Worstel je ooit met het weten hoe te om je make-up toe te passen? Heb je problemen met het vinden van de juiste kleuren of producten voor je huidtype? Als dat zo is, dan kan het oefenen op een make-up pop de perfecte oplossing voor je zijn! Poppen bieden een geweldige manier om nieuwe looks en technieken uit te proberen zonder je zorgen te maken dat je je echte gezicht verknoeit.

Bovendien zijn ze erg leuk om mee te spelen! In deze post geven we je enkele tips om een make-up pop te gebruiken om je schoonheidsvaardigheden te verbeteren. Dus blijf lezen voor alle details!

Om te voorkomen dat je een knoeiboel maakt bij het aanbrengen van schmink op een schminkpop, leg je eerst een laagje oud krantenpapier of iets dergelijks neer. Breng daarna een laagje vaseline of FACE PAINT REMOVER / reinigingsmiddel aan op de plekken die je gaat bewerken. Begin daarna met de lichtste kleur en bouw van daaruit op.

Verzegel tenslotte alles met een doorzichtige laag vernis of haarlak. En voilà! Je zou een schminkpop moeten hebben die perfect is om je techniek te oefenen zonder er al te veel rommel van te maken. De beste manier om te voorkomen dat foundation of blush op je kleren komt als je op een pop oefent, is door een schort te dragen.

Als alternatief kun je ook een deken op de grond leggen om overtollige make-up op te vangen. Zorg er tenslotte voor dat je je penselen na elk gebruik grondig schoonmaakt. Afhankelijk van het soort make-up dat je gebruikt, en de manier waarop het aangebracht wordt, kunnen verschillende methoden beter werken dan andere. Maar een paar algemene tips: als het even kan, probeer dan het gebruik van agressieve chemicaliën of schuurmiddelen om je make-up te verwijderen te vermijden.

Gebruik in plaats daarvan een zacht reinigingsmiddel en een paar zachte doekjes of wattenbolletjes. Begin met het verwijderen van opvallende hardnekkige make-up met een zachte schrobbeweging, en maak daarna met een lichte cirkelvormige beweging de rest van je gezicht schoon. Eindig door je gezicht met warm water af te spoelen en droog te deppen. Het is beter om water te gebruiken om de make-up van het gezicht van een schminkpop te verwijderen.

Voor echte mensen is het echter beter om make-up remover te gebruiken. Water kan ruw zijn en misschien niet alle make-up helemaal van je gezicht verwijderen. Make-up remover is zachter voor je huid en zorgt ervoor dat al je make-up verwijderd wordt. Bovendien is het belangrijk om al je make-up te verwijderen voor je naar bed gaat, zodat je niet eindigt met verstopte poriën en acne.

Een mogelijkheid is om je make-up af te wassen en opnieuw te beginnen. Maar de kans is groot dat je gewoon op hetzelfde resultaat uitkomt omdat je nog aan het oefenen bent. Een betere oplossing is om op jezelf te oefenen in plaats van op een pop. Op die manier kun je in het echt zien wat er goed uitziet en wat niet. Bovendien zul je mettertijd beter worden in het aanbrengen van make-up.

Blijf oefenen en je zult uiteindelijk in staat zijn de perfecte look voor jezelf te creëren. Voor sommigen levert elke dag oefenen misschien de beste resultaten op, terwijl voor anderen een keer per week oefenen juist goed is. Het hangt er allemaal van af hoe comfortabel je je bij het proces voelt en hoe snel je resultaten wilt zien. Maar in het algemeen is het een goed idee om regelmatig te oefenen, zodat het proces een tweede natuur wordt.

Op die manier zul je, als het tijd is om schmink op je echte gezicht aan te brengen, het snel en moeiteloos kunnen doen. Dus, oefen op je make-up pop en wordt een expert; dan kun je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen door een professionele make-up artiest te worden. We hopen dat deze blog heeft geholpen om je enkele geweldige tips die je goed zal dienen als je verder oefenen en perfectioneren van je ambacht.

Wat zijn enkele van je favoriete technieken? Laat hieronder een reactie achter!