Het maakt niet uit of je een beginner bent of een expert als het aan komt op make-up, handige tips en tricks kunnen altijd van pas komen. Eenvoudige trucks kunnen je bijvoorbeeld helpen die wing altijd perfect te krijgen of ervoor zorgen dat je maar één pallet nodig hebt voor je contouring én oogschaduw! Probeer deze handige tricks om je beste look te krijgen.

Breng eerst foundation aan en dan concealer

De gemakkelijkste manier om je make up routine een boost te geven, is door eerst je foundation aan te brengen en dan pas je concealer. Door met een laag foundation te beginnen wordt de verkleuring al tot een minimum beperkt, hierdoor creëer je een goede gelijkmatige basis voor de rest van je producten.  Vervolgens kun je met je concealer aan de slag gaan om alle resterende oneffenheden en vekleuringen weg te werken.

Poeder je wimpers

Wil je weten hoe je zachtere en vollere wimpers krijgt? Door een beetje doorschijnend poeder op je wimpers te doen! Doe eerste een laag mascara op en bestuif dan je wimpers met een zachte losse poeder. Dit zal ervoor zorgen dat je wimpers meer volumen krijgen en ze dikker laten uitzien. Voeg na de poeder nog een laag mascara aan om de poeder te bedekken.

Verfris je oude mascara!

Als je favoriete mascara een beetje klonterig begint te worden kun je een paar druppels zoutoplossing aan je mascara toevoegen. De zoutoplossing (zoals neusspray of oogdruppels) zullen ervoor zorgen dat je langer van je mascara kunt genieten en verlengt de houdbaarheid.

Gebruik oogschaduw als eyeliner

Heb je geen eyeliner? Geen enkel probleem! Met oogschaduw kan het lukken. Maak een hoek kwast vochtig met water of een fixing spray. Doe de vochtige kwast in de oogschaduw en breng dit aan zoals je gebruikelijke eyeliner. Voor een smokey eyeliner look laat je de oogschaduw een beetje drogen als het aan de kwast zit en ga je voorzichtig met een wattenstaafje langs de lijn om het een beetje zachter te blenden.

Verwarm je oogpotlood

Als je oogpotlood meerdere lagen nodig heeft om het juiste effect te verkrijgen, kun je eens proberen hem op te warmen door eerst een aansteker erbij te houden tot deze plakkerig wordt. Wacht wel een moment voordat je het aan je huid aanbrengt, het kan namelijk heet zijn. Het zal dan veel beter afgeven!

Dit waren al onze handige tricks, nu kun je een snelle make-up routine maken met het perfecte resultaat! Op zoek naam reviews? Bekijk hier rijschool Helmond review