Nachtcreme

Opzoek naar de beste nachtcreme, of de beste creme tegen rimpels? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op september 2021

#1 Olaz Total Effects

#2 NIVEA MEN Active 

#3 Garnier SkinActive 

InleidingSinds jaar en dag worden we doodgegooid met reclames over hoe belangrijk het is om behalve dagcremes, ook een goede nachtcreme te gebruiken. Wat velen zich afvragen is, of het wel nodig is, zo een nachtcreme. Dat dagcremes je huid overdag beschermen tegen schadelijke effecten van onder andere de zon, weten we intussen allemaal. Maar in de avond valt dit allemaal weg, is het dan wel nodig om nachtcreme te gebruiken? Het antwoord is ja! Nachtcremes hebben namelijk andere, belangrijke functies, waaronder herstel van de huid. Hierdoor worden ze gezien als een belangrijke creme tegen rimpels. Meer weten over het gebruik van nachtcremes? Of ben je gewoon opzoek naar de beste nachtcreme? Is er ook een nachtcreme mannen? Lees dan verder, deze koopgids vertelt je er alles over!

Top 5 Beste Nachtcreme 2022

[table id=6 responsive scroll /]

 

#1 Olaz Total Effects

Olaz is een wereldbekend merk op het gebied van verzorgingsproducten voor vrouwen. Het begon allemaal met de oprichter van Olaz die als blijk van liefde, een beauty fluid ontwikkelde voor zijn vrouw. Intussen is dat uitgegroeid tot een complete lijn van verzorgingsproducten, die bij vrouwen over de hele wereld, gewild zijn. Nachtcremes behoren ook tot deze categorie en de best verkopende op dit moment, is de Olaz Total Effects. De Olaz Total Effects is bestemd voor vrouwen met een normale huid. Waar deze nachtcreme vrouwen het meest bekend om is, is zijn multifunctionele werking.

Vandaar ook de naam Total Effects, in feite combineert dit product 7 huidvoordelen in 1: het zorgt voor hydratatie van de huid, maakt porien kleiner, de textuur van de huid wordt zachter, zorgt voor gelijkmatige teint van de huid, geeft je huid een glans, helpt bij het verstevigen van de huid en bovenal, het voorkomt vroege verschijning van rimpels. Zoals je ziet, zijn het allemaal functionele eigenschappen voor een normale huid, tezamen met een anti – rimpel effect. Olaz Total Effects bevat verder bestanddelen die een exfolierende werking hebben op de huid.

Denk hierbij aan een scrub, waarmee je dode huidcellen wegwast, zodat de huid de kans krijgt om nieuwe huidcellen aan te maken. Daar helpt deze crème dus ook bij. Opvallend aan dit product is, dat het niet zo vettig is, zoals we gewend zijn van de meeste nachtcremes. Hierdoor trekt het makkelijker, ideaal voor mensen die niet echt van een vettige crème houden. Om het geheel af te sluiten, heeft de Olaz Total Effects nog een vitaminecomplex van onder andere vitamine B3, provitamine B5, vitamine E en antioxidanten.

Deze helpen allemaal mee in het herstelproces en geven je gezicht weer een frisse uitstraling. Voor iemand die opzoek is naar een kwalitatieve nachtcreme, die qua werking meer dan compleet is en helpt bij het verminderen van verouderingseffecten, is de Olaz Total Effects zeker een aanrader.

Ook te koop via:

#2 NIVEA MEN Active Age nachtcrème mannen

Ook de mannenhuid heeft behoefte aan ondersteuning bij herstel van de huidcellen. Vele merken hebben daarom nachtcremes ontwikkeld die speciaal voor mannen bedoeld zijn. Een zo een merk is de welbekende Nivea, met de Nivea Men Active Age. Deze nachtcreme is in feite voor alle huidtypen, maar vooral mannen met een droge huid zullen hier veel baat bij hebben. Dit heeft allemaal te maken met de eigenschappen. Goed bekeken is de Nivea Men Active Age bijna hetzelfde als de Olaz Total Effects, alleen is deze voor mannen bedoeld. En hiermee is het voor mannen ook een van de best geteste collageen crème op de markt.

Net als Olaz Total Effects, heeft Nivea Men Active Age een combinatie van ingredienten, die voor een totaal – effect zorgen. Behalve dat het de huid hydrateert, helpt Nivea Men Active Age bij verbetering van de elasticiteit, contouren en stevigheid van de huid. Dit heeft alles te maken met de nodige steun tijdens herstel van huidcellen in de avonduren. Daarnaast worden rimpels met het gebruik van deze nachtcreme, zichtbaar minder, het heeft dus een anti – rimpel effect.

Deze ondersteunden werking heeft Nivea Men Active Age te danken aan werkzame stoffen zoals creatine en caffeine, stoffen die het process van cel vernieuwing herstellen. De crème is dermatalogisch getest en komt in een flesje met handige spuitdopje. Voor de mannenhuid die extra ondersteuning nodig hebben bij herstel, is de Nivea Men Active Age een prima product, kwalitatief en dermatalogisch getest. In de ogen van onze experts, is dit dan ook de beste nachtcreme mannen van 2020!

Ook te koop via:

#3 Garnier SkinActive Hydra Bomb

Het Franse merk Garnier doe took hele goede zaken op het gebied van schoonheidsproducten voor zowel de man als de vrouw. Als je opzoek gaat naar goede nachtcremes, kom je verzekerd een aantal Garnier producten tegen. Een van de meest populaire op dit moment is de Garnier SkinActive Hydra Bomb, een verzorgende nachtcreme voor vrouwen. Deze nachtcreme is te gebruiken voor alle huidtypen. Haar belangrijkste eigenschap vind je al in de naam van deze crème, de Garnier SkinActive Hydra Bomb is een geweldige manier om de vochtbalans van je huid weer in orde te krijgen.

Dit is vooral nodig bij vrouwen met een droge huid. Dit is dan ook de beste nachtcreme droge huid en over het algemeen een van de best geteste gezichtscreme vrouwen. Er wordt zelfs aangegeven dat deze nachtcreme beste na aanbrengen, tot zeker 5 huidlagen naar binnen dringt! Behalve de werkzame stoffen die zorgen voor hydratatie, bevat de Garnier SkinActive Hydra Bomb granaatappelextract. Van deze stof wordt gezegd dat het een uitstekende antioxidant is voor de huid. Naast ondersteuning helpt deze crème ook bij het minder zichtbaar maken van rimpels en fijne lijntjes op het gezicht.

Bij regelmatig gebruik ziet je gezicht er weer fris en gezond uit. De Garnier SkinActive Hydra Bomb heeft een unieke gel – crème textuur, waardoor het bijna vloeibaar is en makkelijk in te masseren is op het gezicht. Deze crème is verder dermatalogisch getest en vrij van parabenen. Voor een extra boost aan vocht en anti-oxidanten die helpen bij herstel van de huid en het verminderen van rimpels, heb je deze SkinActive Hydra Bomb van Garnier nodig.

Ook te koop via:

#4 Biodermal Anti Age 60+ beste creme tegen rimpels

Naarmate je ouder wordt, heeft je huid meer verzorging en ondersteuning nodig. Ook zullen de eerste rimpels verschijnen, maar dit is onder controle te houden door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Biodermal weet daar alles van en brengt de noodzakelijke producten op de markt. Zo ook deze Biodermal Anti Age 60+, een nachtcreme die speciaal voor de iets oudere huid ontwikkeld is. In tegenstelling met andere cremes uit deze top 5, wordt de Biodermal Anti Age 60+ gerekend tot unisex, het is dus door zowel mannen als vrouwen te gebruiken.

Het gaat dan vooral om degenen die 60 jaar en ouder zijn, personen met een rijpe huid. Op deze leeftijd heeft je huid heel wat te verduren, je gezicht verliest langzaam volume en contouren, waardoor het op den duur dof en sterk verouderd uit gaat zien. Ook zal je vaker rimpels en fijne lijntjes zien. Dit is dus een goede nachtcreme oudere huid verzorging. De Biodermal Anti Age 60+ kan dit allemaal redelijk goed onder controle krijgen, dankzij haar ingredienten. Vitamine A in de crème zorgt er bijvoorbeeld voor dat herstel van cellen wordt ondersteund, terwijl macadamia olie en shea butter de huid voeden.

Natuurlijk zijn er ook speciale stoffen die de vochtbalans herstellen en helpen om rimpels te voorkomen. Je huid is met deze crème weer sterk genoeg om tijdens de herstelperiode voldoende nieuwe huidcellen aan te maken, zodat je huid na een tijdje zijn glans weer terugkrijgt. De Biodermal Anti Age 60+ is dermatalogisch getest en pH huidneutraal. Ook de mannen en vrouwen met een rijpere huid, hebben recht op ondersteuning en verzorging van de huid. Behoor je ook tot deze groep en zie je je glans graag weer terug komen, gebruik dan de Biodermal Anti Age 60+ dit is in zijn geheel de best geteste creme tegen rimpels.

Ook te koop via:

#5 NIVEA Essentials

De top 5 sluiten we af met een merk die we al eerder hebben gehad, maar deze keer gaat het om een nachtcreme speciaal voor vrouwen. De Nivea Essentials is een verzorgende nachtcreme die verrijkt is met amandelolie. Van amandelolie is bekend dat het zeer positieve en voedende effecten heeft voor de huid. Deze nachtcreme is een aanrader voor de vrouwen die vaker last hebben van een droge, geirriteerd en/of rode huid. Nivea Essentials is dus bedoeld voor de gevoelige/droge huid.

Daarom is een van de belangrijkste eigenschappen van deze crème, de hydratie van de huid. In vergelijking met andere cremes, zul je hier zien dat het grootste deel van de werkzame stoffen te maken hebben met het op peil brengen van de vochtbalans van de huid. Daarnaast helpt de crème, zoals alle andere bij de ondersteuning van het natuurlijk herstelproces van de huidcellen. Uiteindelijk sta je smorgens op met een fris en ontspannen gevoel, je huid weer soepel en glad. Zie jij dit ook heel graag aan je gezicht en heb je nog erbij een gevoelige huid, dan is Nivea Essentials een echte aanrader!

Ook te koop via:

Nachtcreme review

Met het gebruik van dagcreme proberen we onze huid te beschermen tegen schadelijke effecten uit de omgeving, met als einddoel dat de huid niet vroegtijdig gaat verouderen. Met een dagcreme wordt ook getracht, vroege rimpels te voorkomen. Echter, wat men vaak niet doorheeft is, dat om deze dingen te bereiken, een dagcreme ondersteuning nodig heeft van een goede nachtcreme . Waarom eigenlijk? Het antwoord op deze vraag zit in de werking van nachtcréme. Aan de hand van onze reviews vind je zeer gemakkelijk de beste nachtcreme 2019 en de beste nachtcreme 2020.

Wat is een goede nachtcreme en wat is hier de functie van?

Overdag heeft onze huid baat bij een krachtige beschermingslaag tegen onder andere UV stralen van de zon, stof, vuil, enz. Daar helpt een dagcreme mee. In de avond zou je denken dat alles eigenlijk in rust is, maar juist op die momenten is je huid hard aan het werk om schade te herstellen: gebleken is dat herstelwerkzaamheden in de avond tweemaal zo intensief worden, in vergelijking met overdag. Zo heb je bijvoorbeeld dat gifstoffen worden afgevoerd, de vochtbalans wordt hersteld, vetten worden aangemaakt, enz. Nachtcremes zijn op deze momenten een noodzaak, omdat ze ondersteunend werken bij herstel van je huid. Specifieke functies van een nachtcréme zijn onder andere:

  • Hydratatie van de huid. De belangrijkste functie van een nachtcreme is het inbrengen van vocht. Dit heeft een voedend effect op de huid.
  • Ondersteunt de productie van elastine en collageen. Dit houdt de veerkracht je huid op peil, waardoor je huid soepeler wordt en er minder rimpels ontstaan.

Om deze eigenschappen is een nachtcreme vaak veel vettiger dan dagcremes. In de avond is herstel gaande, waardoor huidcellen trager en diepgaander werken, de huid zal dan alle tijd nemen om deze crème op te nemen en te laten intrekken.

Verschillende soorten nachtcremes

Evenals bij dagcremes, heb je bij dagcremes een onderscheid in verschillende typen. Dit heeft te maken met de behoefte van de huid, elke persoon heeft een andere huid met andere behoeften. Daarom is het best mogelijk dat de nachtcreme die zo goed werkt bij je vriendin, helemaal geen effect heeft op jouw, gewoon omdat je een ander huidtype hebt. Op basis van deze huidtypen, zijn de volgende soorten nachtcremes te vinden:

  • Nachtcreme voor de normale huid. De normale huid is wat een ieder graag wilt hebben, de huid heeft niet bijzonder veel last van extreme droogte of vettigheid, meestal heeft het een zachte structuur. Om dit zo te houden en rimpelvorming te voorkomen, is een nachtcreme noodzakelijk.
  • Nachtcreme voor vettige huid. Bij een vette huid zijn de talgklieren overactief, waardoor de huid alsgevolg van de talg, een vettige glans krijgt. Hierdoor krijg je vaker last van puistjes en mee-eters. Een nachtcreme voor de vettige huid kalmeert de talgklieren.
  • Nachtcreme voor drogen huid. Bij dit type huid is er een tekort aan zowel vocht als vet, waardoor je het effect van de zon en andere schadelijke factoren nog groter wordt. Een nachtcreme voor dit huidtype voedt en hydrateert de huid.

Gebruik van nachtcreme

Om het effect van een nachtcreme zo optimaal mogelijk te maken, is het belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt. Wat je altijd als eerst moet doen, is de huid reinigen. Zorg ervoor dat alle vuil, zweet en makeup resten goed worden weggewassen. Pas dan heeft het zin om een nachtcreme aan te brengen. Doe je dit niet, dan bereik je eigenlijk niets. Integendeel ga je met het inmasseren van de crème op een vuile huid, bacterien de kans geven om nog dieper in de huid binnen te dringen! Waarop je ook moet letten, is dat een nachtcreme niet gebruikt kan worden als dagcreme.

Vele mensen struikelen hierover, maar het komt erop neer dat nachtcremes niet beschermen tegen de schadelijke UV van de zon, omdat ze geen SPF beschermingsfactor hebben. Voor bescherming overdag heb je dus echt een dagcreme nodig. Heb je toevallig geen budget om beide cremes aan te schaffen, dan zou je kunnen zoeken naar een universele crème, die zowel overdag als savonds gebruikt kan worden. Een laatste punt bij het gebruik van dagcremes is met betrekking tot de prijs en het merk.

Zoals bij vele schoonheidsproducten het geval is, zien we dat nachtcremes ook varieren van goedkope tot relatief duurdere producten. In feite verschillen deze producten niet veel van elkaar qua werking, ze hebben allemaal dezelfde werkzame stoffen. Wat eventueel wel mogelijk is, is dat dure producten een hogere concentratie van de werkzame stoffen bevatten. Wat we ook vaker zien, is dat men na enige tijd een favoriet merk heeft, die jaar in jaar uit gebruikt wordt. Het vervelende hieraan is, dat vooral bij nachtcremes met extra, anti – rimpeleffect, de huid bij regelmatig gebruik van dezelfde crème, niet meer reageert op de werkzame stoffen. Het effect wordt dan minder. Het is daarom aangeraden om van tijd tot tijd van nachtcreme te veranderen, zodat je lange tijd kan profiteren van de effecten.

De best geteste nachtcreme

Verzorging en ondersteuning van de huid zijn niet alleen overdag, maar ook savond erg belangrijk. In de avond gaat de huid herstellen van alle schadelijke effecten en tijdens dit intensief herstelproces kan het best wat hulp gebruiken. Dat is precies wat een nachtcreme doet. Ga je opzoek naar de beste nachtcréme? let dan op je huidtype en koop niet perse een duur product. Belangrijk is ook om af en toe van nachtcrème te wisselen. Hulp nodig bij het uitzoeken? Gebruik dan onze top 5 van de beste nachtcreme test!