Een huisdier is de steun en toeverlaat van mensen over de hele wereld. Bij liefdesverdriet is dat niet anders. Mensen voelen een sterke band met hun huisdier. Die is vergelijkbaar met die tussen vrienden en familieleden. Je leest hier hoe en waarom jouw huisdier troost biedt bij liefdesverdriet.

Sociale interactie leidt tot positieve gedachten

Mensen zijn in feite niet meer dan sociale dieren. Daarom voelen we ons beter wanneer we een band hebben met anderen. De omgang met dieren en mensen leidt tot de afgifte van hormonen. Cortisol en serotonine zijn twee van de belangrijkste. Deze stoffen geven ons een goed gevoel. We krijgen positieve gedachten en voelen ons in het algemeen beter. Dankzij de band me je huisdier ben jij hierdoor sneller over een relatiebreuk heen.

Huisdieren houden je bezig en in beweging

Bewegen is gezond. Dat geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Een huisdier houdt je in beweging. Een hond is het beste voorbeeld. Aangezien je die regelmatig moet uitlaten. Maar het voeren of kort spelen met een huisdier heeft eveneens effect. Een kleine boost maakt in zulke gevallen het verschil. Je leven krijgt meer structuur en je blijft in een bepaald ritme. Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij het bestrijden van liefdesverdriet.

Je hebt iets om voor te zorgen

Een huisdier is afhankelijk van jou. Dat geeft veel mensen een goed gevoel. Je hebt iets om voor te zorgen en daarom ben je nog steeds belangrijk. Deze gedachte heeft positieve gevolgen. Want een gevoel van nutteloosheid weegt mee bij depressieve gevoelens na een lange relatie

Een huisdier biedt gezelschap

Eenzaamheid is de meest voorkomende negatieve gevoel na een relatiebreuk. Een huisdier biedt dan uiteraard uitkomst. Want die is altijd bij je en laat je nooit in de steek. Bovendien zijn er overeenkomsten met de band met een partner en die met een huisdier. Want je hebt waarschijnlijk een unieke connectie met je huisdier die niemand anders heeft.

Een huisdier is het altijd met je eens

Dit moet benoemt worden. Een huisdier staat namelijk altijd aan jouw kant. Daarom geven ze altijd troost. Het maakt niet uit wat de oorzaak van het opbreken van de relatie is. Je huisdier zal je nooit veroordelen. Soms is het bovendien prettig om niet over je kapotte relatie te praten en toch steun te krijgen.

Gebruik tips en doorloop een stappenplan om zo snel mogelijk over je liefdesverdriet heen te komen.