Middel tegen aften

Heb jij veel last van aften? Er zijn verschillende middelen beschikbaar om aften te bestrijden zoals Oxyfresh mondwater. Daarnaast hebben we ook een aantal tips om het te verzachten met dagelijkse gewoontes of middelen wat helpt tegen aften. Lees verder in dit artikel en ontdek wat het beste middel tegen aften is in 2022.

Laatste check op september 2021

#1 Oxyfresh Super Relief Gel

Voor ontstoken tandvlees.

#2 Dr Brite Kalmerende Mondspray

Tegen tandvleesproblemen.

#3 Aloclair Gel Tegen Aften

Kalmerende en genezende gel.

Wat helpt tegen aften?

Je zal last gehad hebben van aften en misschien niet geweten hebben wat ze zijn. Bij aften heb je wondjes in de mond en zweertjes, deze zijn vaak gevuld met vocht. Lijken op blaasjes en doen pijn bij het eten, vooral zure voeding doet veel pijn. De plekken waar je het meest last kan krijgen van aften, zijn de lippen, onder de tong en de wangen. Er zijn middelen die de pijn kunnen verzachten en aften kunnen genezen. Lees verder om hier meer over te weten.

 

#1 Oxyfresh Super Relief Gel

De Oxyfresh is speciaal gemaakt voor het herstellen van ontstoken tandvlees, het is een middel tegen aften op tong, middel tegen aften mond, en eventuele wondjes. De gel zorgt ervoor dat de genezingsproces versnelt wordt. Bij aften, wondjes en zweertjes wordt bij gebruik van de Oxyfresh, beschadigd weefsel herstelt. 

Voor optimale resultaat kan je een beetje van de zalf aanbrengen op een wattenstaaf of je tandenborstel en de ontstoken weefsel insmeren. Doe dit zachtjes, hierna kan je de ingrediënten voor een paar minuten laten inwerken. De krachtige ingrediënten in dit product zijn Oxygene, foliumzuur, aloë vera en zink. Na verstrijken van de wachttijd, spoel je het uit met Oxyfresh mondwater voor de beste resultaat. Het beste is om een kwartier tot een half uur erna niets te eten of te drinken. Laat alles goed inwerken.

Ook te koop via:

#2 Dr Brite Kalmerende Mondspray 

Een ieder die ooit eens tandvlees ontsteking/ problemen heeft gehad weten hoe pijnlijk en vervelend het kan zijn. Problemen met je tandvlees zorgt namelijk niet alleen voor pijn, het kan ook een slechte adem veroorzaken. En we weten allemaal hoe ongemakkelijk en beschamend dit kan zijn. Vooral als je dagelijks in contact bent met veel mensen. 

Nou al deze problemen kunnen tot het verleden behoren, want Dr. Brite oral spray brengt er een einde aan. Door micro-organismen aan de wondjes in de mond worden er vaak ontstekingen veroorzaakt. De wondjes op zich ontstaan vaak door hard te poetsen, of te bijten op je wang of lip. Ook een kunstgebit die niet helemaal goed past kan zorgen voor wondjes. Maakt niet uit hoe de ontstekingen zijn ontstaan, punt is dat je ze zo snel mogelijk kwijt wil. En Dr. Brite Oral Spray heeft een snelle werking en geeft verlichting aan al deze pijnen en ongemakken in de mond.

Ook te koop via:

#3 Aloclair Gel Tegen Aften

Aloclair Gel is een genezenden en kalmerende gel die verlichting biedt aan pijn dat veroorzaakt wordt door zweren en aften in de mond. De gel creëert een beschermende laagje voor de blootgestelde aften. Hierdoor voorkom je verder irritatie en wordt de pijn vermindert. Bij het ontwerp is rekening gehouden met gemak en is men gekomen met een uniek mondstuk. Hierdoor hoef je de gel niet met je vinger aan te brengen. Het busje is ook makkelijk overal mee te nemen.

Voor het gebruik kan je het best 1 tot 2 druppels gel aanbrengen op de aangedane plekken de Aloë vera en de natuurlijke helende eigenschappen zorgen voor een snelle genezing en langdurige verlichting van de pijn. 

Ook te koop via:

Best getest middel tegen aften 2022

In je zoektocht naar middel wat helpt tegen aftenverlichting voor de ongemak en pijn aan je mond, ben je op deze koopgids beland. We hebben informatie gegeven over 3 producten. Alle drie werken prima tegen aften en zweren in de mond.

De Oxyfresh herstelt ook een ontstoken tandvlees, met de Dr. Brite krijg je heel snel verlichting van pijn en de Aloclair biedt langdurige verlichting voor de pijn en ongemakken. Ze hebben allemaal hun unieke eigenschappen, maar werken allemaal tegen aften.

Ontstaan aften en tips

Aften ontstaan vaak door handelingen waar achter je niet eens veel zou zoeken. Het per ongeluk bijten op je wang, tong of lippen, te hard poetsen of een slecht passend gebit kunnen leiden tot aften in de mond. Ook ontstoken tandvlees kan leiden tot aften en bijna iedereen weet hoe vervelend dit is. Om bij ontstoken tandvlees de pijn te verzachten kan het verhelpen van aften enorm bijdragen.

Ook een slechte mondhygiëne, een virus of een medicatie kunnen zorgen voor aften. Dus naast het selecteren van een remedie is het ook belangrijk om de oorzaak te vinden. Dit om aften voorgoed weg te werken.