Tongschraper

Opzoek naar de beste tongschraper? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op januari 2021

#1 Gum Tongreiniger

Ontwikkeld voor optimale reiniging van je tong.

#2 Koper-Tongreiniger

Gaat heel lang mee en is gemakkelijk in gebruik.

#3 Halita – Tongreiniger

Zorgt ervoor dat al het plak en de voedselresten verwijderd worden.

Een tongschraper of tongreiniger kan slechte adem verhelpen en voorkomen. Veel tandenborstels hebben aan de achterkant een bijbehorende tongschraper. Je kunt dus tijdens het poetsen meteen hiervan gebruik maken. Maar je kunt ook ervoor kiezen om een losse tongschraper te kopen. Een tongschraper helpt om een slechte adem te voorkomen. Onze mond is een broedplek voor bacteriën. Met een tongreiniger kun je al de  bacteriën van je tong weg schrapen. Ook verwijdert het plak en aanslag op onze tong. Er zijn verschillende soorten tongschrapers of tong reiniger te koop. Maar wat is nou precies de beste tong reiniger? Wij geven je er antwoordt op in deze koopgids. Opzoek naar een goede tongschraper? Wij hebben voor jou de top vijf beste tongschraper op een rij gezet in deze koopgids.

Top 5 Beste Tongschraper

[table id=16 responsive scroll /]

 

#1 Gum Tongreiniger – verwijdert plak en bacteriën van de tong

Hecht jij veel waarde aan je persoonlijke hygiëne? Dan ben je niet de enige. Ook bij Gum draait alles om hygiëne. Dit merk streeft ernaar om producten te maken voor een ieder die een sterk gebit wilt en sterk tandvlees. Zij bieden daarom alleen kwaliteitsproducten aan. Bij Gum vinden ze het namelijk niet genoeg om alleen je tanden met tandpasta te poetsen. Je gebit verdient ook andere zorg. Denk maar aan mondspoelmiddelen of mondsprays.

Met de producten van Gum is de kans op aften, verkleuringen, mondwondjes en gevoelige tanden een stuk kleiner. De Gum tong reiniger is ontwikkeld voor optimale reiniging van je tong. Het heeft twee rijen borstelharen en tongschrapers. De tong reiniger helpt plak en bacteriën van de tong te verwijderen en dat zorgt voor een frisse adem. Een slechte adem kan worden veroorzaakt door bacteriën op de tong. Mensen waarbij de tong wat ruwer is, hebben regelmatig last van tongbeslag.

De voedselresten en bacteriën blijven dan simpelweg ‘plakken’ op de tong. Dit beslag is meestal wit maar kan ook een donkere kleur hebben. Zeker rokers hebben een donkere kleur van het tongbeslag. Het is daarom belangrijk om je tong flink uit te steken tijdens het poetsen. De haren van een tandenborstel kunnen dit weg schrapen, maar een tong reiniger is meestal effectiever. De kop van een tongreiniger is meestal wat smaller, op die manier kun je gemakkelijk de achterkant van je tong schoon maken. Het schoonmaken van je tong zorgt voor een frissere adem en het verwijdert ook al het plak.

Ook te koop via:

#2 Tongreiniger van Koper

Ons tongoppervlak bevat diepe poriën en smaakpapillen. In deze poriën bevinden zich veel bacteriën en restanten van wat wij eten en drinken. Dit alles kan plak veroorzaken op onze tong. Plak op zijn beurt zorgt voor een slechte adem. De tong vormt voortdurend een laag van dode cellen, voedselresten en honderdduizenden bacteriën. Wordt deze laag niet regelmatig verwijderd of schoongemaakt dan blijft er dus een dikke laag op de tong, iets dat een van de voornaamste oorzaken is van het uit de mond ruiken. Daarbij komt dat de smaakpapillen ook bedekt raken en minder goed functioneren. Ook als je sterk geurende producten eet kan dit bijdragen aan een onaangename mondgeur.

Het dagelijks gebruik van een tongschraper, samen met het gebruik van de tandenborstel, is heel effectief voor de mondhygiëne. Sommige tandenborstels hebben aan de achterkant een eigen tongschraper, zodat je geen losse hoeft te kopen. Het belangrijkste is dat je de hele oppervlakte van je tong schoonmaakt. Steek je tong dus goed uit. Met een schraper zie je dat je een grote hoeveelheid afvalstoffen van de tong schraapt. Spoel steeds af onder de kraan en herhaal totdat het helemaal schoon is.

Deze tongschraper is gemaakt van koper, gaat heel lang mee en is gemakkelijk in gebruik. Pak de uiteinden van de reiniger met beide handen stevig vast en trek de voor gebogen reiniger met het middelste gedeelte over de tong. Spoel steeds weer af onder de lopende kraan. Gewoonlijk is drie maal schrapen voldoende. De hele dag schrapen is ook niet goed voor de tong.

Ook te koop via:

#3 Halita – Tongreiniger

Voor een frisse adem en een gezonde tong kun je een goede tongreiniger gebruiken. Hiermee wordt de tong mechanisch gereinigd. Sommige tandenborstels beschikken al over een tongreiniger. Voor een beter resultaat kun je ook een losse tongreiniger kopen. Uit diverse studies blijkt dat best veel mensen last hebben van een slechte adem.

Mensen die zich bewust zijn van hun slechte adem proberen de slechte adem te maskeren met kauwgom, frisse snoepjes en mondwaters. Maar met de producten van Halita kun je dit probleem beter aanpakken. Een tongreiniger zorgt ervoor dat al het plak en de voedselresten verwijderd worden. Door de dag heen eten en drinken we soms ook producten met een sterke geur. Dit kan ook bijdragen aan een slechte adem.

Op de markt zijn er verschillende tongschrapers te koop. Zo zijn er smalle en brede, rechte en gebogen, met haren en zonder haren. Op het moment dat het beslag zich alleen op de tong bevindt, dan kan een smalle gebruikt worden. Is de tong echter breed en zit ook het beslag in bijna de volle breedte van de tong, dan is het prettiger om een brede schraper te gebruiken. Een slechte adem? Dat staat vaak bovenaan het lijstje van afknappers. Dat wil jij natuurlijk voorkomen.

Iedereen maakt het liefst een goede eerste indruk. Door regelmatig de producten van Halita te gebruiken kun je zorgeloos uit huis. Halita maakt een eind aan de bacteriën in je mond die voor de nare geurtjes zorgen. Hierdoor wordt het weer leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook te koop via:

#4 Tongreiniger – Superieure kwaliteit (koper)

De tong vormt voortdurend een laag van dode cellen, voedselresten en honderdduizenden bacteriën. Verwijder of maak je deze laag niet schoon dan kan er een dikke laag ontstaan op je tong. Dit kan heel erg slecht gaan ruiken. Daarbij komt dat de smaakpapillen ook bedekt raken en minder goed functioneren. Veel mensen slapen ook vaak met de mond open, waardoor bij het opstaan de tong een vieze smaak heeft en droog aanvoelt.

Het dagelijks gebruik van een tongschraper, samen met een goed gebruik van de tandenborstel, is heel effectief voor de mondhygiëne. Een tongschraper is ook heel eenvoudig om te gebruiken. Na het poetsen schraap je over het hele oppervlak van de tong. Zorg ervoor dat je niet te ver achterin komt, want dat gedeelte van de tong waar zich grote smaakpapillen bevinden mag niet geschraapt worden. Spoel steeds af onder de kraan, en herhaal het proces tot er geen viezigheid meer is. Je kunt dit het beste in de ochtend en de avond doen.

Deze tongschraper is gemaakt van koper, gaat heel lang mee en is gemakkelijk in gebruik. Pak de uiteinden van de reiniger met beide handen stevig vast en trek de voor gebogen reiniger met het middelste gedeelte over de tong. Spoel steeds weer af onder de lopende kraan. Het is al voldoende om twee keer per dag hiermee te schrapen. Ook levert het betere resultaten dan de schraper van een tandenborstel. Deze maakt meestal niet de hele oppervlakte van je tong schoon.  Dit product is kwalitatief, gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een mooie uitvoering.

Ook te koop via:

#5 Tung Brush & Tung Gel

De Tung Brush en Tung Gel is de meest geschikte oplossing om de tong te poetsen. Het geeft je een schone tong en voorkomt een slechte adem. Door de borstel en de gel tezamen te gebruiken, heeft de gebruiker altijd een schone mond en een frisse adem. Soms gebruiken wij de borstelharen van een tandenborstel om onze tong mee schoon te maken.

Deze brush zorgt ervoor dat je de tong kunt poetsen zonder te moeten kokhalzen. Het heeft namelijk een laag profiel en een grote kop. De borstel heeft korte, harde haartjes, die effectief en comfortabel over de tongplak gaan. Om de borstel optimaal te gebruiken, maak je deze eerst warm en plaats je wat gel op de haartjes van de borstel.

De gel maakt het hele schoonmaakproces helemaal compleet. Het is fris, smaakt naar mint en zorgt ervoor dat bacteriën losgeweekt en verwijderd worden van de tongspleten. Ook voorkomt het een slechte adem. Deze complete oplossing is effectiever dan een gewone tandenborstel en tandpasta. Een tandenborstel is namelijk niet effectief voor het verwijderen van tongbacteriën. Het is namelijk speciaal ontworpen voor tanden. De bacteriën worden rond geduwd in plaats van verwijderd.

Met deze brush kom je comfortabel en effectief bij de achterkant van de tong waar de meeste bacteriën zitten. Voor een optimaal effect gebruik je dus de brush en gel samen. Daarnaast is het verstandig om de tong te borstelen nadat je je tanden hebt gepoetst. Dit kan twee keer per dag. Ook wordt het aangeraden om je tandenborstel elke drie maanden te verwisselen.

Ook te koop via:

Welke tongschraper is de beste?

Een tongschraper helpt een slechte adem te voorkomen of verhelpen. Onze mond is namelijk een broedplek voor bacteriën met al hetgeen we door de dag heen eten en drinken. Met een tongreiniger kunnen we de bacteriën verwijderen. Een schone tong hoort ook bij een dagelijkse mondverzorging. Veel tandenborstels beschikken aan de achterkant over hun eigen tongschraper. Maar je kunt het ook los kopen. Een schone tong zorgt voor minder aanmaak van  tandplak.

Er zijn verschillende soorten tongschrapers of tongreinigers te koop. Recht of gebogen, smal of breed, hard of zacht. Voor elke tong is er een passende reiniger. Zit de aanslag midden op de tong, dan kun je het beste een smalle tongreiniger gebruiken. Is de aanslag verder achter op de tong, kies dan voor een brede tongschraper. Sommige tongschrapers hebben ook een mint smaak erin verwekt. Dit werkt dubbel effectief dan een normale tongschraper.

Je tong schoonmaken hoeft niet met alleen een tongschraper of tongreiniger, maar kan ook in combinatie met een tong gel. Door de tong gel op de schraper te plaatsen kun je met de gel over de hele tong poetsen. De tong gel ontsmet, verzacht, houdt irritaties en ontstekingen tegen en het zorgt ook voor een frisse adem. Dit wetende vragen veel mensen zich af, welke tongschraper is de beste? Om een antwoord te geven op die vraag, hebben wij een koopgids opgesteld. In deze koopgids lichten wij de top 5 beste tong reiniger uit.

Tongschraper gebruiken

Een tongschraper gebruiken is heel makkelijk en je went er makkelijk aan. Immers, je tandenborstel heeft hoogstwaarschijnlijk al een tongschraper aan de achterkant. Toch zijn deze niet altijd effectief, omdat ze niet helemaal aan de achterkant van je tong kunnen komen. Mensen waarbij de tong wat ruwer is hebben regelmatig last van tongbeslag. De voedselresten en bacteriën blijven dan op hun tong haken. Dit beslag is meestal wit maar kan ook een donkere kleur hebben.

 

Vooral rokers hebben een donkere kleur  tongbeslag. Sommige schrapers bieden ook reinigingsgel aan voor op de schraper. De schraper moet je plaatsen op het laatste gedeelte van de tong. Daarna wordt de schraper zachtjes naar voren gehaald. Het wordt aangeraden dit 3 tot 5 keer te herhalen. Het is niet de bedoeling dat je je tong gaat borstelen door de schraper heen en weer te halen. Een schraper kun je twee keer per dag gebruiken.

Wat is de functie van een goede tongschraper?

Je tong schrapen is misschien niet een van de leuke momenten om te doen tijdens het poetsen maar het is wel de moeite waard. Beweeg niet te hard op en neer want dit kan wondjes veroorzaken op je tong.  Je kunt je tong overigens ook reinigen met je tandenborstel, dit is wel iets minder effectief.

Een schone tong draagt dus bij aan een betere mondgezondheid en gaat een slechte adem tegen. Maar het heeft meer voordelen. Ook kan je smaakbeleving intenser worden, doordat de smaakpapillen niet meer in de weg worden gezeten door het vuil dat er op je tong ligt. En hoe beter je je eten proeft, hoe sneller je verzadigd bent en hoe beter de spijsvertering is.

Daarnaast zorgt een schonere tong ervoor dat er minder tandplak wordt aangemaakt en dat vermindert de kans op gaatjes. Tongschrapers zijn niet duur en je kunt ze overal gemakkelijk vinden. Ze komen in verschillende soorten en zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.