Minerale make-up bestaat al eeuwen, maar is de laatste jaren steeds populairder geworden. Wat is het nu eigenlijk, en waar kun je de beste minerale make-up producten vinden? Blijf lezen om meer te weten te komen!

Minerale make-up is een soort make-up die bestaat uit natuurlijke mineralen, in tegenstelling tot de synthetische chemicaliën die in traditionele make-up voorkomen. Het heeft een lange lijst van voordelen vergeleken met traditionele make-up, waaronder:

 • Beter voor je huid: Minerale make-up bevat geen synthetische chemicaliën, dus is het beter voor je huid. Het veroorzaakt geen irritatie of acne zoals traditionele make-up dat wel kan;
 • Langer houdbaar: Minerale make-up blijft veel langer zitten dan traditionele make-up. Je hoeft het minder vaak aan te brengen, en het vervaagt of vlekt niet zo gemakkelijk;
 • Meer natuurlijke look: Minerale make-up geeft je een natuurlijker uiterlijk dan traditionele make-up. Ze klontert niet zoals traditionele foundation, en laat je huid ademen.

Er zijn een paar geweldige plaatsen waar je minerale make-up te koop kunt vinden, en enkele topmerken om te kopen zijn Bare Minerals, NARS, en MAC. Je vindt deze merken meestal bij je plaatselijke Sephora of Ulta, of online bij websites als Nordstrom of Amazon. Als je een meer betaalbare optie zoekt, maakt e.l.f. ook een geweldige minerale make-uplijn die bij de meeste drogisterijen verkocht wordt. Op de juiste manier minerale make-up aanbrengen kan je beslist de beste resultaten geven en de juiste kleuren voor je huidskleur kiezen is daar een groot onderdeel van.

Probeer voor een bleke huid licht roze en perzikkleurig als basis te gebruiken, en bouw dan naar behoefte op met bronzer of blush. Als je een lichte huid hebt, ga dan voor een iets warmere roze of perzikkleurige basis, weer opbouwend met bronzer of blush naar behoefte. En als je een donkerder huid hebt, begin dan met een chocoladebruine of mauve basis voor je andere kleuren aanbrengt. Natuurlijk zijn dit alleen maar algemene richtlijnen – uiteindelijk is het aan jou om te experimenteren en te zien wat het beste werkt bij je eigen teint.

Net als bij elke andere soort make-up is het belangrijk om minerale make-up op de juiste manier te gebruiken om risico’s te vermijden. Sommige mensen hebben huidirritatie gemeld na het gebruik van minerale make-up, dus het is belangrijk om een patch test te doen voor je het op je hele gezicht aanbrengt. Gebruik ook zeker niet te veel, want ook dat kan irritatie veroorzaken. En tenslotte: verwijder je make-up altijd voor je naar bed gaat om verstopte poriën en huidirritatie te voorkomen.

Niets is frustrerender dan een aardige cent uitgeven aan minerale make-up, om dan te ontdekken dat het niet zo lang blijft zitten als je zou willen. Hier zijn een paar tips om je minerale make-up extra lang te laten meegaan:

 1. Zorg ervoor dat je gezicht schoon en vrij van oliën is voor je het aanbrengt. Daardoor zal de make-up beter hechten en langer blijven zitten;
 2. Gebruik een primer voor je foundation of oogschaduw aanbrengt. Dit zorgt voor een glad canvas en helpt de make-up de hele dag te blijven zitten;
 3. Gebruik bij het aanbrengen van poederproducten een kwast of zelfs je vingers om het product aan te kloppen in plaats van het over je gezicht te vegen. Zo blijft het product beter aan je huid kleven en voorkom je dat het snel vervaagt.

Slim gebruik van cosmetica kan je inderdaad helpen een look te krijgen die de hele dag blijft zitten. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden:

 1. Primer je gezicht met een primer die speciaal ontworpen is om make-up lang te laten zitten;
 2. Breng foundation in dunne laagjes aan, met een kwast in plaats van met je vingers;
 3. Fixeer je foundation met een poeder, en gebruik daarbij een lichte hand om aankoeken van de make-up te voorkomen;
 4. Gebruik een oogpotlood om je ogen strak te omlijnen, waardoor de liner langer houdt;
 5. Krul je wimpers en breng voorzichtig mascara aan, en bedek alleen de uiteinden van de wimpers voor een maximale houdbaarheid;
 6. Werk af met een lip stain of lippenstift die de hele dag blijft zitten.

Minerale make-up is een geweldige keuze voor mensen met alle huidtypen. Het kan helpen oneffenheden te verdoezelen en je huid een gezonde gloed te geven. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om de verschillende soorten minerale make-up te begrijpen, hoe je de juiste tint voor jou kunt vinden, en hoe je het beste kunt aanbrengen. Bedankt voor het lezen!