Het is een droom van elke vrouw om met haar schoonheid op te vallen in de menigte, om te pronken met die perfecte look en de show te stelen. Mooie make-up kan de perfecte manier zijn om voldoende aandacht te krijgen en een onberispelijke huid te tonen. Make-up aanbrengen kan het beste met een make up spiegel.

Tip 1: de huid reinigen en een vocht

De meest cruciale stap om mee te beginnen is om het gezicht en de hals grondig te wassen, zodat de huid wordt gereinigd van al het vuil en het stof dat zich op deze huid bevindt. Als de huid droog is, kan een vochtinbrengende crème op waterbasis aangebracht worden, ook wel een hydraterende crème genoemd. Dit zorgt voor een perfecte vochtbalans die de huid nodig heeft.

Tip 2: het aanbrengen van een concealer en foundation

Een concealer wordt het beste aangebracht door middel van verschillende stippen over het hele gezicht en de hals te plaatsen. Vervolgens moet je deze inwrijven via zachte, cirkelvormige bewegingen. Het gebruik van een concealer kan vlekken bedekken. De toepassing van een foundation volgt daarna. Deze foundation moet je met je vingertoppen of een make-up spons aanbrengen. De foundation en de concealer moeten uniform gemend worden met elkaar. Dit kan je gemakkelijk controleren via een make up spiegel. Het is essentieel dat de kleur van de concealer een tint lichter is dan de tint van de foundation. Een poeder kan vervolgens worden gebruikt om de foundation langer mee te laten gaan.

Tip 3: gebruik de juiste kleuren

Het gebruik van de juiste kleuren op je gezicht is erg belangrijk. Ze helpen namelijk om je gelaatstrekken te accentueren. Daarom is het zorgvuldig aanbrengen van de juiste kleuren en andere make-up van het grootste belang. Je kan bijvoorbeeld je jukbeenderen accentueren door een donkere tint van blush toe te passen, die vanaf je wang naar je oorlellen toe wordt aangebracht. Hierdoor wordt de concentratie van kleuren in het midden van de wang vermeden. Hoewel een koperkleur een goede optie is voor een donkere huidskleur, zien lichtroze of perzikkleurige tinten er mooi uit op een lichte huidskleur.

Tip 4: eyeliners, oogschaduw en mascara

Ogen spreken boekdelen als het gaat om make-up. Ze kunnen gigantisch worden verbeterd met een eyeliner. Het geeft een mooie uitstraling in combinatie met de oogschaduw en mascara op de wimpers. Het aanbrengen van de oogschaduw kan lastig zijn. Daarom moet het voorzichtig gebeuren. Ook in dit geval is een make-up spiegel onmisbaar. Twee lagen mascara zorgen voor een finishing touch om de oogmake-up compleet te maken.

Tip 5: het gebruik van een lipliner

Wat betreft de lippen, kan een lipliner worden gebruikt om de kleur en de vorm van de lippen te accentueren. Dit is echter niet verplicht. Indien je het gebruikt, moeten de kleur van de lipliner en die van de lippenstift met elkaar overeenkomen, zodat ze mooi overvloeien. Je kan een kwast gebruiken die meer dekking en controle mogelijk maakt over de hoeveelheid van de aangebrachte kleur. Een vleugje glans geeft uiteindelijk een weelderige uitstraling aan de lippen.