Je huid heeft dagelijks veel te verduren. Je huid maakt alle seizoenen mee en wordt de ene keer blootgesteld aan priemende kou en snijdende wind en de andere keer aan felle zon. Ook zeep en schoonmaakmiddelen hebben invloed op de conditie van je huid. Om je huid goed te verzorgen gebruik je de producten van Cerave. Zo blijft jouw huid je beschermen.

Je huid is jouw optimale beschermer

Een goede huidverzorging is meer dan quality time voor jezelf. Je huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, straling en milieuvervuiling, maar ook stress. Als je huid in een slechte conditie is, krijgen bacteriën eerder vrij spel. Je huid zorgt ervoor dat je vochthuishouding op peil blijft en houdt je lichaam op temperatuur. Via je huid wordt zweet afgevoerd samen met afvalstoffen. Zit je niet goed in je vel, dan is je huid vaak het eerste waar je dat aan ziet. Des te meer reden om je huid goed te beschermen.

Hydrateren is belangrijk

Je huid is het laatste deel van je lichaam waar vocht naar toe gaat. Daarom ligt een droge en strakke huid gauw op de loer. Zelfs water kan je huid al uitdrogen. Zowel in de zomer als in de winter gebruik je Cerave hydraterende melk. De stoffen in de crème leggen een beschermlaag over je huid waardoor het vocht uit je huid niet verdampt. Je gebruikt de crème zowel voor je gezicht als de rest van je lichaam. Dat scheelt een hoop flesjes op de plank in je badkamer. Je masseert de crème licht in en de crème doet 24 uur lang zijn werk. Jij merkt hier niets van, want de crème is zo ingetrokken. Blijf je de crème gebruiken, dan gaat deze ook vocht vasthouden in je huid. Je ziet dat je huid er stralender uitziet en je rimpels vervagen. Ook voelt je huid elastischer aan waardoor je er jonger uitziet. Hydrateren draait niet alleen om uiterlijk. Als je je huid hydrateert, zit je letterlijk prettiger in je vel. Je hebt minder snel last van jeuk en het trekkerige gevoel is verdwenen.

Kies de verzorging die bij jouw huid past

Om een optimaal resultaat te bereiken is het belangrijk dat je verzorgingsproducten kiest die zijn afgestemd op jouw huidtype. Vaak heb je een combinatie van verschillende huidtypes. Je blijft meestal niet je hele leven hetzelfde huidtype houden. Als je ouder wordt, verandert je huidtype. Een droge huid voelt vaak trekkerig aan en soms heb je ook last van schilfertjes. Bij een vette huid heb je vaak een milde glans op je wangen en soms heb je last van puistjes en mee-eters. Een normale huid heeft geen schilferige of vette plekken en ziet er gezond uit. Bij een gemengde huid zijn je kin, neus en voorhoofd vaak vet en voelt de rest droog aan.

Verzorg je huid met een product dat geschikt is voor jouw huid.