Middel tegen kalknagels

Heb jij veel last van kalknagels? Wanneer je hier last van hebt ga je al gauw beschamend op zoek naar een huismiddel om de kalknagel te behandelen. Er zijn verschillende middelen beschikbaar om kalknagels te bestrijden, zoals kalknagel azijn, kalknagel lazeren of de gehele kalknagel verwijderen. Maar het hoeft niet zo agressief, wij hebben hier het beste middel tegen kalknagels opgezocht. Daarnaast hebben we ook een aantal tips om het te verzachten met dagelijkse gewoontes of middelen. Lees verder in dit artikel en ontdek wat het beste middel tegen kalknagels is in 2022.

Laatste check op september 2021

#1 ProtectAir Kalknagel

Zichtbaar resultaat na slechts 1 week.

#2 Wartner kalknagel verwijderen

Medisch hulpmiddel.

#3 Kalknagel set

Geschikt voor diabetici. 

Wat te doen tegen kalknagels?

Het kan voorkomen dat je last krijgt van kalknagels, kalknagels zijn teennagels die geel verkleurd zijn. Het is meestal verdikt en kan ook de kleur groen tot bruingeel hebben. Kalknagel ontstaat als gevolg van een schimmel die jouw teennagel aantast, het kan ook aan de vingernagel voorkomen. Je kan in eerste instantie heel erg schrikken bij het ontdekken van een geel, groen of bruingele nagel. Er zijn echter middelen die kunnen helpen om een kalknagel te verwijderen. Hieronder geven wij uitleg over drie producten die jou kunnen helpen in je strijd tegen kalknagels.

#1 ProtectAir Kalknagel Nagelserum

Dit middel die het actieve medische ingrediënt Olile-Active bevat, creëert een omgeving waarin schimmels niet kunnen overleven of vermenigvuldigen. Na slechts een week aanbrengen krijg je zichtbaar verbetering te zien op het geïnfecteerde nagelgebied. De Spray helpt her-infectie te voorkomen door het reinigen van schoeisel dat besmet is met de nagelschimmel.

Dit product komt samen met een bijsluiter, er wordt aangeraden het niet te gebruiken als je overgevoelig bent voor 1 van de ingrediënten. Neem de bijsluiter dus goed door om meer informatie te krijgen. De verpakking is een handige 4 ml fles die is ontworpen als een nagellak fles en bij dit pakket krijg je twee flesjes. Je kan heel handig de nagelserum aanbrengen met het kwastje. 

Voor de beste resultaten kan de serum tweemaal daags aangebracht worden op de nagels, om te voorkomen dat de serum afgeveegd wordt wordt er aangeraden deze 2 minuten te laten drogen voordat je je sokken en/of schoenen aandoet. Er worden  10 nagelvijlers meegeleverd, er wordt aangeraden de nagels 1 keer week te vijlen met deze en de gebruikte vijl weg te gooien. Dit voorkomt her besmetting.

Ook te koop via:

#2 Wartner kalknagel gel

De Wartner kalknagelgel is ontwerpen met het oog op het behandelen van kalknagels, het is een 4 in 1 medisch hulpmiddel tegen kalknagels. De ingredienten glycerine en citruinkruid hebben een herstellend en voedende werking op de nagels. De formule voor dit middel is gepatenteerd en werkt hydraterend. De behandeling zorgt ervoor dat de verkleuring aan je nagel afneemt. Het creëert een ongunstige leefomgeving voor de schimmel, dit helpt om infecties aan andere nagels tegen te gaan.

Bij het gebruik van dit product blijft de natuurlijke pH waarde van de nagel intact, dit ondersteunt namelijk het immuunsysteem om infecties tegen te werken. Met deze gel wordt er een beschermlaag gecreëerd voor de nagels tegen ongunstige invloeden van buiten af. Je kan deze gel voor zowel je vinger- als teennagel gebruiken. 

Voor het gebruik van dit middel tegen schimmelnagels kan je de aangedane nagel of nagels goed wassen en drogen, hierna smeer je de gel erop en wrijf je het goed in. Voor de beste resultaten kan je het tweemaal daags gebruiken voor vier weken, binnen de eerste week kan je al resultaten zien. Bij hele grote infecties kan je de gel liever tweemaal daags voor tenminste negen maanden gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de schimmel helemaal uitgeroeid wordt en geen kans krijgt om te herleven.

Ook te koop via:

#3 Kalknagel set

Een succesvolle kalknagel behandelen werkt om ook de schoenen en sokken te behandelen, de schimmel kan zich namelijk hier huisvesten en voor her-infectie zorgen. De Imperial Feet Nail Rehabilitation dient als cosmetische verzorging van kalknagels aan de tenen. Dit middel bestaat uit ingrediënten die is gekozen door voetzorg specialisten, in Nederland is het al jaren de meest gebruikte middel. Het geeft heel snel zichtbare resultaten.

Voor het aanvechten van de schimmels die zich ook gaan huisvesten in de schoenen en sokken hebben ze de Shoe and Sock Spray ontwikkeld. Deze spray helpt de vermeerdering van de schimmels tegen te gaan en het dient ook als schoen verfrisser. Enkele kenmerken van de Nail Rehabilitation zijn, het is speciaal ontworpen om kalknagels te behandelen, het dringt diep in aangetaste nagels door en laat de gezonde nagel weer terug groeien en het is geschikt voor diabetici. Enkele kenmerken van de Shoe and Sock Spray zijn, het is parabeen vrij en dient voor extra hygiëne. Het komt in een 150ml spray fles, de Nail Rehabilitation komt in een 75ml fles. 

Voor de beste resultaten kan je de nagels eerst zacht vijlen en twee tot drie druppels aanbrengen en inwrijven, doe dit drie keer week voor alle angels en de gehele tenen. Om het product niet te contamineren moet je ervoor zorgen dat het fles niet in aanraking met de nagel komt. De nagelvijl waarmee je de nagels vijlt dient goed schoon te maken, om her-infectie te voorkomen. Je kan ook een wegwerpvijl gebruiken. 

Vijl de nagel zacht met de vijl en herhaal dit 3 keer per week. Breng ongeveer 2 à 3 druppels aan op de nagel en wrijf het in over de nagel(s) en de gehele tenen. Zorg ervoor dat het flesje niet in aanraking komt met de nagel. Blijf uw nagel(s) iedere week goed vijlen zodat het product goed door uw nagel heen komt en hou de vijl goed schoon.

Ook te koop via:

Tot slot

Je hebt nu je tijd genomen en bovenstaande informatie gelezen, als je last hebt van kalknagels kan je gebruik maken de ProtectAir of de Kalknagel set. Deze geven resultaten binnen een week. Als je echt grote infecties hebt is het aan te raden de Wartner te gebruiken, deze ga je wel voor een langdurige termijn moeten gebruiken om de infecties helemaal weg te werken.

Ontstaan kalknagels

Kalknagels zijn niks anders dan nagels die geïnfecteerd zijn door schimmel. Schimmel ontstaat op plekken die nat en vochtig zijn, zorg dus ervoor dat je voeten goed luchten. Zweetsokken en schoenen moet je ook behandelen om broedplaatsen uit te roeien.

Kalknagel behandelen

Een kalknagel behandelen kun je met een van de middelen doen die we hierboven hebben besproken. Kalknagels kan je voorkomen door schimmels geen kans te geven om uit te groeien, je voeten, sokken en schoenen dien je dus hygiënisch te behandelen. Droge voeten, sokken en schoenen zorgen ervoor dat de schimmels zich niet kunnen vermenigvuldigen. Let dus hierop.

Wanneer medische hulp vragen

In sommige gevallen is het aangeraden om medische advies te vragen, dit kan je doen als je verspreiding van de schimmel naar andere lichaamsdelen ziet. Als je rode en pijnlijke huid rondom de kalknagel hebt, als je diabeet bent of als de klachten niet overgaan na serum of gel gebruik.