Middel tegen hoesten/ kinkhoest

Heb jij veel last van hoesten/ kinkhoest? Er zijn verschillende middelen beschikbaar om hoesten/ kinkhoest te bestrijden zoals de beste hoestdrank op de markt. Daarnaast hebben we ook een aantal tips om het te verzachten met dagelijkse gewoontes of middelen. Lees verder in dit artikel en ontdek wat het beste middel tegen hoesten/ kinkhoest is in 2022.

Laatste check op september 2021

#1 Bronchostop

Voor droge en vastzittende hoest.

#2 Roter Voor Hoest

 

Voor droge en vastzittende hoest.

#3 Bisolvon 2-in-1

Bij droge prikkelhoest.

 

Kies de beste hoestdrank 2022

Kinkhoest wordt veroorzaakt voor een bacterie die infecties veroorzaakt in de luchtwegen. Zoals de naam al zegt, krijg je hierbij last van hoest. Bij kinkhoest worden de keel, neus en longen de dupe van de bacteriële infectie. Hierdoor kan je hevig hoesten en bij het hoesten last hebben van veel slijm in de keel. Er zijn middelen die kinkhoest kunnen verlichten en genezen zoals een goede hoestdrank. Lees verder om hier meer over te weten.

 

#1 Bronchostop Direct hoestdrank

Bij heel vervelende hoest kan je gebruik maken van de Bronchostop DIRECT. Deze hoestdrank bevat honing en biedt gelijk verlichting tegen vastzittende hoest, en is ook de middel tegen kriebelhoest en slijm. De hoestreflex die ontstaat bij vastzittenden hoest, kriebel- en prikkelhoest wordt gekalmeerd door de Bronchostop. De werking van deze drank is net een balsem voor de ontstoken slijmvlies van de keel en het zorgt voor verzachting.

Deze hoestdrank is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 12 jaar. Indien kinderen de smaak lastig vinden, kan je de hoestdrank oplossen in een kopje thee. Er wordt aangeraden om 15ml. per keer in te nemen om de 3 tot u uur. Het best is om het 3 tot 4 keer per dag in te nemen. Het afgeraden om deze hoestdrank tijdens zwangerschap of borstvoeding in te nemen.

Ook te koop via:

#2 Roter Voor Alle Hoest 

Voor mensen met droge als vastzittende hoest is er eindelijk verlichting. Roter Hoestdrank is de beste middel tegen droge hoest, het is ontwikkeld als behandeling van de droge en vastzittende hoest. De bovenste luchtwegen worden bevochtigd, gesmeerd en beschermd door deze drank. Deze principe zorgt voor vermindering van de irritatie en geeft een verzachtende werking en verlichting. Door de gebruikte formule wordt de aanwezige slijm vloeibaarder gemaakt. Hierdoor kan je het makkelijk ophoesten en de fysiologische evenwicht herstellen.

De hoestdrank is gemaakt uit verschillende plantenextracten, die beschermende slijmstoffen en harsen bevatten. Door deze slijmstoffen wordt de werking van de luchtwegen optimaal bevordert en de slijmvliezen beschermd. Deze hoestdrank mag vanaf de leeftijd van 18 jaar ingenomen, het mag tweemaal daags ingenomen worden. 

Ook te koop via:

#3 Bisolvon 2-in-1

De Bisolvon 2 in 1 is een hoestdrank vastzittende- en prikkelhoest, het zorgt ervoor dat de irritatie bij droge hoest minder wordt en dient als hydratatie van de vastzittend slijm. Ook wanneer uw kind last heeft van bijvoorbeeld kinkhoest kan dit heel erg helpen. Er is geen middel tegen kinkhoest, alleen maar om de symptomen tegen te gaan. Het is speciaal gemaakt voor kinderen. De gebruikte ingrediënten geven een aangename smaak aan de drank, de aroma van bramen en de smaak van aardbeien zorgen ervoor dat het aangenaam wordt voor kinderen.

Als een goede vastzittende hoest tip kun je 2 keer per dag 5ml. toedienen aan kinderen tussen de 1 en 6 jaar. Aan kinderen boven de 6 jaar kan je 10ml. 2 keer per dag toedienen, als het echt nodig is kan je het 4 keer per dag toedienen. Voor het juiste behoud van het product kan je het product op kamertemperatuur bewaren, zorg wel ervoor dat het uit de buurt van warmte- en lichtbronnen blijft.

Ook te koop via:

Best getest middel tegen hoesten/ kinkhoest 2022

Maakt niet uit of je op zoek bent naar een hoestdrank voor jezelf of voor je kind. In deze koopgids vind je aanbevelingen die kunnen helpen voor zowel jou als jouw kind. Of je nou een middel voor overdag of middel tegen hoesten ’s nachts zoekt, tussen de aanbevolen hoestdranken vind je zeker 1 die bij jouw behoeften past.

De Bronchostop en Bisolvon zijn beide voor vastzittende en kriebel/prikkel hoest. Het verschil ligt in de leeftijd. De Bisolvon is speciaal voor kinderen en de Bronchostop is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De Roter is voor droge en vastzittende hoest voor personen vanaf 18 jaar.

Oorzaken en behandeling kinkhoest

Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie die de luchtwegen infecteert, het is een besmettelijke hoest. Hierbij wordt de bacterie door niezen of hoesten overgedragen aan kinderen. Het is vooral heel gevaarlijk voor kinderen van beneden de 1 jaar oud.

Dit omdat ze nog niet alle essentiële prikjes tegen kinkhoest hebben gehad. Prikjes worden vanaf 4 jaar gegeven en deze prikjes zorgen niet erover dat uw kind nooit kinkhoest zal krijgen. Het zorgt ervoor dat de klachten van kinkhoest niet zo heftig zijn.