het is gemaakt voor elke man, maar voor zij die romantisch willen overkomen past dit product helemaal in hun straatje. Een romantische geur zorgt voor het aantrekken van vrouwen, dus wanneer je een goeie eerste indruk wilt maken, dan kun je best de Guess parfum uitproberen.

De samenstelling

De Guess parfum bestaat uit zijn eigen geurstoffen. Zo vormen deze geurstoffen de hoofdnoot, de hartnoot en de basisnoot. De geurstoffen die behoren tot de hoofdnoten van dit product zijn: Kardemom, Mandarijn en Roze peper. De geuren die vanuit de hart naar voren komen zijn: Vetiver, Viooltjesblad en Orchidee. Als laatst bij deze parfum vormen de Muskus, Sandelhout, Patchouli en Amber de basis geuren. De Muskus, sandelhout en de rest van de geuren die tot de basisnoot behoren blijven langer dan de eerste 2 groepen van geuren. Kortom we zien dat elke geur soort zo zijn eigen eigenschappen en functies heeft

Ook te koop via:

#5 Paco Rabanne 1 Million

Ook de Paco Rabanne 1 million parfum heren behoort tot de collectie van de top 5 beste mannen parfums. Paco Rabanne is het merk van ons volgende product: de 1 million parfum. Deze parfum is enorm populair vanwege het feit dat het gebruikt wordt door zowel mannen als vrouwen.

Over het product

1 million parfum heren van het merk Pacco Rabanne kan gebruikt worden door zowel mannen als vrouwen. De parfums zijn geschikt om in de avond te dragen maar dit merk heeft ook parfums voor overdag. Wat betreft de 1 million, deze kan s’avonds gedragen worden. Waarom de meeste parfum soorten geschikt zijn voor de avond is omdat het in de avond uren koel is, de temperatuur is op maat en hierdoor zweet het lichaam minder en zo krijgen de geurstoffen de kans om zich op de huid te verspreiden en in te werken. De 1 million van Paco Rabanne is in verschillende flacons verkrijgbaar.

De samenstelling

Pacco Robanne 1 Millon bestaat uit hoofdnoten, hartnoten en basis noten. De hoofdnoten die dit product vormen zijn: grapefruit, munt en bloed mandarijn. De hartnoten van deze parfum zijn: roos, kaneel en kruidige geurnoten. De bijbehorende basis noten zijn: leder, hout noten, amber en Indiase patchoeli. Elk van deze geuren dragen afzonderlijk bij aan de huidige geur die het product nu heeft. Alleen wanneer de geuren verdampen dan komen de geurtonen ter sprake.

Ook te koop via:

Best geteste mannen parfum – De top mannen parfum

Het woord parfum is afgeleid van het Latijns woord perfumare. Perfumare betekent iets “oproken’’ zoals dat vaker in hun cultuur werd gedaan om een geur te verspreiden. Aan de hand van die dat verschijnsel heeft met toen bedacht om de parfum te maken. Parfum is een mix van verschillende geurstoffen in een oplosmiddel.

De meeste parfums hebben alcohol en een fixatiemiddel als vloeistof. De reden voor alcohol in parfums is dat de vloeistoffen sneller oplossen waardoor de geuren gemakkelijker vrijkomen en mengen in het vloeistof. Een fixatiemiddel is een natuurlijke of synthetische stof die ervoor zorgt dat geurstoffen snel verdampen.

Een fixatiemiddel kan reukloos zijn, maar het kan ook deel zijn van een geur. Geurstoffen kunnen we verdelen in aroma chemicaliën, etherische olie en andere stoffen als tincturen absolues, retinoïden en concretes.

Opbouw van de geuren piramide

Elke mannen parfum soort bestaat uit verschillende geurtonen. Je hebt mannen parfum soorten die lang op de huid blijven en weer heb je anderen die snel verdampen. Binnen dit kopstuk gaan we de piramide van de parfum bespreken. De opbouw van de geuren piramide bestaat uit hoofdnoten, hartnoten en basis noten.

De hoofdnoot ( topnoot)

De hoofdnoten zijn de geuren die sterk ruiken boven alle andere geuren. Elke mannen parfum wordt geopend met een hoofdnoot. Hoofdnoten zorgen ervoor dat de heren parfum meteen na het aanbrengen goed binnenkomen. Dat is ook de reden waarom deze geurstof belangrijk is voor verkopers, omdat de topnoten van een geur de aandacht trekken en de eerste indruk maken op een klant. Vele merken besteden daarom ook aandacht aan de topnoten van hun product.  Het zijn de topnoten die de verkoop van het product, in dit geval de parfum bepalen.

Hartnoten ( midden noten)

Een combinatie voor een heren parfum zijn de midden noten. Dus wanneer de hoofdnoot is verdampt, komen de midden noten op. Deze midden noten zijn meestal bloemengeuren die we herkennen bij een parfum. Het hart van de geur duidt de werkelijke karakter aan op basis van de verschillende combinatie van geuren. Hierdoor kun je bepalen of een heer stoer, romantisch of sportieve houding/karakter heeft.

Basis noot

Basisnoten zijn geuren die overblijven nadat de top en de midden noten verdampt zijn. Meestal zijn deze geuren langhoudend op het lichaam vandaar dat je soms in een reclame ziet dat een parfum 8 uren lang kan aanhouden.

4 soorten heren geuren

Elke man verschilt van elkaar en elke man heeft een ander voorkeur. Als we het hebben over heren parfums dan kunnen we op basis van de uitstraling, 4 typen geuren onderscheiden. Deze zijn: de sportieve man, de stoere man, de romantische en zakenman. Hieronder zullen we elke type geur afzonderlijk bespreken.

Sportieve man

Geuren voor de sportieve man hebben een ander opbouw. Zo heb je geuren als citroen, sinaasappel en bergamot die enorm populair zijn. Deze geuren komen vanuit het midden punt waardoor de pure vitaliteit goed tot uiting komt. Een frisse geur met een sportief karakter geeft een verjongend gevoel en als man voelt u zich heel goed bij.

Stoere man

Ook voor de man die stoer wilt overkomen zijn er parfums die goed aansluiten op hun behoeften. De sterke geuren in een “stoere parfum’’ kunnen afkomstig zijn van patchoeli, amber en musk. Het zijn warme en sterke geuren, die de mannelijkheid in het parfum goed naar voren brengen.

 

Romantische man

Voor de elegante man zijn er geuren die een romantische sfeer benadrukken. Romantische geuren zijn aantrekkelijk voor vrouwen, dus als jij als man een date wilt hebben, maak je meer kans door parfums met een romantisch karakter te gebruiken.  Romantische geuren kunnen iris, geranium en kardemom zijn.  

Zakenman

Een zakenman is iemand die verschillende kwaliteiten beschikt, hij is instaat om anderen te overtuigen. Speciaal voor zulke mannen zijn er verschillende geurtjes beschikbaar. Zoals we al weten kunnen parfums een stimulerend effect hebben en die kunnen goed gebruikt worden onder de zakenman.

Hoe koop je een parfum?

Wanneer je een parfum gaat kopen, wil je deze eerst ruiken of testen. Gebruik de testers die in de verkoopzaak aangeboden worden. Wrijf de parfum op je pols en laat de geur 10 minuten inwerken. Pas dan kun je ruiken hoe de geurstoffen mengen op jou huid en of deze past bij jou lichaamsgeur.

Beste Mannengeuren top 10, wat zijn de criteria?

Wanneer je de top 10 mannengeuren gaat samenstellen moeten deze mannengeuren. Natuurlijk aan een aantal criteria voldoen, deze is als volgt:

Onderhoudt het lichaam

Parfum behoort tot schoonheid, je gebruikt parfum om aangenaam te ruiken. Wanneer je een parfum zet op het lichaam behoort het tot de verzorging van het lichaam. Het is netjes als jij als man goed ruikt.

Geeft een boost aan het zelfvertrouwen

Het is bewezen dat parfums het zelfvertrouwen boost. Als je lekker ruikt, krijg je een goed gevoel over jezelf en zo krijg je uiteindelijk het vertrouwen om iets te doen.

Parfum zorgt voor een goede stemming

Een Parfum kan een man in een goede stemming brengen. Dus wanneer u naar een belangrijke afspraak moet kunt u uw favoriete geur bij de hand hebben en genieten van de geuren die vrijkomen.

Verhoogt de aantrekkingskracht

Parfums wekken onze zintuigen voor sensualiteit en verhoogt de seksuele aantrekkingskracht. Dit kan voor bijvoorbeeld als u opzoek bent naar een partner. Hoe lekkerder je ruikt hoe aantrekkelijker je bent.  

Parfum mannen uitzoeken

Ook heren hebben behoefte aan verzorging en speciaal voor hun zijn er verschillende herenparfums beschikbaar, gewoon omdat het moet. Parfums zijn een mengsels van geurstoffen die meestal opgelost zitten in alcohol of een fixatiemiddel. Hierdoor krijgen de geurstoffen de mogelijkheid om te verdampen, nadat het aangebracht is geworden. Het heren parfum verschilt wel tegenover dat van de vrouwen.

Een heren parfum is opgebouwd uit 3 verschillende geurtonen en het kan 4 karakters kan uitstralen. Hierbij denken we aan geuren voor de sportieve man, de romantische man, de zakenman en de stoere man. Elk geur heeft zo zijn eigen bestandsdelen die de bovenstaande benadrukken. Mannen die een bepaald parfum willen gebruiken moeten letten op hun lichaamstoon, want dat bepaald eigenlijk hoe de parfum aan het lichaam zal gaan geuren.

De lekkerste mannen parfum is dan ook zeer verschillend per persoon en is afhankelijk van een aantal persoonlijke eigenschappen. Wanneer u een parfum winkel instapt, maak gebruik van de testers die aangeboden worden. Wrijf het parfum op je pols en laat deze voor 10 minuten inwerken. Nadat het ingewerkt is kunt u dan nagaan of de parfum geur wel bij u past. In deze koopgids staan er 5 parfum mannen die u zou kunnen uitproberen. Elk van hun hebben hun aparte eigenschappen. De beste mannengeurtjes vind je eenvoudig aan de hand van onze koopgids.