Middel tegen jeuk

Heb jij veel last van jeuk? Er zijn verschillende middelen beschikbaar om jeuk te bestrijden. Daarnaast hebben we ook een aantal tips om het te verzachten met dagelijkse gewoontes of middelen. Lees verder in dit artikel en ontdek wat het beste middel tegen jeuk is in 2022.

Laatste check op januari 2021

#1 RAU Silvercream

#2 Psoristop Huidcrème

 

#3 Psoristop Therapeutenverpakking

Jeuk is een veelvoorkomende fenomeen en is heel ongemakkelijk. Je kan jeuk krijgen door een droge en gevoelige huid. Door je huid goed te hydrateren kan je jeuk verhelpen. Je kan plaatselijke jeuk hebben, maar jeuk over de hele lichaam is niet onbekend. Een allergie of schimmel kan ook jeuk veroorzaken. Wij hebben de beste middel tegen jeuk geselecteerd die jouw ongemak kan verlichten en voorgoed kan doen verdwijnen. Lees verder om meer te weten over ze.

 

#1 RAU Silvercream

RAU Silvercream is met het oog op de onzuivere huid ontwikkeld. Het is speciaal gemaakt om een kalmerende, ontstekings- en jeukremmende werking te hebben. Het helpt ook tegen acne en neurodermitis, het bevat een licht parfurmering dat vrij is van allergenen. De antimicrobiele werking van de crème komt van de microzilver dat als ingrediënt is gebruikt. De fijne deeltjes van elementair zilver werkt goed tegen bacteriën  en schimmels op de huid, overmatige ziektekiemen worden verwijderd en de huid wordt weer gezond gemaakt.

De salicylzuur, salviaextract en urea dragen bij aan de verbetering van de totale huidbeeld. Deze ingredienten zorgen ervoor dat dode huidcellen worden opgelost, het remt de ontwikkeling van micro organismen op de huid en heeft een ontstekingsremmende werking. Binnen een paar dagen na gebruik zie je al verandering in de conditie, puistjes worden minder, jeuk wordt minder en de huid ziet er gezonder uit.

Ook te koop via:

#2 Psoristop Kalmerende Huidcrème

Heb je last van jeuk, gevoelige of een geïrriteerde huid? Dan is de Psoristop de verlossing voor jou. Het hydrateert je huid en zorgt voor vochtregulering bij droge en geïrriteerde huid. Deze crème is een homeopatisch middel tegen jeuk en zorgt ervoor dat je huid beschermt blijft tegen koude, gure en droge lucht. Een geirriteerde huidoppervlak wordt gekalmeerd en de extract van Mahonie zorgt ervoor dat overmatige celdeling wordt gekalmeerd.

Deze crème bevat geen paraffine en synthetische vetstoffen en is dermatologisch getest. De olijfextracten maakt dat je deze creme ook voor je hoofdhuid kan gebruiken, om het bij jeuk te kalmeren en te hydrateren. Het zorgt ervoor dat de natuurlijke vetten van de hoofdhuid intact blijven en dat de hoofdhuid niet geïrriteerd of aangetast wordt.

Ook te koop via:

#3 Psoristop Kalmerende Therapeutenverpakking

Het assortiment huidverzorgingsproducten van Psoristop is een cosmetisch complement dat is ontworpen om de farmacologische therapie van psoriasis te helpen en te verrijken door de huid en hoofdhuid van mensen die vatbaar zijn voor irritatie, jeuk en afschilfering subtiel te reinigen en te behandelen.

Psoristop is een combinatie van de beste natuurlijke, actieve, medicinale plantenextracten met delicate, pure en effectieve formules. De producten bevatten geen parfums, siliconen, paraffine, petrochemische tensiden, kleurstoffen of alcohol. Psoristop is parfumvrij. De natuurlijke plantenextracten zorgen voor een lichte geur van het product.

Dermatologische crème met hydraterende en beschermende werking, speciaal samengesteld voor de kalmerende behandeling van zeer droge huid die vatbaar is voor afschilfering, jeuk en psoriasis. Dermocream heeft een effectieve beschermende werking tegen aanvallen van buitenaf, verzacht de huid en verlicht jeuk en droogheid geassocieerd met psoriasis.

Ook te koop via:

Best getest middel jeuk 2022

Jeuk kan ontstaan door verschillende redenen, je kan jeuk krijgen door droge huid, geïrriteerde, gevoelige huid, allergie, kortom alles wat invloed kan hebben op je huid. Zodra je huidbarrière zelfs een beetje is aangetast, kan van alles en nog wat jeuk veroorzaken bij jou.

Je vraagt je zeker af is er een middel tegen jeuk? Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel producten op de markt die jou kunnen helpen om je huid te behandelen en richting een jeukvrij conditie te gaan. In deze koopgids hebben wij drie producten benoemd en toegelicht, deze producten kunnen jou helpen om jeuk te verminderen en zelfs weg te werken.

De RAU Silvercream is speciaal voor de droge en gevoelige huid, het kan ook helpen om acne en puistjes te behandelen. De ingrediënten zijn allemaal zodanig gekozen, zodat ze kunnen zorgen voor een gezonde huid. De Psoristop is een product voor de gevoelige en geïrriteerde huid, indien je ook last hebt van jeuk aan de hoofdhuid, kan je deze crème gebruiken. Het is zodanig samengesteld, dat de ingrediënten de flora van de hoofdhuid niet aantasten of verstoren.

Jeuk en andere oorzaken

Het kan voorkomen dat je last van jeuk en heel veel crèmes en gels hebt gebruikt, maar deze schijnen je niet te helpen. Dit kan komen doordat het probleem niet aan je huid ligt, maar veel dieper liggend is.

Als je diabetes bent kan je vaak genoeg last krijgen van jeuk, dit heeft allemaal te maken met het effect van diabetes op de flora van de huid. Je kan ook jeuk krijgen door een terugval in de nierfunctie, hierdoor kan je veel afvalstoffen in je systeem hebben die kunnen lijden tot jeuk. Bij leverziekte kan je ook kan je ophoping van galzouten krijgen, deze kunnen ook jeuk veroorzaken.

Alle genoemde oorzaken hebben niet alleen jeuk tot gevolg, deze aandoeningen hebben ook andere symptomen en klachten. Als je vermoed dat jouw jeuk gerelateerd is aan iets dat veel dieper ligt dan de huid, is het aan te raden om een huisarts te raadplegen. Die kan testen afnemen en je adviseren en/of behandelen naar gelang van de oorzaak en klacht.