Rosacea crème

Opzoek naar de beste rosacea crème? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op januari 2021

#1 Biodermal Couperose crème

#2 Gladskin Rosacea Cream

#3 DemoDerm rosacea crème

Cremes worden sinds jaar en dag gebruikt als middel tegen een heleboel dingen, met als belangrijkste taak om de huid te beschermen. Heel bekend zijn de verschillende dag – en nachtcrèmes. Het handige aan deze smeersels is, dat je met de juiste combinatie van ingrediënten, voor vrijwel elke aandoening een crème zou kunnen bereiden. Zo een product is de welbekende rosacea crème. Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening in het gezicht. Een heleboel mensen, vooral vrouwen hebben hier last van en men is er vaak niet van op de hoogte, dat zoiets simpels als een crème, kan helpen de symptomen onder controle te krijgen. Wat rosacea crème precies voor je huid kan betekenen en welke de beste beste rosacea creme van dit moment zijn, lees je in deze koopgids!

Top 5 Beste Creme Tegen Rosacea

[table id=8 responsive scroll /]

 

#1 Biodermal Couperose crème 

Ook te koop via:

#2 Gladskin Rosacea Cream

Rosacea wordt gezien als een verergerde vorm van couperose, wat reden genoeg is om kwaliteits producten te gebruiken bij de verzorging van je huid en behandeling van de rosacea. Zo een kwaliteitsproduct is de Gladskin rosacea crème. Gladskin is een Europees merk en bevat behalve de rosacea crème, meerdere producten die allemaal bedoeld zijn om de huid te beschermen en behandelen bij huidaandoeningen. Deze rosacea crème is te gebruiken door zowel mannen als vrouwen, met een droge em gevoelige huid. Maar hoe werkt het precies in verband met rosacea?

De Gladskin rosacea crème heeft een bepaalde, werkzame stof die specifiek de bacterie Staphylococcus aureus doodt. Deze bacterie komt van nature voor op onze huid, bij mensen met een gevoelige huid kan het echter zorgen voor infecties, met als gevolg de rosacea symptomen of het verergeren van deze symptomen. De Gladskin rosacea zorgt er dus voor dat deze ontstekingen voorkomen worden, je minder last krijgt van puistjes en roodheid.

Het voordelige aan deze crème is, dat het niet alle bacterien op je huid doodt, dat is eigenlijk ook niet nodig, omdat er ook enkele goede bacterien daartussen zitten die bepaalde functies hebben voor de huid. De crème komt in een handige spuitflacon en bevat geen geurstoffen. Klein minpuntje is dat er wel alcohol in voorkomt. Concluderend kan gezegd worden dat de Gladskin een prima product is, om je rosacea mee onder controle te houden, vooral gezien het feit dat het specifiek de oorzaak van rosacea aanvecht.

Ook te koop via:

#3 DemoDerm rosacea & acne crème

De naam DemoDerm is misschien niet zo bekend, maar toch is deze crème wereldwijd een bestseller. In het buitenland staat de DemoDerm bekend als de ZZ crème. Deze DemoDerm creme is gemaakt om de symptomen van zowel rosacea als acne te bestrijden. Het is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen met een gevoelige, droge huid. De crème komt in een klein potje van 20 ml en is vrij van alcohol en geurstoffen. DemoDerm rosacea crème heeft als actieve stoffen zinkoxide en zwavel.

De bedoeling is dat je de crème dun aanbrengt op de plekken waar je last hebt van rosacea of acne. Vanwege de aanwezigheid van zwavel, wordt aangeraden om eerst te testen of je niet allergisch bent tegen een van deze bestanddelen. Regelmatig aanbrengen van de crème zorgt ervoor dat je binnen 2 weken al, minder last krijgt van een rode en gevoelige huid. Ook worden puistje en ander oneffenheden zichtbaar minder. Behoefte aan iets sterkers zoals zwavel en weet je zeker dat je daar niet allergisch tegen bent? Dan is de DemoDerm rosacea wellicht geschikt voor jouw.

Ook te koop via:

#4 Grahams Rosacea

Grahams is een Australisch merk van producten bestemd voor huidverzorging, van shampoo en body lotions tot zonnebrand en badproducten. Kenmerkend voor al deze producten is, dat ze voor het overgrote deel bestaan uit natuurlijke ingredienten, het gebruik van chemische bestanddelen wordt zoveel als mogelijk vermeden. Hierdoor zijn Graham producten erg mild voor de huid. Zo ook de Grahams rosacea crème. Deze crème is te gebruiken door mannen en vrouwen met een zeer gevoelige en droge huid.

De basis van de Grahams rosacea crème bestaat namelijk uit stoffen (op natuurbasis) die het vochtgehalte van de huid op peil houden, door een soort barriere te creeeren. Daarnaast kalmeert het de huid, waardoor rosacea symptomen zichtbaar worden. Minder rode huid, minder puistjes. Het grootste voordeel aan deze crème is, dat het behoorlijk mild is voor je huid. Degenen die een zeer gevoelige huid hebben, kunnen het zonder probleem, meerdere keren per dag gebruiken.

Bij het aanbrengen hoef je ook niet al te zuinig mee om te gaan, de crème smeert goed en voelt niet vet aan. Het is verder vrij van alcohol en parabenen. Als extraatje kun je Grahams rosacea behalve als behandelmiddel ook gebruiken als cleanser, na het aanbrengen kan de crème dus afgespoeld worden. Extreem gevoelige huid en weet je niet meer wat te gebruiken voor al die rosacea symptomen? Grahams rosacea crème is dan een echte aanrader!

Ook te koop via:

#5 AVA Cosmetics – Rosacea Repair

AVA Cosmetics is, zoals de naam het reeds zegt, een product van cosmetische producten. Het doel van dit Europees merk is, om consumenten te voorzien van een zo natuurlijk mogelijk product, zonder onnodige chemische bestanddelen. Dit zie je ook terug in de verschillende AVA producten, waaronder de Rosacea Repair. Rosacea Repair is te gebruiken door mannen en vrouwen en geschikt voor alle huidtypen, maar de doelgroep zijn degenen met een gevoelige huid.

In tegenstelling tot de andere cremes uit deze top 5, is de Rosacea Repair alleen voor gebruik in de avond, het is als het ware een nachtcreme. De crème bevat een aantal, voedende, beschermende en herstellende ingredienten zoals hesperidine, centella asiatica-extract, bèta-glucaan en zoethoutextract. De combinatie van deze bestanddelen zorgt onder andere ervoor dat: bloedvaten in de huid versterkt worden en de bloedcirculatie beter wordt. Hierdoor ziet het gezicht er minder rood uit.

Daarnaast heeft de crème een soort verlichtende, kalmerende werking op de huid. Zwelling en jeuk worden minder en je huid is minder gevoelig voor irritatie. Al met al is de Rosacea Repair van AVA Cosmetics een zeer geschikt product voor degenen die een combinatie effect willen, dus niet alleen rosacea symptomen behandelen, maar ook de huid versterken, zodat het minder gevoelig wordt voor de rosacea aanvallen.

Ook te koop via:

Best geteste Rosacea Cremes

Behalve dat de huid een van de belangrijkste delen uitmaakt van je lichaam, is het ook een van de meest gevoelige. Meer dan eens krijgen we te maken met een irritatie of andere huidaandoening. Zo een aandoening is rosacea. Rosacea komt heel vaak, bij een heleboel mensen voor. Toch zijn maar weinig op de hoogte hiervan, omdat ze vaak niet doorhebben dat ze in de eerste plaats te maken hebben met een aandoening en dat deze ook een naam heeft.

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening, waarvan de symptomen vooral in het gezicht te zien zijn. Je krijgt dan te maken met roodheid van de wangen, neus, kin en het voorhoofd. Eventueel kan dit zich ook verspreiden naar hoofdhuid, nek, borst en oren. Kenmerkend voor rosacea is dat de momenten van zichtbare symptomen zich afwisselen met momenten, waarop de huid heel normaal is. Verder is het een chronische, niet besmettelijke aandoening.

Vaak wordt rosacea aangezien voor acne, maar het zijn twee verschillende dingen, met als grootste verschil, dat rosacea zich niet in de pubertijd voordoet, je krijgt er meestal pas tijdens je 30ste mee te maken. Ook is uit onderzoek gebleken dat voornamelijk vrouwen te maken krijgen met rosacea. Heb je van nature een lichte huidskleur en een lichte oogkleur? Dan is de kans op rosacea nog groter.

Deze aandoening zorgt voor heel wat ongemak in het dagelijks leven, maar met zoiets eenvoudigs als een rosacea creme als rosacea behandeling, kun je de symptomen behoorlijk onder controle krijgen. Welke de beste creme tegen rosacea zijn, lees je in onze rosacea review

Gezichtscreme rosacea, een goede oplossing tegen rosacea

Het vervelende aan deze aandoening is, dat symptomen van persoon tot persoon kunnen verschillen en dat je niet altijd, alle symptomen te zien krijgt. Echter, uit onderzoek blijkt dat bepaalde symptomen, de zogenaamde primaire symptomen bij vrijwel iedereen zichtbaar zijn. Dit zijn onder andere veelvuldig blozen (zonder aanleiding), hardnekkige roodheid dat lijkt op verbranden, kleine bultjes en puistjes en zichtbare, kleine bloedvaten.

Wat de exacte oorzaak van rosacea is, heeft men tot nu toe niet kunnen achterhalen. Wel is gebleken dat bepaalde, uitwendige factoren ervoor kunnen zorgen dat de symptomen van deze aandoening verergeren. Dit zijn onder andere het gebruik van alcohol, het klimaat, bepaalde medicamenten, overgevoeligheid voor bepaalde verzorgingsproducten (shampoo, zeep) en huidveroudering.

Rosacea behandeling tips

Rosacea is helaas nooit volledig te genezen, meer nog omdat elke persoon weer andere symptomen heeft, waardoor er geen universele behandeling gebruikt kan worden. Behandeling kan wel helpen om de symptomen enigzins onder controle te houden. Deze behandelmethoden varieren weer van persoon tot persoon, vaak moet je voor jezelf nagaan of externe factoren enig invloed hebben op het verergeren van je symptomen. De meest eenvoudige en effectieve rosacea behandeling is het gebruik van een goede rosacea creme. Een van de meest eenvoudigste behandelmethoden, is goede huidverzorging.

Door je huid goed te verzorgen, schoon te houden en te voorzien van de nodige beschermlagen, kun je de symptomen van rosacea al flink verminderen. Dit is waar de rosacea cremes komen bijkijken. Afhankelijk van de samenstelling, kunnen deze cremes 2 uitwerkingen hebben: ze onderdrukken de factoren die rosacea symptomen kunnen verergeren of ze hydrateren & voeden, zodat je huid minder gevoelig wordt voor de symptomen. Bepaalde cremes doden bacterien die voor verergerde rosacea symptomen zorgen, andere zijn gewoon een hydratatie middel.

Wat het best werkt voor je huid, zul je uiteindelijk ook zelf moeten bepalen. Wel wordt aangeraden om bij het uitzoeken van je producten, erop te letten dat ze geen prikkelende stoffen zoals alcohol, menthol en peppermint bevatten. Kies bij voorkeur ook producten zonder toegevoegde geurstoffen.

Behandeling rosacea

Huidverzorging is dus een eerste, goede stap om de symptomen van rosacea te verminderen. Natuurlijk zijn er ook andere dingen die gedaan kunnen worden. In de eerste plaats zou je je levensstijl moeten aanpassen, als blijkt dat alcohol, pittig eten en/of het klimaat je symptomen verergeren. Probeer deze dingen zoveel als mogelijk te vermijden. Een andere oplossing is inwendige medicatie. Artsen schrijven bepaalde medicijnen, meestal antibiotica voor, voor de behandeling van rosacea.

Soms krijg je ook een combinatie van orale en locale medicijnen (dus inwendig en uitwendig) om de symptomen zo goed als mogelijk onder controle te krijgen. Zorg er in ieder geval voor dat je dit met een arts bespreekt en niet op eigen houtje aan medicatie begint. Laserbehandelingen zijn een andere manier om de symptomen van rosacea voor lange tijd te onderdrukken. Hierbij worden de zichtbare bloedvaatjes op je gezicht verwijderd. Een gemakkelijkere en goedkopere behandeling rosacea is het gebruik van een rosacea créme.

Rosacea beste creme doet wonderen!

Rosacea is een huidaandoening die een heleboel mensen, voornamelijk vrouwen, flink wat narigheid bezorgt. Alhoewel rosacea niet volledig te genezen is, zijn de symptomen wel degelijk onder controle te houden en daar heb je niet veel voor nodig. Iets simpels als een rosacea crème kan al een heleboel verschil uitmaken. Nog geen geschikte crème gevonden? Kijk dan in onze top 5 van de beste rosacea cremes. De rosacea beste creme kan het leven voor veel mensen een heel stuk aangenamer maken!