Beste middel tegen overgangsklachten

Heb jij veel last van overgangsklachten? Er zijn verschillende middelen beschikbaar om overgangsklachten te bestrijden. Daarnaast hebben we ook een aantal tips om het te verzachten met dagelijkse gewoontes of middelen. Lees verder in dit artikel en ontdek wat het beste middel tegen overgangsklachten is in 2022.

Laatste check op september 2021

#1 Vitals Vrouwenformule beste overgang tabletten

#2 Beste middel tegen menopauze Crème 

 

#3 WOMEN’S Formula menopauze

Vaak ervaren vrouwen in hun overgangsperiode en zelfs na de overgang veel klachten en ongemakken. Sommige hiervan veroorzaken pijn en weer andere verstoren het dagelijks functioneren. De meest voorkomende overgangsverschijnselen zijn, nachtelijk weten, opvliegers, slaapstoornissen. Maar de klachten zijn niet gelimiteerd tot deze drie, heel veel vrouwen krijgen ook last van migraine, stemmingswisselingen, seksuele veranderingen, depressie, droge huid, vaginale klachten. Gelukkig zijn er middelen die kunnen helpen om deze klachten te verminderen en weg te werken. In deze koopgids geven wij uitleg over beste middel tegen overgangsverschijnselen zoals de beste overgang tabletten die je kunnen helpen in je strijd tegen overgangsverschijnselen.

 

#1 Vitals Vrouwenformule pro 45+

De Vitals tabletten zijn speciaal ontwikkeld om de overgangsklachten tegen te gaan. Er zijn verschillende ingrediënten erin verwerkt die verlichting en verlossing bieden. Het bevat Maca, dit is speciaal gemaakt om de balans in hormonen tijdens de overgang in evenwicht te houden. Zilverkaars helpt bij overgangsverschijnselen, Ashwagandha, die al sinds Eeuwen in het Oosten wordt gebruikt, biedt een balans voor fysieke en mentale gesteldheid. 

Neem bij overgangsklachten tweemaal dags 1 tablet per dag in, doe dit samen met een maaltijd. De dosering kan verhoogd worden als je de klachten niet ziet verminderen, je kan dan tweemaal daags twee tabletten bij een maaltijd innemen. Indien je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het innemen van deze tabletten verboden.

Ook te koop via:

#2 Menopauze, Oestrogeen en progesteron creme

Heb je last van vaginale droogte, stemmingswisselingen, opvliegers en libido verlies dan is deze crème de wondermiddel voor jou. Deze klachten ontstaan als gevolg van een tekort aan oestrogeen, in deze creme is fyto oestrogeen en progesteron verwerkt. Want de klachten ontstaan niet alleen door oestrogeen tekort, ook progesteron tekort kan leiden tot klachten.

Met deze progesteron creme breng je je hormonen snel in balans, er zijn geen chemische toevoegingen aan dit product. De progesteron creme is zodanig ontwikkeld dat het gelijk wordt opgenomen door je lichaam. Progesteron creme heeft de eigenschappen die het mogelijk maakt om omgezet te worden in andere hormonen, hierdoor vult het alle tekorten bij. De fyto-oestrogeen zorgt ervoor dat je ook van oestrogeen geen tekorten hebt.

Ook te koop via:

#3 WOMEN’S Formula menopauze

De Women’s formula is ontwikkeld om aan de vrouwelijke behoeften te kunnen voldoen. Het is een voedingssupplement die helpt om bij menopauze de klachten te kunnen opvangen. Het is geen geneesmiddel of vervanging voor een evenwichtige voeding, let daarop. Wel zijn het een van de beste overgang tabletten in omloop. Het helpt om je lichaam voor te bereiden op de veranderingen die menopauze met zich meebrengt. 

De plotselinge warmtebuien en humeur schommelingen worden voorkomen met deze formula, De effecten van vervroegd veroudering worden ook tegengegaan. De natuurlijke ingrediënten dragen zorg voor deze functies van de formula. Het bevat calcium die bijdraagt tot stevigheid van de beenderen. Soja Isoflavonen, namelijk fyto-oestrogeen, die zorgen dat ongemakken tijdens de menopauze worden afgeremd. Magnesium biedt bescherming tegen tijdelijke vermoeidheid. 

Ook te koop via:

Best getest middel overgangsklachten 2022

Meestal begint de overgang/ menopauze rond de 45-55 jaar, het kan voor de 40ste voorkomen bij vrouwen met gezondheidsproblemen gerelateerd aan de voortplantingssysteem. Waarbij overmatig hormonale behandeling voor een vroegtijdige meno-pauze kan zorgen.

Maakt niet uit of je een natuurlijke overgang hebt, of een vroegtijdige veroorzaakt door je medische conditie. Overgang/ menopauze zorgt bij heel veel vrouwen voor klachten. Eigenlijk bij alle vrouwen, maar bij sommige zijn de klachten zo mild dat ze niks merken of niet te lang stil staan erbij. Ongeacht wat het geval is, de klachten zijn niet prettig en daarom hebben wij drie producten tegen deze klachten geselecteerd voor jou.

De Vitals formule en de Women’s Formula zijn beide tabletten die je moet innemen om klachten te verminderen of geheel teniet te doen. Je kan geleidelijk aan afbouwen met de dosering als je al verbetering voelt in je conditie. Voor de vrouwen die geen tabletten willen maar liever een ander soort product gebruiken, hebben wij de Menopauze Crème geselecteerd, deze crème brengt geweldige balans in je hormoonhuishouding en dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van klachten.

Oorzaken en tips tegen overgangsklachten

Overgangsverschijnselen ontstaan over het algemeen door verandering in de hormoonpeil in het lichaam. Tijdens de overgang verandert de lichaam van een vrouw van vruchtbaar naar onvruchtbaar. Dit kan ervoor zorgen dat de hormonen oestrogeen en progesteron dalen. Deze hormonen dragen zorg voor heel veel binnen ons lichaam, los van vruchtbare cyclus.

Een daling in deze hormonen brengt heel veel overgangsverschijnselen met zich mee. Maar je kan je lichaam voorbereiden op de overgang door jezelf bij te leren over het proces en zorg te dragen voor een natuurlijke opvang van dalingen in hormonen door je voeding. Er zijn heel veel voedingssoorten die je kan toevoegen aan je maaltijd om je oestrogeen op peil te houden. Deze worden fyto-oestrogeen genoemd, het is ontleend aan voeding.

Wat je kan bijvoegen aan je maaltijd zijn vezels, groenten en fruit. En nu denk je, welk dan? Groenten zoal asperges, broccoli, peulvruchten en groene paprika. Fruit zoals appels en peren, vezels zoals tarwe zijn natuurlijk middel tegen overgangsverschijnselen. Progesteron kan een boost krijgen door zink en magnesium inname te verhogen, eet groente en fruit met hoge zinc en magnesiumgehalte. Beweging en stoppen met roken en alcohol dragen ook bij aan het voorkomen van overmatige klachten.