Het kan lastig zijn om tijd vrij te maken in je drukke ochtendroutine om je make-up aan te brengen. Hoewel je in films regelmatig dames ziet die hun lippen stiften in de autospiegel, terwijl ze door de straten racen, is dat niet aan te raden. Hoe geweldig je goedkope autoverzekering ook is. Hoe maak je dan wel tijd vrij om je op te maken?

Douche ’s avonds

Het kan lastig zijn om eerder je bed uit te komen, speciaal om je op te maken, maar soms is dit niet eens nodig. Je kunt hier en daar wat zaken verschuiven, waardoor je tijd overhoudt voor je make-up. Douche je normaal gesproken ’s morgens? Het kan je al tijd schelen wanneer je dit ’s avonds doet. Als je toch in de ochtend wilt douchen, kies er dan voor om alvast ’s avonds je haar te wassen. Dit scheelt je de volgende dag veel tijd, want je hoeft het dan ook niet te föhnen.

Doe je make-up voor je kids wakker worden

Heb je kinderen? Dan is het waarschijnlijk een grote uitdaging om je kinderen klaar te maken voor school en ook nog eens op tijd te zijn voor werk. Als je ochtenden erg hectisch zijn, kun je je make-up het beste aanbrengen wanneer het nog stil is in huis. Oftewel: wanneer de kids nog slapen. Als je je volledig focust op je make-up, ben je waarschijnlijk binnen tien à vijftien minuten mooi opgemaakt.

Benut je reistijd

Ga je met de trein naar werk? Dan is de treinreis het perfecte moment om je make-up bij te werken met behulp van je make-up spiegel. Het kan zijn dat het nog donker is wanneer je ’s morgens de deur uitstapt, maar dat je tijdens je treinreis daglicht hebt. Dit maakt het makkelijker om de juiste hoeveelheid blush aan te brengen. Pas wel op, want sommige trajecten hebben wissels die de trein behoorlijk laten schudden. Het is aan te raden om wat make-up remover mee te nemen, voor het geval je uitschiet met je eyeliner.

Kom vroeg op je werk

Misschien kom je altijd wat te vroeg op je werk, omdat je de files voor wilt zijn of omdat je je kids naar school moet brengen en hierdoor een stuk eerder vertrekt. In plaats van een kwartier niets te doen, kun je natuurlijk ook je make-up tas meenemen naar kantoor. In de toiletten kun je je meestal onverstoord opmaken of je make-up bijwerken gedurende de dag. Wil je niet met een make-uploos gezicht op kantoor aankomen? Doe je make-up dan in de (stilstaande) auto, bijvoorbeeld op de parkeerplaats van je werk.