Gellak is op dit moment enorm populair onder de dames. Dat is ook niet vreemd want dankzij deze uitvinding heb je in een handomdraai prachtig gelakte nagels voor een lange tijd. Anders dan met gewone nagellak hoef je niet bang te zijn dat je er stukjes aftikt. Ook is het meer dan prettig dat wanneer je nagels onder de daarvoor bedoelde drooglamp zijn geweest, nog afgeven of beschadigen. De lak is droog en hard. Je kunt er meteen alles mee doen en je hoeft totaal niet meer voorzichtig te zijn. Na ongeveer een week of drie zie je bij de nagelriemen een kleine uitgroei ontstaan, op dat moment ga je opnieuw naar je nagelstyliste, je kiest een ander kleurtje uit en in een uurtje ben je klaar voor weer drie weken.

nagellak

Geen zin om naar de nagelstyliste te gaan?

Wanneer je een gellak behandeling ondergaat is de nagelstyliste ongeveer een uur bezig om je nagels mooi te krijgen. De oude gellak wordt verwijderd, je nagels worden gevijld in de gewenste vorm. Je kiest een leuke nieuwe kleur uit en de nieuwe lagen gellak worden aangebracht. Tussen de laagjes lak door moet je steeds met je hand onder de UV/LED hardingslamp. Vervolgens wordt de topcoat aangebracht en je nagelriemen verzorgd met een lekker ruikende olie. Een gellak behandeling kost ongeveer 35 euro. Maar wat doe je wanneer je geen tijd of geen zin hebt om naar de nagelstyliste te gaan? Of wanneer je 35 euro iedere drie weken toch wel een hoop geld vindt?

Zelf gellak kopen

Wanneer je een gellak behandeling bij een nagelstyliste om wat voor reden dan ook niet ziet zitten, dan kun je zelf ook gellak kopen en daarbij een gellak set aanschaffen. Wanneer je een beetje geduld en een vaste hand hebt, is het namelijk zeer eenvoudig om je nagels zelf te doen. Zo’n gellak set koop je bijvoorbeeld bij Yinger. Je hebt dan meteen alles in huis om deze perfecte langdurige nagellak zelf aan te brengen. Je maakt als het ware een klein nagelsalonnetje aan huis. Zo’n gellak set is erg compleet, je ontvangt maar liefst 11 accessoires en natuurlijk een UV/LED lamp. Je kunt ook zelf bepalen welke kleuren gellak je erbij wilt ontvangen. Je betaalt voor de set zo’n 130 euro, afhankelijk van welke set je koopt. Dat betekent dus dat je jouw set al terugverdiend hebt in 4 behandelingen of 12 weken.

Zelf gellak verwijderen

De gellak set zou niet compleet zijn wanneer er alleen accessoires voor het aanbrengen van de gellak bij zaten. Je moet natuurlijk ook je oude gellak goed kunnen verwijderen. Voordat je start met het verwijderingsproces is het verstandig om een handdoek of placemat op je tafel te leggen zodat deze niet kan beschadigen. Masseer altijd eerst goed je nagelriemen in met de meegeleverde Smooth Operator Cuticle Oil om ze te beschermen tegen de aceton in de Rapid Remover. Gebruik nu eerst de No Bluff Buffer om de top coat eraf te vijlen. Wikkel vervolgens de Rapid Remover Wraps met de remover om je nagels en laat dit ongeveer 15 minuten inweken. De laatste restjes gellak die nu nog op je nagels zitten kun je verwijderen met de Wonder Wood Stick. Nu zijn je nagels klaar voor een mooie nieuwe kleur Gellak. Masseer wederom je nagelriemen in met de Smooth Operator Cuticle Oil voordat je begint met het aanbrengen van de base coat en gellak.