Kleding speelt voor veel vrouwen een belangrijke rol in hun dagelijkse leven. Vrouwen vinden het vaak leuk om te shoppen en om nieuwe kleding te scoren. Modetrends komen en gaan, waardoor we het kunnen begrijpen dat soms lastig is om te bepalen wat je nu in de kast moet hebben hangen. In deze blog gaan we in op een aantal basics die je zeker moet hebben. Met onze tips stel je makkelijk een basisgarderobe samen. Een basisgarderobe bestaat uit verschillende kledingitems die alle tijden doorstaan. 

Basiskleuren

Het begint bij de kleuren van je kledingstukken. Kleuren en prints zijn vaak tijdgevoelig. Zo kan een tijgerprint een tijdlang heel populair zijn, om vervolgens juist weer oubollig gevonden te worden. Om een goede basisgarderobe samen te stellen is het daarom belangrijk om te kiezen voor kledingstukken met ‘simpele’ kleuren. Denk hierbij aan wit, zwart, grijs en beige. Deze basics zijn eenvoudig te combineren met andere kledingstukken en kun je dus jaar in jaar uit gebruiken! 

De juiste pasvorm

Klinkt als een open deur, maar de juiste pasvorm is erg belangrijk wanneer je een basisgarderobe wilt samenstellen. Basics draag je vaker, dus is het belangrijk dat de kleding lekker zit én goed past. Kies voor de juiste fit en vraag gerust advies. Wanneer je wat voller bent is het doorgaans geen goed idee om een te strak jurkje te dragen. Ga in dat geval voor een aantal goede plus size jurken. Jurkje kopen? Online kun je makkelijk filteren op kleur, maat, stof en prijs. 

Stoffen van kwaliteit

Basics wil je graag vaker kunnen dragen, dus is het belangrijk dat de stoffen van goede kwaliteit zijn. Je hebt er niets aan wanneer een trui na één of twee keer wassen al ‘verwassen’ is.