Iedere ingreep is en blijft natuurlijk een bepaalde mate van risico, zo geldt ook voor het laten uitvoeren van een liposuctie behandeling. Uiteraard is de mate waarin er ook daadwerkelijk risico’s aanwezig zijn per ingreep verschillend. Wanneer we gaan kijken naar een liposuctie behandeling, zijn de risico’s minimaal, echter blijft ook hier het verhaal dat het afhankelijk is van verschillende factoren. Eén van die factoren is onder andere de gezondheid van je eigen lichaam, maar ook de manier waarop je wordt verdoofd. Kies je voor plaatselijke verdoving of ga je voor algehele narcose. Kortom, genoeg om over door te praten dus.

Wat is een liposuctie behandeling?

Loop jij meermaals per week in de sportschool, maar krijg je dat laatste laagje vet niet van je benen, buik of billen? Dan is een liposuctie behandeling een manier om dit wel te kunnen doen. De reden dat dit namelijk niet lukt, is omdat het zogeheten ‘vast’ vet is. Met een liposuctie behandeling worden deze vetcellen weggezogen, waardoor ze dus ook niet meer terug kunnen komen. Dit kan op verschillende plaatsen in het lichaam worden uitgevoerd, maar wordt vooral bij vrouwen bij de billen, buik en heupen gedaan.

Wat zijn de gevaren?

Net als bij iedere ingreep, heeft ook een liposuctie behandeling kans op complicaties. Het kans zijn dat er wellicht infectie optreden en in bepaalde gevallen kun je last hebben van wat nabloedingen. Houd er rekening mee, dat wanneer de operatie is uitgevoerd. Je huid wat kan verkleuren, vaak blauw en ook gevoelig is. Daarnaast zal je huid ook wel opzwellen en is het mogelijk dat het ietwat hard aanvoelt de eerste paar maanden. Dit zal als het goed is na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. 

Wanneer zie ik resultaat?

Wanneer je een liposuctie behandeling laat uitvoeren, dan moet je er rekening mee houden, dat je pas zeker naar ongeveer 9 tot 10 maanden het uiteindelijke resultaat krijgt te zien. Je lichaam moet immers even wennen aan de nieuwe situatie, waardoor het even tijd nodig.