Een SMILE ooglaserbehandeling is een procedure waarbij er sprake is van een zogenoemde flaploze methode. Dat betekent dat de buitenste hoornvlieslaag voor het grootste deel intact blijft. SMILE staat in dat kader als afkorting voor Small Incision Lens Extraction en is een revolutionaire ooglaserbehandeling te noemen. Er zijn nog een aantal voordelen te benoemen, zoals de snelheid van de behandeling. Ook verkleint de kans op complicaties na de behandeling, zoals droge ogen en infecties. Ontdek hier verder wat de stappen voor de behandelprocedure zijn van deze unieke ooglasermethode.

Behandeling stap voor stap

De SMILE Ooglaserbehandeling begint met een verdoving van de ogen met oogdruppels. Je voelt van de behandeling dan ook niets. Het ene oog wordt afgedekt en het andere oog wordt opengehouden met een ooglidspreider. Daarna maakt de specialist gebruik van een VisuMax Femtoseconde laser. Tijdens deze stap komt er een minitoegang kleiner dan 4 millimeter in het hoornvlies. Vervolgens vindt er via deze opening verwijdering van de lens plaats. De biomechanica van het hoornvlies krijgt hierbij maar met een minieme verstoring te maken. Het voordeel is dat er geen flapje nodig is. Door de invasieve methode om de lens te verwijderen, vindt er verandering van de vorm van het hoornvlies plaats. Dat houdt concreet in dat er sprake is van het corrigeren van de brekingsfout van het oog. Bij Laatjeogenlaseren.nl kan je meer lezen over deze behandeling en ook direct een afspraak inplannen.

Snelle behandeling en kortere hersteltijd

Na de SMILE ooglaserbehandeling is de hersteltijd korter in vergelijking met de toepassing van de flapmethode. De ooglaserbehandeling zelf duurt bovendien ook niet lang, want de hele behandeling neemt hooguit enkele minuten in beslag. Uiteraard is het oog na de behandeling als de verdoving is uitgewerkt enigszins gevoelig. Zo is het mogelijk dat je een paar uur irritatie aan je oog ondervindt. Het zicht is na zes weken volledig stabiel te noemen. Het is wel belangrijk om het oog na de behandeling goed te verzorgen, zoals met oogdruppels.

Kenmerken SMILE ooglaserbehandeling

Een van de unieke kenmerken van een SMILE ooglaserbehandeling is dat deze procedure de mogelijkheid biedt om nog hogere bijziendheid te behandelen. Het hoornvlies heeft een mechanische sterkte die gelijk blijft. Boven voorziet deze behandeling in minder napijn en is het ervaren van droge ogen sterk verminderd. Bij deze techniek is er sprake van het gebruik van een enkele laser. Daardoor is de behandeling ook veel sneller uit te voeren. Er vindt voor de toepassing van deze behandeling overigens wel een kort onderzoek plaats. Op basis hiervan is te beoordelen of de SMILE ooglaserbehandeling geschikt is.